Nintendo Switch – Nu zoveel meer dan een spelcomputer!

Nintendo Switch – Nu zoveel meer dan een spelcomputer!

Vanaf vandaag stapt de laatste nieuwe spelcomputer van Nintendo, namelijk Nintendo Switch, een trapje hoger op de ladder van top speelgoed. Wij waren al fan sinds onze zoon vorig jaar van zijn gespaarde centjes van zijn communie een Nintendo Switch had gekocht. Deze spelcomputer had op zich al enorm veel voordelen! Je kan hem in zijn docking station zetten en de (gekleurde) joy-cons eraf  doen en klikken op een houdertje en hup, je kan spelen op de TV. Wil mama of papa TV kijken of ga je ergens naartoe? Dan klik je gewoon de joy-cons terug op je console, haalt hem uit je docking station en je neemt hem gewoon mee. Met twee spelen is ook geen enkel probleem. Elke speler één joy-con en je bent vertrokken. Alles in één en je switcht gewoon! Super toch?!

Nintendo Labo

Vanaf vandaag kan je echter nog zoveel meer met die Nintendo Switch! Vandaag wordt jouw spelcomputer een piano, een autootje, een vishengel, een interactief huis, een stuur van een motor of je wordt zelf een robot in je eigen spel door een robot pak in elkaar te zetten!

Wij mochten naar Nintendo in Nederland om Nintendo labo uit te testen en het was echt super!

Het begon al in de ontvangstruimte waar een tijdslijn van spelcomputers stond. Ik zag mijn oude gameboy ‘baksteen’ en besefte dat het nog niet eens zo lang geleden was dat ik Tetris speelde!

Bloggers

Het is altijd fijn om andere bloggers te ontmoeten in real life. Linda van go or no go, Fleur van Mama’s liefste en Lodi van Lodi blogt kende ik al, maar ik leerde ook een paar nieuwe mensen kennen! Altijd fijn!

Nintendo Switch Labo – mix pakket:

De auto, de hengel, het huisje, de motor en de piano zitten allemaal in één pakket. Uren bouwplezier en speelplezier in één doosje dus!

nintendo switch labo

Alles moet eerst in elkaar worden gezet om er daarna mee te kunnen spelen! Het is echt eerst bouwen, dan spelen en voor diegenen die willen nog een stapje verder: het ontdekken en uitvinder worden. Je kan ook zien hoe alles werkt aan de binnenkant!

Nintendo labo: robotpakket

Warre vond het mix pakket héél tof en had nog uren kunnen vissen denk ik! Maar het robotpakket, dat is ook een bijzonder ding!

 

Mogelijkheden van Nintendo Labo

De kinderen hadden nog uren kunnen spelen met alles wat er in het labo te doen was. Ze hebben zich echt geen minuut verveeld! Het bouwen is al geweldig, het spelen ook super tof en dan kan je nog echt gaan leren hoe alles in elkaar zit! Je kan uitvinder worden! Ik vond dit als leerkracht ook iets héél bijzonder.
Er zit zoveel in deze pakketten. De kinderen gaan hier zoveel van opsteken! En het leuke is dat alles van karton is en dus ook helemaal te personaliseren! Je kan alles in kleuren en beplakken en versieren! Het was héél mooi om te zien hoe de autootjes al snel veranderden in kevers en vliegende wezentjes!

De kosten

Als je al een Nintendo Switch hebt is het nog wel te doen vind ik persoonlijk. Vooral omdat ik gezien heb wat je er allemaal mee kan en hoeveel uren speelplezier er in zo’n doosje zitten!
Het mix pakket kost bij bol bijvoorbeeld net geen 70 euro. Maar daar heb je wel al vijf bouwpakketten voor waar zowel het bouwen als het spelen gegarandeerd veel plezier zal opleveren.

De robot

Het robot pakket is iets duurder. Warre was wel meteen daarvoor te vinden en hij wil het ook heel graag hebben. Het is een ideaal cadeautje voor zijn verjaardag om samen te leggen of voor hem om voor te sparen.

Het karton

Mijn man stelde terecht de vraag of de kartonnen platen ook apart verkrijgbaar zouden zijn. Het is natuurlijk karton en bij intensief gebruik lijkt het ons toch wel wat te verduren te krijgen. Je hebt in je pakket de software al zitten, dus zou het gek zijn om het volledige pakket opnieuw te moeten kopen als het karton het gehad heeft.
Nu moet ik wel zeggen dat het stevig karton was en dat het er allemaal wel nog vrij goed uitzag op een paar deukjes na.
Voorlopig zijn de platen nog niet apart verkrijgbaar, maar wie weet dat Nintendo er zelf toch wel de nood van gaat inzien na ver loop van tijd. Wie weet!

Ons besluit over het Nintendo Labo van Nintendo Switch

Nintendo Labo is echt een super uitvinding! Het is gaming ‘next level.’
Dit moet volgens ons echt een schot in de roos worden. Het enthousiasme van de kinderen op het labo sprak dan ook boekdelen! Ze hadden er nog kunnen blijven zitten tot volgende week! 😉

 

Steam – Nintendo op school?

Steam oftewel Science, Technology, engineering, arts and maths is een dingetje hier in het onderwijs de laatste jaren. Veel scholen bieden steam of stem uurtjes aan en laten zien wat zij aan stem of steam te bieden hebben aan hun leerlingen omdat het belang ervan steeds meer duidelijk is geworden.

Het Nintendo labo vind ik een hele mooie steam uitwerking. Alles van steam zit erin! De kinderen kunnen zelf bouwen door instructies te volgen, ze kunnen dingen gaan uitvinden in de werkplaats en ze kunnen binnen in de toycons gaan kijken hoe het werkt en welke technologie ze gebruiken. Het feit dat ze zelf ook de vormgeving in handen hebben versterk het kunstige stukje in het hele gebeuren. Ze kunnen zelf kleurtjes kiezen en versieren, onderdelen extra eraan maken en ga zo maar door!
Ik denk dat Nintendo labo in veel scholen ook dienst kan doen voor de sterkere leerlingen die projectwerk aangeboden krijgen. Zeker omdat het stukje ‘ontdekken hoe het werk’ erin zit.

Warre was super onder de indruk, wij waren super onder de indruk en we zijn zeker dat we niet de enigen gaan zijn!

Go, Nintendo labo, go!

Lees ook: Mario Party en Toy-Con 3 pakket (voertuigen)

Lees ook: het nintendo Labo VR-Pakket

Take care en tot snel

Liefs Ilse

13 Replies to “Nintendo Switch – Nu zoveel meer dan een spelcomputer!”

  1. Echt te gek! Had het ook al op een andere blog voorbij zien komen en was een beetje onder de indruk 😊 kan je nagaan hoe mijn zoon zou reageren… ben zelf nooit zo op de hoogte over dit soort trends dus blij om blogs hierover te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.