Cactus stempels zelf maken met gummetjes.

Cactus stempels zelf maken met gummetjes.

Ik ben gek op stempels! Ze zijn zo leuk om kaartjes te versieren, cadeau labels te maken. Stempels zijn er in alle maten en vormen en ik heb er gewoon veel te veel! De laatste jaren heb ik ook iets met cactussen. Ze zijn ‘in’ zoals jullie vast en zeker ook wel weten! Ik wilde graag mijn eigen stempels maken en dan liefst nog ‘on a budget’!  Ik stapte dus naar de wibra en kocht gummen voor cactus stempels!

Lees ook: maak een beeldverhaal in Lino met je klas

Tekenen op een gummetje.

Ik tekende een aantal cactussen en potjes op stukjes gum. Als je verschillende onderdelen van cactus stempels maakt kan je namelijk met een paar verschillende gummen telkens weer heel andere plantjes maken! Ik maakte dus een paar potjes en een paar verschillende vormen van cactus stempels.

Het snijden van cactus stempels

Een stempel is net als linodruk een vorm van hoogdruk. Met een lino-guts kan je heel makkelijk in de zachte gummetjes snijden en zo de vorm overhouden.
Ik gebruikte brede mesjes voor de achtergrond weg te snijden en smallere om de stekels en de structuur in de potjes te maken.
Terwijl je aan het drukken gaan, ga je vaak zien dat bepaald deeltjes niet goed zijn uitgesneden. Het is heel makkelijk om dan gewoon nog een paar stukjes verder uit te snijden!

cactus stempels

Het drukken van cactus stempels

Met een inktrol deed ik op de aparte delen van de cactus stempels inkt. Vergeet niet om de inkt eerst goed uit te rollen, zodat je niet teveel inkt op je rol en of stempel hebt. Dat kan namelijk héél vieze vlekken geven. Druk dan de stempel op het stukje karton of papier waar je hem graag wil hebben. Ik gebruikte Kraft papier.

Bouw verschillende cactussen op met de verschillende stukjes stempel.

Lees ook: robots drukken met legoblokjes. 

Wat doe je ermee?

Ik heb de resultaten gebruikt om nog eens te oefenen op handletteren en ik heb er een kaartje van gemaakt. Maar je hebt de cactus stempels natuurlijk voor goed in je assortiment zitten als je ze maakt! Eindeloos stempel plezier:

Crea-cross linkparty bloemen en planten

Deze week is het thema voor de linkparty bloemen en planten. Je kan dus onderaan via de blauwe knop jouw (openbare) foto en/of blogartikelen linken die binnen dit thema passen.

Natascha haar ontwerp heb ik al gezien, ze naaide gewoon een super schattig setje dat haar dochtertje omtoverde tot een bloem. Ga dus zeker bij haar kijken.
En Melanie heeft ook weer een creatie klaarstaan binnen het thema! Spring bij haar ook eens lang!

Take care en tot morgen

Liefs Ilse

Hebben jullie al eens zelf stempels gemaakt? 

[inlinkz_linkup id=772920 mode=1]

Dit artikel is 44/40 van 40 dagen bloggen aangezien ik nog geen enkele skipdag heb ingezet.

11 Replies to “Cactus stempels zelf maken met gummetjes.”

  1. Wat zijn ze leuk geworden! Ik heb inderdaad ook nog een guts-setje en gummetjes liggen, jaartje geleden ofzo was ik er erg druk mee, nu eigenlijk niet meer. Zonde want het is een leuke hobby. Door jouw blog weer inspiratie, maar weer eens oppakken denk ik!

  2. Wat een heerlijk lente thema voor de Crea Cross! Mooie strakke stempels heb je weten te maken. En wat slim om verschillende gummetjes te gebruiken zodat je de cactussen en potten kan combineren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.