Vakantiepark kiezen – hoe gaan wij te werk! Tip!

Vakantiepark kiezen – hoe gaan wij te werk! Tip!

Vroeger, toen we nog geen kinderen hadden, waren mijn man en ik totaal geen fan van vakantieparken! We hadden toen denk ik hard gelachen als iemand ons had gezegd dat het één van onze favoriete manieren zou worden om (met kinderen) op vakantie te gaan! Het aanbod van vakantieparken is echter zo groot geworden… Hoe doe je dat dan goed, een vakantiepark kiezen?

moezel

Waarom wij nu wel fan zijn van een vakantiepark

Toen onze zoon geboren werd in de herfst van 2010 stond er een vreselijke winter voor de deur. Zo één waar het super vaak had gesneeuwd en waarin ik amper de deur uit durfde met die kleine baby. Ik was bang om uit te glijden of vast te komen in de sneeuw. Dat resulteerde in een mama die zich toch wel een beetje opgesloten voelden. De vier muren kwamen op me af en ik wilde er eens uit.

vakantiepark kiezen

Erop uit met een baby

Nu zou ik veel meer durven met een baby, maar toen was ik bang dat andere mensen op hotel bijvoorbeeld zouden wakker worden van het gehuil. En op restaurant met een baby is ook niet zo ideaal, dus ik wilde graag zelf koken. Na veel vijven en zessen kwamen we tot het besluit dat voor een vakantiepark kiezen de juiste keuze was. Je hebt privacy in je eigen huisje, stoort niemand, je kan zelf koken, maar je kan ook gaan eten in een kindvriendelijke omgeving! Ja, dat zou het dus worden!
Dat was onze eerste keer dat we kozen voor een vakantiepark.

Ondertussen zijn we al echt vaak naar een vakantiepark geweest. Er zijn er zoveel en ze liggen overal waar je maar kan bedenken, in de mooiste streken. Maar hoe ga je dan te werk bij het selecteren van zo’n park?

Lees ook: Villages Nature, vakantiepark nabij Parijs.

Selectiecriteria voor een vakantiepark kiezen.

Voor elk gezin zal het anders zijn natuurlijk, maar voor ons is bijvoorbeeld een zwembad belangrijk. En lange tijd was het ook belangrijk dat er in dat zwembad een peuterbadje was. Dat vind ik trouwens nog steeds belangrijk bij de keuze! De kleinste kan nog niet zwemmen en ik wil soms ook gewoon eens op de rand zitten kijken in plaats van de hele tijd met haar rond mijn nek in het grote bad te moeten waden. Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat leuk, maar geen drie uur aan een stuk! 😉
Maar voor welk park kies je dan als je gaat selecteren? Er zijn ondertussen zoveel verschillende aanbieders. Center Parks en Landal, Roompot en nog andere ook… Het maakt het kiezen echt niet gemakkelijker!

Super makkelijk een vakantiepark kiezen

Gelukkig hebben wij nu een geweldige website ontdekt die een vakantiepark kiezen echt super gemakkelijke maakt: parkaanbiedingen! Deze website bundelt namelijk alle vakantieparken op één website! En het leuke is dat je er ook lijstjes op kan vinden met bijvoorbeeld de top tien van de mooiste zwembaden. Als een zwembad voor je belangrijk is, dan heb je daar al meteen de beste keuzes op een rijtje staan. In deze top tien staat geen één vakantiepark waar wij al geweest zijn, daar moeten we dus maar eens verandering in brengen.

Ik weet in ieder geval wel naar welke website ik ga om de juiste keuze van vakantiepark te maken. Dat is dan al zeker één stressmoment minder!

Lees ook 10 stressmomenten in een subtropisch zwembad.

Kende jullie de website van parkaanbiedingen al?
Gaan jullie graag op vakantie in een vakantiepark?

Take care en tot snel

Liefs Ilse
Dit is artikel 45/40 van 40 dagen bloggen, aangezien ik nog geen enkele skipdag heb ingezet.

4 Replies to “Vakantiepark kiezen – hoe gaan wij te werk! Tip!”

  1. Wij zijn vroeger ook regelmatig naar de vakantie bungalow. Via krant regel wij wel eens. Paar keer ook naar vakantiepark geweest. Dan heb je alles bij de hand. Leuke foto’s. Fijne paasweekend gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.