Anna muts haken – werkbeschrijving beginnende hakers

Anna muts haken – werkbeschrijving beginnende hakers

Een hele tijd geleden haakte ik al eens een ‘Elsa muts’, ondertussen is die zelfs de jongste nipt en werd er gevraagd naar een nieuwe. En een paar weken geleden zag ik ergens op instagram stories een Anna muts! Ik weet zelfs niet meer waar ik hem gezien had! Een patroon was er niet maar ik kreeg een beknopte werkbeschrijving! Oké, daar kon ik wel iets mee! Proberen was de boodschap geworden! Dit is echt een super gemakkelijke muts om te maken. Je hebt maar weinig haakervaring nodig!

De juiste kleurtjes garen had ik nog wel! Ik gebruikte Bravo garen in wijnrood met haaknaald 4.

 

Anna muts stap 1 – het lapje

Ik begon de eerste keer met een ketting van 35 (+ 2 )lossen, maar dat werd een mega muts! Dus ik haalde de boel uit en begon opnieuw. Deze keer hield ik het op 30 lossen.
Van daar ging ik op en neer met stokjes haken. Ik haakte door tot 43 centimeter. Ik koos die 43 centimeter door het lapje dubbel te plooien en dan op een muts te leggen die de oudste zus hier in huis nog goed past. Een beetje als leidraad.

Anna muts stap 2 – dubbel vouwen

Ik vouwde de lange strook dubbel en haakte een zijde dicht met vasten. Daarna knipte ik de draad af en werkte die weg. Dan was het tijd om de donkerpaarse (of zwarte al je wil) kleur aan te hechten. Ik haakte rondom de hele hand twee rijen vasten. Ook de paarse draad werd afgehecht.

Anna muts stap 3 – lange bruine haren

Ik hechte aan elke zijde van de muts vijftien draden aan. Bij één kant koos ik ervoor om ook enkele witte draden aan te hechten. Je weet wel, van toen Anna door een ijsstraal in haar hart werk geraakt! 😉
Zorg ervoor dat je deze draden lang genoeg maakt om mooie vlechten te kunnen maken.

Anna muts – stap 4 vlechten.

Maak aan beide zijden met de bruine (en witte) stukken garen een mooie vlecht en doe er een klein elastiekje of touwtje in.

Anna muts – stap 5 – bont met pomponnetjes

Als afwerking maakte ik nog vijf pomponnetjes en zette die vast aan de voorkant als ‘bont’.
Achteraf bekeken hadden die ook een klein beetje kleiner gemogen… hahahaha

Tadaaaaaaaaaa: Anna in the house

anna muts

Deze Anna muts is super voor in de verkleedkoffer, maar kan ook gewoon dienen met carnaval of als ‘echte muts. Al zou ik er dan nog touwtjes aanmaken om de muts dicht te binden, want anders gaan ze de vlechten misschien binden op school en dat lijkt me echt geen zicht – hahahaha!

Als je nog een aanvulling wil voor de verkleedkoffer, kan ik je ook de trollenmuts aanraden.

Lees ook: eenhoorn handtasje voor kinderen haken.

Lees ook: Barbie mutsje haken.

Take care en tot morgen

Liefs Ilse

Dit artikel is ook 36/40 van 40 dagen bloggen.
Dit artikel bevat een affliate link. Je betaalt niets extra, wij krijgen een klein procentje als je via de link een aankoop zou doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.