Virtual Reality voor kinderen in huis met Nintendo Labo

Virtual Reality voor kinderen in huis met Nintendo Labo

Nintendo labo voor Nintendo Switch, daar zijn wij al een lange tijd fan van! De kartonnen bouwpakketten komen hier geregeld uit de kast! Uren speelplezier met het bouwen en daarna het spelen! In de werkplaats kunnen uitvindingen worden gemaakt, dus dat is super tof voor de kinderen! Ja, wij zijn echt verkocht! Sinds kort is er een nieuwe Toy-con set op de markt, waarbij kinderen constructies kunnen bouwen waar een virtual reality bril in geplaatst kan worden. Onze kinderen gingen aan de slag met deze VR-set van Nintendo Labo en we willen graag vertellen wat we ervan vinden!

Wat zit er in de doos van het Nintendo Labo VR-pakket?

In de doos zit alles om de zes verschillende Toy-con VR projecten te bouwen. Natuurlijk is ook de software aanwezig.

  • Toy-Con-VR-bril
  • Toy-Con-knaller
  • Toy-Con-fototoestel
  • Toy-Con-vogel
  • Toy-Con-windpedaal
  • Toy-Con-olifant.

Op de zijkant van de doos staat aangegeven hoe lang de kinderen gemiddeld bouwen aan de projecten. Als ze niet zoveel tijd hebben, laat je ze dus best niet starten met die mega toy-con projecten zoals de knaller. 😉

Ik vroeg aan de kinderen om de spelletjes van het VR-pakket even toe te lichten en schreef op wat zij vertelde over de spelletjes:

Toy-con VR bril

Als allereerste project werd de VR-bril gebouwd. Die was ook snel af. Met de bril kan je op VR-plein vind je VR- mini-games zoals voetballen met ijzeren bal, blokjes zetten, zweven in de lucht op blokjes, hamburgers bakken, vissen, op blokken schieten en nog veel meer! Een plein vol spelletjes waar je als kind heen kan wandelen.

Toy-con knaller

Deze super grote knaller duurt het langst om te bouwen. Je kan er aliens mee afschieten.
Deze was kei-leuk om te maken, want je kon er lang aan bouwen!

Toy-con fototoestel

Dit fototoestel is eigenlijk een onderwatercamera waarmee je gaat zwemmen in de oceaan. Je kan dan van verschillende zeewezens foto’s maken. Er zijn ook zeemeerminnen en schatkisten te ontdekken, naast een heleboel super coole vissen. Sommige van die vissen kenden we van het visspel van het vorige Nintendo Labo pakket.
De haai lijkt super echt en kan best wel wat akelig zijn! Gewoon de bril afzetten en dan ben je er van af! 😉

Toy-con windpedaal

Bij de windpedaal zitten er beren in de lucht en deze schieten met ballen uit hun buik. In het spel ben jij de kikker en je moet deze ballen proberen te ontwijken.
Als dat niet lukt, dan ben je game over.

Toy-con olifant

Met de olifant maak je tekeningen in de lucht met verf of kleurpotloden. Je kan de kleuren kiezen en de tekening verplaatsen met een hand.
Het is een grappig zicht om je kind met een slurf op en neer te zien bewegen in de lucht!

Toy-con vogel

Bij het spel met de vogel moet je zelf flapperen met je vleugels en eten zoeken voor kleine kuikentjes. De kuikentjes vertellen wat ze graag willen eten.
Als je alle vogels eten hebt gegeven, dan komt er uit het gouden ei boven op de berg een goud kuikentje en als je die genoeg eten hebt gegeven, dan komt de koningin eruit en dan moet je die ook eten geven.

De kinderen vertelen over het VR-pakket

W: Het allerleukste vind ik de vogel! Het eten zoeken voor alle vogeltjes. Soms moet je super lang zoeken achter de laatste champginon. Ook de werkplaats is leuk, want daar kan ik zelf uitvindingen maken!

I: Ik vind de olifant héél leuk. Tekenen in de lucht is cool! De haai bij de camera vond ik wel een beetje eng, die lijk zo echt!

Wat vinden mama en papa?

Zoals ik al zei, zijn wij fan van de labo pakketten voor de Nintendo Switch! Het is super leuk om te doen en héél erg leerrijk ook. Het is niet alleen een computerspel spelen, maar ook (soms intensief) bouwen aan een stuk speelgoed voor je het kan gebruiken.
Er staat een leeftijdsgrens op de doos (7 jaar) en die is toch wel nodig. Virtual reality doet iets gek met je lichaam! Als je door de bril kijkt, voelt je lichaam dat het niet helemaal klopt. Je ziet niet hetzelfde als wat je lichaam voelt. Je evenwicht is dus een beetje verstoord. Niet geschikt dus voor de hele kleintjes. Jammer voor de jongste, maar ze mag het echt nog niet spelen. De middelste wordt zeven in jullie. Haar hebben we wel laten bouwen en ze mag ook in korte stukjes wel een spel spelen.

Als ik één nadeel moet opnoemen van de labo pakketten is dat ze wel wat ruimte in beslag nemen. Ik heb er een kast voor leeggehaald, zodat de gebouwde Toy-con stukken netjes konden worden opgeborgen.
Maar ze we zijn te grote fans om die ruimte er niet aan te willen geven. Desnoods kunnen ze ergens boven op een kast liggen! 😉

Wat we ook super tof vinden, is dat er ook aan de kinderen wordt gevraagd om tijdens het bouwen even te pauzeren en zelfs om wat te gaan drinken. Onze oudste dochter drinkt in het algemeen te weinig, dus daar moet ik vaak tegen zeggen dat ze even wat water moet gaan drinken. Maar bij het bouwen, dronk ze echt regelmatig, want: “De switch zegt dat ik wat mag drinken!”

Nintendo Labo VR-set kopen

Er zijn verschillende mogelijkheden om de VR wereld met de Switch binnen te stappen. Je kan al met een starterspakket beginnen en later aanvullen. Je kan ook meteen de volledige set aankopen, dan kom je in totaal goedkoper uit, maar dan is de investering even iets groter!
Wat ik doe als mijn kinderen zoiets graag willen voor hun verjaardag of zo is vragen aan de gasten om samen te leggen! 😉

 

Lees ook: Mario Party lancering – wij waren er bij!

 

VR pakket Yay or Nay?

Voor een natuurlijk een YAY, zoals je al kon lezen. Wij zijn echt fan van zowel de Nintendo Switch op zichzelf als de bouwpakketten van Nintendo Labo. Virtual reality is zeker ook het ontdekken waard voor de kinderen! Ze vinden het geweldig!

 

8 Replies to “Virtual Reality voor kinderen in huis met Nintendo Labo”

  1. Wat super leuk zeg deze labo pakketten. Ik kan me voorstellen dat de kinderen er gek op zijn! Jammer dat het dan wel weer wat ruimte in beslag neemt, maar als ze er voldoende mee spelen, dan geeft dit toch niks 😉

  2. Wat is deze gaaf Ilse, wauw ik kan me voorstellen dat de kinderen weer veel plezier hebben gehad met het bouwen en nu het spelen. dat ze veel ruimte in nemen, vind ik ook, hier ligt het onder de trap.

  3. Wat een mooi speelgoed! Mooi ook dat je de reacties van de kinderen in deze blog vermeld hebt, dat maakt deze blog nog persoonlijker. 🙂

  4. Mijn zoon zou de knaller zeker tof vinden. Nintendo Labo is mooi innoverend speelgoed, ze komen steeds met toffe nieuwe concepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.