Rory de Raaf en De grote geldroof review

Rory de Raaf en De grote geldroof review

Wij kenden Rory helemaal nog niet toen zijn derde boek ‘Rory De Raaf en De grote Geldroof’ bij ons werd geleverd. Het leek me een super leuk boek voor de dochter. Ze was eraan begonnen, maar toen vertrok ze op kamp en bleef het boekje liggen op haar slaapkamer…

Maar het leesvoer voor grote broer was ook even op en ik zie hem dat hij best Rory de Raaf even mocht gaan nemen op de kamer van zijn zus om het te lezen, als hij het dan maar terug zou leggen.
Ondertussen heeft hij het boek ook al weer drie keer gelezen. Geen idee waarom dat een dingetje is tegenwoordig, maar als hij een boek uit heeft dat hij goed vindt, begint hij gewoon opnieuw!

rory de raaf en de grote geldroof

Rory De Raaf en De grote geldroof

Wie is Rory de Raaf?

Rory de Raaf is een jongen die in zijn eerste boek graag detective wilde worden. Hij ging in dat boek op zoek naar waarom zijn vader hem had verlaten als driejarige kleine Rory. Ondertussen is hij een echte detective natuurlijk, want hij heeft al een derde boek met een nieuw mysterie om op te lossen!

Het verhaal van de Grote geldroof

Op de school van Rory hadden ze pas het meest geweldige schoolfeest hebben dat er ooit was geweest! Springkastelen, een echte varaan, … het was geweldig. Er werd ook super veel geld verdiend. Helaas werd dat geld gestolen en moest Rory op zoek naar de dief.

De tekeningen

De boeken van Rory ondersteunen het verhaal. Dit is dus ideaal voor kinderen die wat minder vlot lezen en erg op beeld gericht zijn. De letters zijn groot genoeg en duidelijk, zodat ook kinderen met dyslexie het nog kunnen lezen.

De humor in het boek

De boeken van Rory de Raaf zitten vol humor! Dat is voor onder meer mijn zoon bijzonder belangrijk in een boek. Zonder humor en spanning laat hij het snel links liggen.

De personages

Vooraan het boek staan de portretten van alle personages in het boek. Onze zoon vond dat super fijn. Toen ik hem vroeg om over  het boek te vertellen, sloeg hij deze flap open en begon met ondersteuning van de portretten het verhaal na te vertellen. Dat lijkt me dus ook erg bruikbaar in de klaspraktijk. Er staan 24 belangrijke figuren op de flap, ideaal om elke kind een figuur te laten bespreken of zo.

Wat de zoon van Rory de raaf en de grote geldroof

Het boek is leuk en spannend. Er staat wel eens iets grappigs in de tekst en ook de tekeningen zijn soms grappig.
Rory de Raaf gaat het misdaad van het geld oplossen, want het geld van het schoolfeest werd ineens gestolen.

 

Lees ook: Sam en de schaduwridders – Graphic novel

Lees ook: De gifbeker van Socrates

Ondertussen is ook boek vier van Rory uit: de zaak kikker Ook deze boek valt in de smaak! Het zijn Rory fans hier in huis!

 

Tot snel voor ook weer wat leuke boekentips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.