Tips voor mijn blog: Blogger by Nature editie 3

Tips voor mijn blog: Blogger by Nature editie 3

Vorig jaar in juni ging ik voor het eerst naar blogger by nature, een kennis event voor bloggers. Mijn to-do lijstje was mega-lang toen ik naar huis ging en ik ben meteen aan de slag gegaan. Sinds die dag is mijn blog verdubbeld op vlak van bezoekers en verdien ik er ook een zakcentje mee. Het was vorig jaar ook zo gezellig! Dus ik boekte al super snel een ticket voor de volgende editie. Er was toen niet eens een programma bekend, maar ik had er echt alle vertrouwen in. Ik haalde er vorige keer al zovele blogtips uit, dat ging vast bij de volgende editie ook lukken!

Ik geef de tips die ik ga toepassen voor mijn blog even mee. Het zijn er véél meer en ze gaan veel dieper in op alles op het event zelf. Als je wil leren over al deze dingen om te groeien met je blog, ga dan zeker ook een keer naar dit event!

Oh en even een leeswaarschuwing – dit bericht bevat bloggersjargon! 😉

De tips voor mijn blog

Over SEO wist ik al best veel. Dat heeft me ook enorm veel opgebracht het voorbije jaar. Maar het kan en moet altijd beter en het blijft een werkje achter de schermen waar geen kat wat van ziet, behalve jij!

SEO tips voor mijn blog

  • minimaal drie interne links per artikel toevoegen – En dat is een ding, want ik ben al maanden bezit met dat intern linken. Dat zijn dus linkjes in een artikel die verwijzen naar een ander artikel binnen jouw blog. Ik zit nog steeds met een aantal verweesde artikelen, dat zijn er dus die geen linkje krijgen vanuit een ander artikel. Ik was er bijna doorheen, maar nu moet het dus nog een keer overlopen worden! hahaha!
  • Controleer je PHP versie bij je host. Alles vanaf editie 7 is oké. Mijn man houdt dat allemaal in orde voor mij, maar ik had er eerst dus geen idee van. Gelukkig zit ik al netjes bij versie 7 en een klets

Affiliate marketing tips

  • Linkpizza neemt 30 procent commissie van jouw affiliate. Je moet dus de keuze maken voor gemak bij Linkpizza of zelf bij de verschillende affiliate partners inschrijven en gaan zoeken welk bedrijf bij welke partner hoort. Voor mezelf heb ik beslist om voor BOL gewoon apart te werken, maar al de rest gaat wel via LinkPizza. De tijd die ik daarin steek om dat allemaal uit te zoeken kan ik nuttiger gebruiken.
  • Link ook affiliate achter afbeeldingen, zeker bij kleding of speelgoed.
  • Maak verstandige keuzes die jouw betrouwbaarheid niet in het gedrang brengen. Ga bijvoorbeeld niet naar BOL linken als het product bij een andere winkel goedkoper is. Dat deed ik sowieso al niet, maar ik ga het nu beter uitzoeken van ter voren.
  • Link ook naar categorieën. Want stel dat de jas waar je naar linkt uitverkocht is, dan is het wel tof dat er andere jassen worden getoond.
  • Plaats affiliate in tekstlinks. Overdrijf niet en hou het passend!

Zoekwoorden tips voor mijn blog

Nou, daar heb ik dus wel wat werk aan! Oeps!
Of nee, niet oeps, ik wist dat al wel, maar wist niet goed waar beginnen met dit stukje.

Als je een artikel gaat schrijven ga je op voorhand op zoek in Google. Je bekijkt de zoekopdrachten die hoog scoren (top 3) en gaat die artikelen lezen. Bedenk dan wat jij kan doen om beter te doen dan die artikelen. Kan jij erboven?
Zowel synoniemen als zoekwoorden moet je minstens twee keer verwerken op je pagina. Zorg dat in je H1 kopjes de zoekwoorden of synoniemen voorkomen en plaats ze zeker ook in de alt-tekst van je afbeeldingen.
Doe je opzoekwerk incognito. (Hahaha, de blogspion is in the house!)

Ook hier neem ik nog veel meer mee dan dit, vanuit de sessie van klik proces.

Andere blogtips

  • Schrijf altijd voor je doelpubliek, maar vergeet de zoekmachines niet!
  • Bezoek events zoals Blogger by nature. De bedrijven zeiden dingen zoals: “We zien graag wie zijn vrije zaterdag voor zoiets wil opofferen, deze mensen zijn er echt mee bezig!”.
  • Er is nog nood aan Belgische Bloggers! Het aantal professionele bloggers in België is echt belachelijk klein ten opzichte van Nederland. Nu hoor ik je denken: “Ja, maar Nederland is groter!” en ja, dat is waar. Maar als er bedrijven zijn die meer dan 11000 infuencers in hun bestand hebben en daar maar 100 Belgen tussen zitten (écht waar) – dan lijkt me dat een open doel voor mogelijkheden!
  • Belgische ondernemers: Linkpizza zoekt jullie!
  • Als je een grapje wil maken en doen alsof je een glas Cava over je hoofd gaat gooien, kijk dan wie er achter je staat. Het zou namelijk kunnen dat je een bedrijf een Cava douche geeft!  (Sorry mensen van VTech, voor de druppels Cava over jullie hoofden!)
  • Maak reclame voor het event. Het zou zo maar kunnen dat je jouw ticket terug verdiend! 😉
  • Babbel met veel verschillende mensen, want zo krijg je nog meer ideetjes! Al is het maar over andere events die je wil bezoeken!

Lees ook: Ik werd bestolen op het internet

 

Met een hoofd vol, een goodiebag vol en een buik vol bitterballen ging ik naar huis! Bedankt organisatoren en bedrijven, bedankt collega’s en chauffeur! Het was weer een top-editie!

tot volgend jaar

Liefs Ilse

Pinnen voor later?

Blogtips blogger by nature

12 Replies to “Tips voor mijn blog: Blogger by Nature editie 3”

  1. Als je zo op de prijzen let wat doe je dan aan die fluctuerende prijzen van oa bol? Het is jammer dat het evenement zo onbekend is want ik denk dat er meer mensen heen zouden willen.

    1. Door de linkjes in te voegen van verschillende aanbieders en geen specifieke prijzen te noemen, lijkt me dat het veiligst?! Ik moet er nog eens goed over nadenken!

      Is het event onbekend? Voor mijn gevoel was het al best een bekend iets! Maar dat komt misschien omdat ik vorig jaar al ging en de facebook pagina en instagram volg?

  2. Ik heb het nou al een paar keer voorbij zien komen en elke keer denk ik: ik moet ook eens gaan! Maar dus nog steeds niet gedaan… Misschien dat het me volgende keer lukt om erbij te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.