Schoenen zijn te klein! Tips om te zien dat schoenen te klein zijn.

Schoenen zijn te klein! Tips om te zien dat schoenen te klein zijn.

Als er iets is wat ik altijd belangrijk heb gevonden, dan is het wel de schoenen voor de kinderen. Ik heb altijd gezorgd dat ik de aanbevelingen goed opvolgde en ik spendeerde best wel wat geld aan goede schoentjes. Ik heb zelf als leerkracht ook goede schoenen nodig. Schoenen waar ik makkelijk trappen mee kan doen en waar ik ook super goed de hele dag op kan stappen. Dus ook voor mezelf investeer ik best in degelijke schoenen.  Toen we een paar dagen geleden voor de kinderen nieuwe schoenen gingen kopen, had ik echt een schaammomentje als mama! De voeten van de kinderen waren te groot of ja eigenlijk de schoenen zijn te klein!

Schoenen zijn te klein

Schoenen van kinderen

Het was tijd voor nieuwe schoenen! Onze zoon en de speelplaats op school met een kiezelbak onder het speeltuintje en de zandbak is een super goede combinatie! 😉
Alleen voor de arme schoenen is het wel een beetje minder! Ze zien echt af daar! Met als gevolg dat er niet echt ‘nette’ schoenen meer in huis zijn als die eens nodig zijn!
De oudste dochter had nog enkel sportschoenen die pasten en voor de winter was dus een degelijke winterschoen wel nodig!
De jongste liep nog op haar roze zomerschoentjes, dus ook daar was het tijd om naar de schoenwinkel te gaan. Haar oude schoenen zijn te klein en dat wist ik wel!

Een maatje groter

Spontaan ging ik bij de zoon en de jongste naar de rek van een maatje groter. Omdat de oudste dochter nog maar net een maatje groter had, gingen we passen bij de maat die ze nu had.
De verkoopster kwam helpen. “Zullen we toch even meten, mevrouw, want die schoenen zijn te klein die ze nu aan het passen is!”

De confrontatie

De oudste dochter was zomaar even twee maten vooruit gegaan op drie maanden…. (Te veel zon in de zomervakantie?)
Ook de jongste bleek in schoentjes rond te lopen die gewoon veel te klein waren!
En de zoon, die al op grote voet leefde, zit nu ook aan maat 34 met zijn 7 levensjaren!
Ik verschrok zo hard dat hun voetjes (of moet ik zeggen voeten) zoveel gegroeid waren.

Dus er werden drie paar nieuwe, warme winterschoenen gekocht. de meesten gewoon echt twee maten groter dan die schoenen waar ze mee rondliepen! Schoenen voor de kinderen waren dus overduidelijk nodig! De oude schoenen zijn te klein, echt te klein!

Schoenen zijn te klein: de tips hoe je dat ziet

Struikelen

Ik had het eigenlijk bij de jongste echt kunnen weten, want bij de voorbije wandeling struikelde ze nogal een aantal keren en de laatste weken is ze sowieso goed in vallen. Ze staat vol blauwe plekken en schrammen. Ik ben benieuwd of het met die nieuwe schoentjes gaat beteren! Maar ik las wel ergens dat te kleine schoenen ervoor kunnen zorgen dat kinderen sneller struikelen. Dus mama’s: Get the hint! 😉

Nageltjes van de tenen

Bij de oudste dochter heb ik het ook eens gezien aan de nageltjes van de voetjes. Ze liep al rond op 10 maanden en op een gegeven moment braken de nageltjes af. Dan zijn de schoentjes dus ook te klein. En een 1-jarige kan dat niet zeggen! Toen hield ik het ook beter in het oog! Omdat ze sowieso snel groeien dan op zo jonge leeftijd!

Test met de uitneembare zool

Vaak hebben kinderschoenen een uitneembare zool. Haal deze er even uit en laat je kindje op die zool gaan staan. Bij sommige merken staat er zelfs in een andere kleur op getekend in welke zone de voetjes moeten zitten om te zien of ze goed zijn van maat.

