Kurken onderzetters handletteren met quotes

Kurken onderzetters handletteren met quotes

Voor vaderdag kreeg mijn man vier kurken onderzetters voor glazen waarop onze zoon dingen had geschilderd. Hij had er één voor papa met zijn initialen, één voor voor elk van de zusjes en toen ik dan blij zat te kijken en te denken dat hij er ook wel één voor mij zou hebben gemaakt… toen liet hij me een leuke boom zien, die hij op het vierde onderzettertje had gemaakt! Nou ja zeg!
“Sorry mama, ik had al het idee om een boom te maken voor ik aan de letters begon!”
Hahaha!
Maar door dit hele verhaal  kreeg ik wel het idee om de onderzetters uit kurk van de keuken eens wat op te leuken! Want je kon er gewoon op schilderen of tekenen!

Op zoek naar inspiratie

Via Instagram en via mijn facebookpagina vroeg ik de leukste quotes die te maken hadden met keuken en koken. En wat kreeg ik veel reactie! Er waren er echt bij die ik nog nooit had gehoord of gezien!

Ik koos er drie uit om dan op drie kurken onderzetters te schrijven.

Fan van de Posca Pen

Sinds ik een workshop handlettering ben gaan volgen ben ik grote fan van de Posca Pen geworden! Wat een veelzijdige verfstiften zijn dat zeg! En zo goed van kwaliteit!
Op de Kids Day van een persevent zat een illustrator die voor de kinderen kleurplaten zat te tekenen met zo een Posca pen. Ik vroeg aan de man hoeveel van die pennen hij al op had getekend die dag. Hij lachte en zei: “Ik heb denk ik 75 volledige A4-tjes met kleurplaten getekend en ze doet het nog steeds super!”

Wat is een Posca pen?

Deze markers zijn permanente stiften op waterbasis die op alle ondergronden te gebruiken zijn! Ze zijn dekkend en drogen mat op! Ze zijn er echt in enorm veel kleuren.
Als ik zeg op alle ondergronden, dan bedoel ik dat dus ook echt. Op papier , hout en karton zijn ze sowieso uitwisbaar. Op metaal, plastic, glazuur, porselein moet de tekening wel worden gefixeerd, maar toch! 
Ik kocht een tijdje geleden een pastel pakketje met 20 procent korting. Deze wilde ik gebruiken om mijn kurken onderzetters te handletteren

Lees ook: Bloempot hanletteren met glassmarkers

Lees ook: condoleance kaartjes zelf handletteren – inspiratie

Kurken onderzetters handletteren

Oké, toegegeven, niet alle kleurtjes waren zo goed zichtbaar! Ik heb er toch mijn zwarte Posca ook bij moeten nemen!
Maar al bij al ben ik best blij met het resultaat!

“cooking is Love made visible”
“Good food, good friends, good times”
“No crazy Party ever started with a salad”

kurken onderzetters handletterenkurken onderzetters handletterenkurken onderzetters handletterenkurken onderzetters handletteren

Kurken onderzetters vind je op veel plaatsen, ook gewoon online dus!  😉

Een laagje vernis als bescherming is trouwens ook aan te raden!

Kurken onderzetters inspiratie pinnen voor later?

Probeer je deze uit of haal je er inspiratie uit voor iets anders? Geweldig! Post jouw foto op instagram of Pinterest met de hashtag #Kreanitried en ik kom zeker eens een kijkje nemen!

kurken onderzetters handletteren

 

Crea-cross linkparty – Quotes

Heb je ook een leuke handlettering gemaakt? Of een leuk blogartikel geschreven over een DIY? Link hem gerust via de blauwe knop onderaan dit artikel!

Bij Natascha vind je vandaag een zelfgemaakte mobiel! Ga dus ook eens bij haar kijken! Op Bmellow kan je vandaag ook weer inspiratie opdoen rond quotes!

[inlinkz_linkup id=790141 mode=1]

Deze post bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat als je overgaat op een aankoop via een linkje in de tekst, ik een kleine commissie krijg. Jij betaalt uiteraard niets extra! 

 

5 Replies to “Kurken onderzetters handletteren met quotes”

  1. Oh, ik zag ze passeren op instagram, ik vind het keileuk! Zal ik zeker ooit nog eens proberen ik volgde alvast eens een workshop handlettering maar tips zijn nog altijd welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.