8x wie er beter niet naar Denemarken reist!

8x wie er beter niet naar Denemarken reist!

Wij gingen deze zomer bewust niet naar het Zuiden. Rust! Dat is wat wij wilden. We wilden geen hitte en overvolle campings! We dachten dat we in Denemarken op het juiste adres zouden zijn! Het land heeft ons verrast, ik ben er een stukje van mijn hart verloren! Toch denk ik ook dat sommige mensen zich hier niet op hun gemak zouden voelen. Vandaar dat ik toch wel even een waarschuwing de wereld in wil sturen. Eén met een hele dikke knipoog! 😉

Inhoud verberg
1 Welke mensen best NIET naar Denemarken reizen

Welke mensen best NIET naar Denemarken reizen

  1. Vuilniszak spotters
    Ben jij zo iemand die de vuilniszakken langs de wegen telt en zelf af en toe eens kijkt hoe ver jouw blikje geraakt als je het uit de raam van je auto mikt? Dan ga je jezelf zielig alleen vinden daar in Denemarken hoor! Er is namelijk geen zwerfvuil te vinden! Mensen hebben er zowaar respect voor hun land en de natuur. Een zoektocht naar een stuk zwerfvuil kan je dagen bezig houden!

  2. Vuilnisbak toeristen

    Tel je graag het aantal vuilnisbakken op het strand? Oh vergeet het maar hoor! Aan de Belgische kust moet men met belastinggeld om de tien meter een vuilnisbak zetten, zodat mensen hun afval er nog langs zwieren. Op de Deense stranden vind je één vuilnisbak. Een grote, langs de uitgang. En wonder boven wonder vind je op het strand, na een dagje genieten, geen enkel verdwaald flesje of papiertje! Mensen nemen hun ‘rommel’ gewoon mee! Echt waar! Dat lukt daar gewoon hè!

  3. Openbare toilet avonturiers
    Ook voor de openbare toiletten avonturiers, die deze graag afschuimen om daar te zien hoe erg het er gesteld is en of je het wel aandurft om erop te gaan zitten … Je kan in Denemarken niets gaan doen! Ik zou bijna durven beweren dat je van de bril van het openbaar toilet kunt eten! Altijd even proper! Toch die toiletten die wij hebben bezocht!

  4. Grommelende ouders
    Ouders die graag wat champetteren op hun kinderen in een museum blijven ook beter gewoon thuis. De Denen weten immers erg goed hoe ze het de kinderen zo aangenaam mogelijk maken daar. Ze mogen overal aankomen en inkruipen. Ze mogen alles uitproberen. Als dat niet mag, hebben ze het zo gemaakt dat het ook gewoonweg niet kan. Dan is het vast gezet of hoog genoeg geplaatst … Elk museum dat we bezochten had aandacht voor kinderen. Tussen de beelden van de beeldentuin waren parcours opgezet waarop ze konden spelen. In het maritiem museum stond een boot speeltuig en een enorme zandbak… Kinderen leren door ondervinding en dat hebben de Denen echt helemaal door!

  5. Stadsmensen met een voorkeur voor een beperkt zicht
    Stadsmensen zouden in Denemarken wel eens al die gebouwen kunnen missen. Het dichte opeengepakte, zo van die huizen en flats die je zicht belemmeren, het is er niet te vinden. Rijdend door het Deense landschap besef je dat je zo ver kan kijken! Openheid, dat is het woord. Velden en heide, vaak gewoon ook de zee of een meer. Je kan kilometers ver turen!

  6. Preutse mensen
    Preutse mensen kunnen ook beter thuisblijven. De eerste keer op het strand had ik een soort kleedhokje gemaakt met een grote handdoek. Zo konden de kinderen zich omkleden. Maar dat liet ik heel snel achterwege. Want ik heb meer naakt gezien (zowel volwassenen als kinderen) op het strand sinds jaren! (Ook van mensen waarvan ik het echt liever niet had gezien, maar ja… )

    Borstvoeding in het openbaar is ook gewoon ‘gewoon’. Niets te onderstoppen onder een doek of verplaatsen naar het toilet! De gemakkelijkste plaats uitzoeken en hop, je kindje eten geven!
    Het bracht spontaan een lach om mijn gezicht! De vrouw die ik het eerst dit zag doen was er zo één die recht uit een viking serie was gestapt! Van die dikke haren in een hele mooie vlecht en curvy as hell! Yes, you can!

  7. Ouders met pubers
    De grappige plaatsnamen zoals Slettenstrand, Aars en Klitbakker waren meer dan eens een lachje waard! Al betekenen ze in het Deens uiteraard iets totaal anders dan dat wij denken! Soms was ik best content dat mijn kinderen daar nog net iets te klein voor waren. Met pubers wordt dat denk ik een totaal ander verhaal! Al kan dat misschien ook net héél plezant zijn!

  8. Mensen die niet goed zijn in budgetteren

    Wij dus! Want Denemarken is duur! Echt duur! Hou daar dus rekening mee en plan van ter voren welke uitstappen je gaat doen en wat ze gaan kosten! Echt, als wij nog naar Scandinavië gaan, dan zal er van ter voren een veel betere budgettering volgen!

Lees ook: Pret onderweg: synchroon overgeven

Lees ook: Legoland Billund bezoeken. 

Alle gekheid op een stokje, Denemarken is een top vakantie bestemming als je wil genieten van rust, natuur, heel fijne mensen,…
Met kinderen is het altijd relaxed, want ze mogen gewoon veel en niemand jaagt zich op! Heel aangenaam was dat om te ervaren.
Wij gaan zeker nog eens terug. Want nu hebben we alleen Noord-Jutland kunnen doen en er is hier nog zoveel moois!
Wie weet doen we dat tijdens de volgende zomer met de ene hittegolf na de andere, zodat we rustig kunnen genieten zonder al dat zweet!

Lees ook: Grenen – het meest Noordelijke puntje van Denemarken – Onze tips. 

Take care en tot snel!
Liefs Ilse

11 Replies to “8x wie er beter niet naar Denemarken reist!”

  1. Volgens mij zitten wij nu vlakbij waar jullie hebben gezeten, de plaatsnamen die je noemt zijn hier ook vlakbij. Alleen zijn het niet onze pubers die er grapjes om maken… 😉

  2. Dat klinkt fijn! Vooral die aandacht voor kinderen. We zitten in een tjokvol italie. En hoewel ik gek ben op italie, viel het me dit jaar vanwege de drukte en ‘smerigheid’ van veel volk, tich wat tegen….

  3. Jaaaaaa, Denemarken is fantastisch. Ik ben er geweest met leerlingen (excursie) en toen vond ik het al een prachtig land vol vriendelijke mensen. Later ben in er als borstvoedende moeder geweest…met het hele gezin. Ik waande mij helemaal in mommy-heaven. Een fijnere vakantie had ik toen niet kunnen hebben. En de enige die idd raar keken tijdens het voeden waren mijn eigen landgenoten. Ik schaamde mij gewoon voor hun rare blikken en gesmoes. En dat terwijl de Denen niet, vertederd of aanmoedigend keken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.