Vaasjes met action painting – Jackson Pollock stijl

Vaasjes met action painting – Jackson Pollock stijl

Action painting vinden kinderen héél leuk om te doen en het is natuurlijk super goed te koppelen aan de Amerikaanse schilder Jackson Pollock. Hij maakte reuzegrote schilderijen met zijn dripping techniek. De stijl is heel gemakkelijk na te maken door met knikkers te schilderen. Toch is het ook een techniek die héél gemakkelijk decoratief kan gebruikt worden en dat ga ik jullie vandaag laten zien! Je kan er namelijk heel toffe vaasjes mee maken!

Wie is Jackson Pollock?

action painting

Download jouw mini biografie PDF hier

Pollock was een Amerikaanse schilder die niet zo heel oud is geworden. Hij werd geboren in 1912 en stierf in 1956. Jackson maakt grote doeken met klodders verf op die hij op een heel beweeglijke manier op het canvas had aangebracht. Hij deed aan dripping (verf laten druipen uit een grote pot) en ook aan het zwieren van verf met een penseel. Jackson Pollock hoort thuis in de kunststijl abstract expressionisme.

Kies glazen flesjes voor je vaasjes

We hebben in ons ‘magazijn’ een hele reeks kleine glazen flesjes van koffiemelk verzameld. Sommigen zullen misschien zeggen dat glas niet ideaal is met kinderen, maar zelfs mijn kinderen hebben al glazen potten gebruikt om lantaarns te maken in de kleuterklas, dus dat komt wel goed!
We kiezen voor glas omdat de vaasjes dag ook gewoon waterdicht zijn en kunnen worden gebruikt als echt vaasje en niet enkel als decoratief stuk!

 

Papier maché op de buitenkant van de vaasjes

Net zoals bij de limited edition coca-cola flesjes hebben we eerste een laagje papier maché over de flesjes heen gezet! Dat maakt het gewoon makkelijker om op te schilderen. Zet een laagje of twee op het glas, want te veel laagjes zorgen ervoor dat je de vorm van het flesje totaal verliest!

Grondlaag op de vaasjes

Als de papier maché droog is, moet er eerst een grondlaag op de flesjes worden gezet. Best is dit een witte laag of een een laag waarin veel wit als kleur vermengd is. Je kan licht blauw of licht roze gebruiken.

Action painting van de vaasjes

Natuurlijk is de techniek een beetje ‘risky’, dus moet je wel je voorzorgen nemen! Bescherm de kleding en de tafels en maak een soort ‘action painting bak’. Dat kan een grote schoendoos zijn waarin je dan het flesje laat plaatsen om te laten bespatten!

vaasjes

Zo, nu kunnen jullie ook aan de slag! Laat zeker weten of het gelukt is hè!

Lees ook: beelaspacten werkblad

Crea-Cross linkparty: Bewerkt

De flesjes passen ook in het thema van deze week voor de linkparty, want het zijn bewerkte flesjes! Ik ben benieuwd waar jullie allemaal mee komen aanzetten!
Bij Natascha ga je kunnen zien hoe je een jeansbroek kan omtoveren tot een rokje. Ik heb het resultaat al gezien en het is weer super knap gedaan!
Bij Melanie zie je hoe je van afval leuke dingen kan maken, ook nog eens groen dus!
[inlinkz_linkup id=771216 mode=1]

Take care en tot snel

Liefs Ilse

13 Replies to “Vaasjes met action painting – Jackson Pollock stijl”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.