Barbie muts haken – gratis patroon

Barbie muts haken – gratis patroon

Haken is één van mijn hobby’s geworden.
Ik ben een aantal jaartjes geleden begonnen met haken.  Ik heb dat mezelf geleerd via youtube.
Ik kocht een boekje met amigurumi en haakte een vis.
Mijn zoontje was toen een jaar of 2 en was super blij met zijn knuffel… Helaas was die knuffel niet zo goed gelukt en gaf dat een grappige situatie...
Ondertussen heb ik al wel wat geoefend en ben ik best al een geoefende haakster, al wou ik dat ik soms wat meer tijd had!

Een mutsje en een sjaal.

Amigurumi is in het rond haken.
Nu heb ik niet echt een amigurumi gehaakt, maar een mutsje en een sjaal voor Barbie.  Het patroontje start met een magische ring en gaat dan in het rond.  Niet voor de sjaal, maar een muts zonder sjaal is ook maar niets! 😉
Het is een super simpel patroontje dat elke beginner kan.  De enige nodig steken zijn een losse, een vaste en een halve vaste. Piece of cake dus!

Mijn oudste dochter heeft nu wel een hele regenboog aan mutsjes besteld.  Gelukkig zijn ze in een wip klaar en zijn ze ideaal om restjes garen aan op te maken!
Lekker economisch en ecologisch!

Patroon Barbie muts

 

Patroon Barbie muts en sjaal haken

 

Ik heb met het draadje van de magische ring nog een klein pomponnetje uit de knutseldoos vastgenaaid voor de ‘finishing touch’.

Laat me zeker weten als het gelukt is om een mutsje te maken!

Take care en tot snel

Liefs Ilse

31 Replies to “Barbie muts haken – gratis patroon”

 1. oew respect hoor, zo een mutsje en sjaaltje haken, hihi, mijn vingers raken in de knoop bij zulke kleine priegel werkjes, erg leuk gemaakt!

 2. Grappig dat we allebei een muts hebben gemaakt voor crea-cross Rond. Voor de breiers is er via mijn link een mooi patroon voor een muts te vinden!

 3. Leuk dit mutsje! Qua formaat zal het waarschijnlijk wel goed overeen komen met de mutsjes voor de Goedgemutste Breicampagne! Dus mocht Barbie er aan het eind van het jaar op uitgekeken zijn, dan kun je hem opsturen voor die actie! Ik zal maandag ook een mutsje voor het thema rond toevoegen. Zo leuk om te zien hoe iedereen het interpreteert en hun creativiteit op verschillende manieren uit!

   1. Ik had speciaal voor de crea cross uilen mutsjes gemaakt: kunnen hun kop helemaal rond draaien, ronde ogen en rond gehaakt! Maar door het verkeerd inplannen, was het helaas niet online verschenen. Dus deze link party niet mee kunnen doen, maar voor de volgenden zal ik proberen weer wat leuks te verzinnen!

 4. Weer heel leuk en creatief allemaal! Ahh echt superschattig dat mutsje! Ik ga deze bewaren, dat vinden mijn meiden vast ook erg leuk. Ik denk dat ik volgende week mee kan doen aan je thema “feestjes”

 5. Euhhhh….. ik heb een link gezet maar weet niet of deze wel kan. Het zijn geweizwammetjes met daaraan allemaal ronde druppels. Als dit niet kan dan gewoon weghalen hihi…

  Groetjes, Helma

   1. Ik moet het toch maar eens beter doorlezen hahahaha…… wel heel leuk dit en ook in de klinken zelf staan mooie foto bij de andere bloggers die een link gezet hebben 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.