Maar ook als die tekening er niet opstaat kan je erg veel zien aan die zool. Als je nog een vingerbreedte over hebt, dan kan het dus nog wel. Ik deed die test trouwes al vaker, maar nu was ik het even vergeten

Met de oude schoenen heb ik heb ik de test ook nog even gedaan nadat we al nieuwe schoenen hadden gekocht … Oké – ‘loedermoedermomentjeuh!’

Lees ook: Maandag – loedermoederdag. 

schoenen zijn te klein

Ze zeggen het gewoon

Ik heb al wel eens “Ik denk dat mijn schoenen te klein zijn!” gehoord van mijn dochter. Wel opletten! Want als je net voorbij een schoenwinkel bent gelopen waar prachtige frozen glitter schoenen stonden, zou die opmerking wel eens de verkeerde reden kunnen hebben! 😉

Let op

En dat is een tip die ik mezelf op het hart wil drukken. Ze blijven niet klein hè, die kinderen! Die schoenen worden te klein en soms veel sneller dan je denkt of je beurs zou willen! *Zet de schoentjes die de oudste dochter kreeg voor de communie van haar broer en die al te klein waren en waar ik van hoopte dat de kleine zus ze zou kunnen dragen omdat ze maar één keer werden aangedaan bij de kringwinkelspullen*

Waar op letten bij aankoop van kinderschoenen?

  • Dat ze goed passen… En wees daar vooral niet te trots om de hulp van de verkoopster in te roepen! Niet elke voet is hetzelfde. Ik heb bijvoorbeeld twee kinderen met brede voetjes en één met super smalle… niet altijd even makkelijk! Verkoopsters kennen hun merken en weten waar ze op moeten letten!
  • Let op buigzame zolen. Zeker bij de hele kleintjes is die buigzame zool heel belangrijk.
  • Eén van onze kinderen heeft aanleg om in de toekomst steunzolen te moeten dragen. Daar werd aangeraden om ook hogere schoenen te kiezen in plaats van lage. Steun bij de enkel dus. Maar ik heb geen idee of dat bij andere kinderen ook zo is, dus dat is geen algemene tip! 😉
  • Probeer tweedehands schoenen te vermijden. Ik ben helemaal voor ecologisch en hergebruik en milieubewustheid. Toch verkoop of koop ik zelden schoenen tweedehands. Elke kindervoet is anders en een schoentje zet zich naar het voetje van het kind dat het gedragen heeft. De podoloog raadde dus ook af om tweedehands schoenen te kopen en dat lijkt me logisch.
    Toch… soms… zoals de schoentjes die de oudste dochter kreeg voor de communie van haar broer en die ze dus echt maar 1 keer heeft gedragen… Nu de jongste zus ze niet zal kunnen dragen omdat ze die maat gewoon heeft overgeslagen, ga ik een ander gegadigde zoeken die iets met die mooie ballerina’s is! 🙂

Even gesteld

Wij zijn weer even gesteld – denk ik – op vlak van schoenen! Al bedenk ik me net dat de winterlaarsjes op zolder ook naar de kringwinkel gaan mogen! Kinderen ze kosten geld hè! 😉

Take care en tot snel.

Liefs Ilse

 

10 Replies to “Schoenen zijn te klein! Tips om te zien dat schoenen te klein zijn.”

  1. Wat groeien de voetjes toch hard op die leeftijd! Ik leefde vroeger ook op grote voet. Volgesmij was ik al een jaar of 9/10 met maat 38. Wij gingen om die reden ook naar een exclusievere winkel. Want op die leeftijd wil je nog geen volwassen schoenen.

    1. Ja, ze groeien snel, maar dit was toch wel extreem naar mijn gevoel! En nee zeg op 10 jaar wil je nog leuke kinderschoenen! Jij leefde echt op grote voet! Mijn man trouwens nog… 48 heeft hij. Ik hoop voor onze zoon dat hij nu wat gaat vertragen! 34 op 7 jaar! pffff

  2. Vooral de tip van het uitneembare zoontje vind ik een goede! Fijn dat jullie er in de winter weer even tegen kunnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.