Roddels – hoe snel ze kunnen ontstaan en rondgaan.

Roddels – hoe snel ze kunnen ontstaan en rondgaan.

Een paar maanden geleden zijn onze kinderen van school veranderd. Dat heeft ook als gevolg dat ze dus naar een andere voorschoolse- en naschoolse opvang moeten sindsdien. In het begin hebben we ze zo weinig mogelijk laten gaan en hebben we alles zo proberen te regelen dat ze vooral veel in hun bekende omgeving thuis konden zijn. Zo konden ze wennen aan al dat nieuws. Ondertussen zijn ze het perfect gewoon. Kinderen zijn zo flexibel! Wist ik veel dat niet iedereen helemaal door had wat er aan de hand was! En ik verbaasde me ook over hoe snel roddels kunnen ontstaan.

Lees ook: eerste schooldag midden in een schooljaar

Vergadering op school

Ik moest een paar dagen geleden op een middag speciaal naar school voor een vergadering en ik stopte in de stad om een slaatje op te pikken. Naast mij stond een vrouw die we kennen van de vorige school/opvang. Ik zei vriendelijk goedendag en betaalde mijn slaatje.

De vraag

De mevrouw kwam echter naar me toe en fluisterde: “Woon jij nu apart met de kinderen in het centrum?”
“Huh? Wat?!”
“Ja, we vroegen ons af wat er allemaal aan de hand was nu de kinderen in het centrum naar school gaan en omdat het allemaal zo plots is gegaan.”

Met andere woorden werd er gepraat over ons… En sommigen hadden daar toch wel heel verkeerde conclusies uit getrokken.

Roddels

Zo zie je dat roddels erg snel kunnen ontstaan. Ik was voor sommigen gescheiden en ik woonde apart met de kinderen! Het verhaal dat onze zoon gepest werd, was trouwens ook een optie geweest. Dat had inderdaad ook gekund, maar dat was het dus niet.

Mijn broer was ook eens uit elkaar

Mijn schoonzus werkt voor familiehulp. Voor sommigen klantjes moet ze soms een boodschap doen. Toen mijn schoonzus en mijn broer in dezelfde winkel werden gespot op hetzelfde moment, maar ieder met een eigen karretje, gingen ook voor hen de poppen aan het dansen. Als man en vrouw apart gaan winkelen, dan zijn ze vast uit elkaar toch!

Bloggen en roddels

Als blogger gooi ik trouwens ook een weloverwogen stuk van mijn privé leven op het internet. Ook zijn er mensen die menen daarover roddels te moeten verspreiden…. Daar schreef ik al eens een stukje over!

Lees ook: Roddelvolgers: de negatieve kantjes van het bloggen.

Ik weet dus niet hoeveel mensen denken of dachten dat wij uit elkaar zijn… het is niet zo, we zijn nog altijd gelukkig getrouwd en we wonen nog steeds samen in ons huisje. Het zijn roddels! Echt waar! 😉

Take care en tot snel

liefs Ilse

18 Replies to “Roddels – hoe snel ze kunnen ontstaan en rondgaan.”

  1. Herkenbaar. Richard was 44 weken weg en Ik kreeg de vraag hoe het nu met me ging zo na de scheiding .. Uhm. Oke ?? Wist alleen niet dat ik gescheiden was :-). Ze kletsen maar

  2. Jeetje zeg. Ik had nog geen enkele roddel gehoord. Maar ik sta ook niet lang genoeg aan de poort om te roddelen, denk ik. Wat een verhaal weer. De roddelpersen draaien weer overuren 😁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.