Liefde in de brooddoos! + winactie

Liefde in de brooddoos! + winactie

We zijn het met zijn allen wel eens dat kinderen moeten weten dat we ze graag zien. Het is zo belangrijk, die erkenning, dat gevoel van graag gezien te worden. Met knuffels, kusjes en neuzen-neuzen (om de één of andere reden wil onze jongste dat altijd aan de schoolpoort en als ze gaat slapen – zo schattig!). Maar ook door een hand op de schouder, een aai op hun bolletje of gewoon zakkend door je benen en op hun hoogte even komen babbelen. Er zijn zoveel kleine manieren die we dagelijks doen om onze kinderen te laten zien dat we ze graag zien. Ik heb er sinds kort nog één bij: liefde in de brooddoos!

Niet altijd even gemakkelijk

Er zijn veel kinderen die het wel eens moeilijk hebben op school (of daarbuiten). Onze jongste wilde bijvoorbeeld in het begin van het schooljaar niet meer graag blijven eten. Uiteindelijk kwamen we erachter dat het voor haar te luid was in de eetzaal. Ze is dan ook hooggevoelig op het auditieve, net als haar oudere broer. Met een hoofdtelefoon werd er al veel opgelost. Nu dat ik zelf even ‘out’ ben en dus veel van thuis uit werk, kan ze wel vaker thuis komen eten.

Alle drie onze kinderen hebben vorig jaar een school verhuis meegemaakt. Midden in het jaar! Dat was niet simpel. De oudste was er blij mee. De jongste was nog wat te klein om al echt vrienden te hebben. Maar onze oudste dochter had het er echt moeilijk mee!

Er zijn ook kinderen die gepest worden, waar de ouders van scheiden of waar één van de twee erg ziek is! Kinderen kunnen zoveel meemaken!
Het is dan zo belangrijk om te voelen dat ze ze niet alleen zijn, dat er iemand is die aan hen denkt…  en zo kwam ik uit bij kaartjes voor in de brooddoos!

Broodtrommelliefde

Ik vond een super mooie webshop met een geweldige missie die ontstaan is uit de behoefte van een kind:

“Broodtrommelliefde is ontstaan vanuit eigen ervaring. Mijn oudste kind werd gepest omdat zij door eczeem en astma anders eet én door het gebruik van puffers 3 jaar groeiachterstand heeft gekregen.  Ik deed briefjes in haar trommel om haar een hart onder de riem te steken. Dat werkte. Ze werd minder onzeker en ging weer met plezier naar school. Ook voelde zij zich weer fijn tijdens het overblijven op school.”

Hoe mooi is dat wel niet? Vanuit de eigen ervaring ontstond het idee voor een webshop met kaartjes voor in de broodtrommel. Ondertussen zijn er verschillende sets te vinden in de webshop. Ze zijn allemaal super mooi vormgegeven. Er zitten ook lege kaartjes bij de sets. Daar kan je dan echt persoonlijk op gaan tekenen en schrijven.

Broodtrommelliefde

Stiekem kaartjes in de brooddoos duwen

Het idee van de kaartjes is echt geweldig. Ik had alleen één probleem… mijn kinderen maken al een hele tijd zelf hun brooddoos klaar. Dat werd dus stiekem de kaartjes erin duwen. Op zich wel grappig om me bezig te zien!

En dan was het voor mama best wel even spannend afwachten tot ze van school terug kwamen! hahaha

Maar ik kreeg vrijwel onmiddellijk: “Mamaaaaaaa er zat een kaartje in mijn brooddoos!” en een “Bij mij ook, maar er is yoghurt heeft erop geknoeid!” (met bijbehorende sippe gezichtje). Gelukkig kan het kaartje met een natte doek proper worden gemaakt! Ik was er misschien onder de middagpauze niet geweest, maar ik was er toch een béétje bij!

Geslaagd dus! De dag erna was het papa die stiekem de kaartjes erin moest duwen, ik was al met te trein vroeg weg! Vond ik toch zelf een kaartje in mijn brooddoos zeker, van papa! Wat een fijn gevoel!

Win-actie

Wil jij ook een setje kaarten winnen?! Geweldig! Waar jouw kans!

 • Laat een reactie achter met een geldig e-mail adres onder dit artikel.
 • Of reageer onder de foto op instagram en tag twee mensen die ze ook zouden willen winnen.
 • Of reageer onder de foto op facebook en deel de actie.
 • Op elke van deze sociale media heb je dus een kans.
 • De actie loopt tot 19 juni – de winnaar wordt bekend gemaakt op deze dag en krijgt 48 uur de tijd om te reageren

 

Take care en tot snel

Liefs Ilse

broodtrommeliefde

14 Replies to “Liefde in de brooddoos! + winactie”

 1. Voor mijn oudste dochter zou ik erop schrijven: je bent Uniek!! Of je bent een topper of alleen het woord Prinses. Mijn oudste dochter heeft Cerebrale Parese en loopt daardoor moeilijk. Ze zit nu niet lekker in haar vel hierdoor. En voor mijn jongste zodra ze kan lezen zou ik erop neerzetten: je bent voor altijd mijn apie of ben trots op je of gewoon eet smakelijk.

 2. Haha ik was er zo zeker van dat ik het stiekem deed maar de kleine heeft mij, volgens eigen zeggen, altijd door 😂 Dit is een selectie (zie foto onder Facebook bericht) wat ik nu in zijn brood trommel leg. Ik zou het volgende schrijven waar hij uit mag kiezen.

  Zullen we na school samen een:
  plantje stekken
  een val plaatsen voor papa
  insecten bekijken

 3. zalig he zo’n kaartjes, die staan op onze wishlist (zoonlief kan nog niet lezen dus ik heb nog wat ruimte) mooi zo om ze een hart onder de riem te stoppen of gewoon een zomaar-complimentje <3

 4. Af en toe krijgen mijn meiden al wel een simpel zelfgemaakt briefje van me mee. (Een hartje doet het altijd goed, ook als ze nog niet kunnen lezen 😉 Die worden zeer gewaardeerd, maar zijn niet echt weer proper te maken haha.
  Waag dus graag een kansje voor wat extra vrolijkheid tijdens de lunch!

 5. Wat een super leuk idee. Gewoon even laten weten dat ze toppers zijn. Of een kaartje met dikke kus mama of papa.
  Denk dat kinderen dit een enorme positieve boost geeft.

 6. Zou heel leuk zijn voor mijn plus dochtertje! Ze is nu nog maar 16 maanden maar heeft al zoveel (lees: enorm veel voor een kind van die leeftijd..) meegemaakt en denk dat ze dit wel zal kunnen gebruiken tegen dan. Tot die tijd zou ik ze lekker gebruiken voor mijn vriend/haar papa. Ook hij heeft het af en toe wel eens nodig om te horen of te lezen dat je aan hem denkt en dat je in hem gelooft.. En zo heb ik 2 vliegen in 1 klap! 😍

 7. Ohhh wat super leuk om te winnen, ik sta helemaal achter dit initiatief om kinderen een steuntje in de rug mee te geven en te laten voelen dat ze geliefd zijn.

 8. Aangezien ze nog niet kunnen lezen zou ik er hartjes of mannetjes ofzo op tekenen. Wat leuk zulke kaartjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.