Vlekkenmysterie opgelost! Meisjeskleding vol vieze vlekken!

Vlekkenmysterie opgelost! Meisjeskleding vol vieze vlekken!

Mijn moeder is een echte Tante Kaat! Elke vlek krijgt ze eruit! Ongelofelijk – een super huisvrouw! Ik ben niet zo het huisvrouw type!
De creatieve chaoot in mij vind altijd wel leukere dingen te doen! Ik doe natuurlijk wat moet, maar ik maak nog regelmatig ‘foutjes’. Bij mij sukkelt er nog wel eens een verkeerd stuk was in de machine of ik was iets, wat eigenlijk helemààl niet gewassen had mogen worden! Ik heb ook een tijdje veel te laat doorgehad dat de schoenen van mijn dochter te klein waren… 
Maar het laatste half jaar zat ik met een vlekkenmysterie en ik kwam er maar niet uit waar het dan vandaan kwam!

De eerste paar stuks met het vlekkenmysterie

Een paar maanden geleden had ik de eerste shirtjes met vlekjes! Ze waren zwart van kleur en zagen eruit alsof er iemand met een penseel op gespat had of zo.
Ik deed ze met mijn vlekkenmiddel terug in de was, maar zelfs na een keer of drie waren ze niet weg!
“Wat ben je weer een geweldige huisvrouw!” zei ik tegen mezelf in stilte en ik deed de shirtjes bij de vodden. Er was echt niets meer mee aan te vangen!

Ik stak het toen echt op iets wat geverfd had in de was…

De broek

En toen was er die ene broek van de oudste dochter. Ook deze had van die vieze zwarte-grijze vlekken. Het gekke was dat ik me die vlekken niet kon herinneren toen ik het broekje in de was had gegooid!

*zucht*
Ook dit kledingstuk kreeg ik niet meer zuiver en ging bij de vodden!

Het stapelde zich op en op

Uiteindelijk zat ik met meer dan tien kledingstukken met van die vieze vlekken die er niet meer uitgingen! Ik zat echt met de handen in het haar! Want ik had echt super goed opgelet bij het sorteren en bij het zakken uithalen.
En het leek telkens of de vlekken pas op de kleding kwamen als ze UIT de machine kwamen.

Hieronder zie je een schoudervlek…

vlekkenmysterie

Is het de machine

Ik sprak mijn man erop aan en zei dat het wel leek of de machine olievlekken maakte op de kleding! Kon dat?
Ondertussen weten we dat mijn man, vlak nadat we terug zijn van Kroatië, terug naar Macau moet. En echt meteen daarna.
Dus dan moet mijn machine het wel goed doen natuurlijk! Hij zou er naar kijken als hij terug was gisterenavond!

Twitter

Ik gooide op twitter een foto van een shirtje met vlekken in de hoop dat de mede mama’s me zouden kunnen helpen en jawel!
Een paar minuten later kwamen de eerste reacties binnen…

En ja, toen Marieke en Ellen met het bellenblaas idee kwamen aanzetten… toen viel de puzzel in elkaar!
Want het zijn vooral de kledingstukken van de meisjes, vooral bovenstukken… en ja ze kunnen héél veel en héél vaak met bellenblaas spelen!
Ja, dat moest het gewoon zijn!

Het vlekkenmysterie is dus opgelost

Maar dat maakt het niet minder k*t! Zoveel kledingstukken goed voor de vodden! Ik kon/kan wel janken!
Vooral ook omdat de oudste dochter sowieso uit heel veel kleding was gegroeid. Ik stond gisteren voor haar kast en wist gewoon niet wat ik haar moest inpakken om op vakantie te vertrekken!
Snel ben ik nog naar een kledingzaak gereden waarvan ik weet dat ze in augustus weggeefprijsjes doen op hun overschotten solden. Daar kocht ik een hele zak vol nieuwe kleertjes! Ach, de kleine zus kan ze volgend jaar ook nog dragen!
Maar toch!

Bij deze wil ik jullie dus allemaal even waarschuwen. Als je net als ik met een vlekkenmysterie zit van zwart-grijze vlekken… denk dan eens goed na of je kinderen met bellenblaas hebben gespeeld… Grote kans dan jouw vlekkenmysterie, net als het mijne is opgelost!

“Mama, mogen we met bellenblaas?”
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Take care en tot snel (in Kroatië)

Liefs Ilse

Volgen kan op FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube

26 Replies to “Vlekkenmysterie opgelost! Meisjeskleding vol vieze vlekken!”

 1. Nog nooit gehoord dat bellenblaas zulke vlekken kan veroorzaken.
  Zo leren we elke dag bij!
  Veel plezier in Kroatië!!

 2. Och vreselijk! Ik zou daar ook echt een rot gevoel van hebben. Zo zonde van de kleertjes! Hè, en wat heerlijk in Kroatië! Nu iedereeen van het gezin lekker vrij!

 3. Wat een drama! Daar zou ik echt nooit op gekomen zijn. Ik zit hier nog steeds met een paar schoenen van mijn vriend die naar diesel ruiken. Zat geen stop op de slang met tanken. De diesel zit al in de schoenen vanaf mei, ik heb er weinig vertrouwen nog in…

 4. Oh grappig want ik verwachtte oets anders. Ik heb ook regelmatig vlekken… zwartig/grijs, maar dit is vetluis. Vetluis is smeer in de machine van te veel en te vaak vuil wasgoed. Zat op n gegevenmoment in alle witte kleding. Daar wel eens aan gedacht?

  1. Maar dat is het zeker niet. Ik was regelmatig op 90 graden. ? en er zijn stukken die mee zijn gewassen die het niet hebben. Ik ben er heel zeker van nu… vooral omdat het shirt van papa. Dat hij droeg op het feestje waarop ze aan het bellen blazen waren het ook heeft.

 5. Ik wist het wel uit een grij verleden ,maar of ik er nu aan gedacht zou hebben is een ander verhaal. Misschien even uitproberen of met gewoon afwasmiddel bellenblazen óók vlekken maakt,Best mogelijk dat toevoegingen aan speciale bellenblaas troep de vlekken veroorzaken. het zou toch jammer zijn als de kinderen zo’n leuk spelletje als bellen blazen niet meer kunnen doen.
  Fijne vakantie

 6. Ik zou er ook niet op gekomen zijn. Maar ik las laatst een reactie van een moeder die op een foto op IG reageerde. Daar zag je een dochter in mooie nieuwe kleding. De reactie was om daar dan niet mee te gaan bellen blazen. En toen leerde ik ook dat je dan blijkbaar vlekken krijgt die je er niet uit krijgt. Weer wat geleerd.

 7. Ik geloof dat het geen probleem is als je zelf je bellenblaas vult. Enkel de vulling uit de winkel zorgt voor die vlekken.

 8. Ik had al s gehoord. Hier staat nog een fles om bij te vullen en kleine potjes bellenblaas. Hoe jammer ook … Ik geef ze bewust niet aan de kleinkinderen … 🙁

 9. Daarom was enkel enkel de kledij van mijn dochtertje om “zeep” en de mijne niet…
  Niemand een truc om die vlekken er uit te krijgen? Ik heb de indruk dat na een 3-tal keer wassen het er wel uit gaat,… grotendeels…

  1. Spoelen van ter voren is naar het schijnt echt de enige oplossing. Is een chemische reactie van de glycerine op het wasmiddel.
   Heel jammer hè.

   Hier enkel nog in badpak zeepbellen blazen, ver van mijne was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.