Knikkerzakje haken – Nederlands patroon

Knikkerzakje haken – Nederlands patroon

knikkerzakEen paar dagen voordat de paasvakantie begon kwam de oudste thuis met: “Mama ik wil een knikkerzak mee naar school.”

Euhm – ja, leuk, maar dat heb je niet jongen.  Op de vraag wat ze dan met die knikkers deden kreeg ik het antwoord: “Rollen”, dus ‘echt’ knikkeren zit er nog niet in denk ik.

De zoektocht naar een patroon.

Ik ging dus op zoek naar een patroon om een knikkerzak te haken en kwam al erg snel bij het patroon van Connie op haar blog.

Met wat restjes Catania en Katia katoen van de inktvisjes ging ik aan de slag en al zeg ik het zelf, het is een leuk zakje geworden.
De zus wilde er ook één en die kreeg dus ook één!

Knikkerzak kwijt!

Ondertussen is mijn zoontje zijn knikkerzak kwijt, ik denk echt dat er een kindje zoiets had van: “Hé dat is een mooie!”
Ik had er zijn naam (nog niet) opgezet!
Volgende keer dus eerst de naam, dan pas mee naar school geven!

knikkerzak haken
Ook gisteren kwamen mijn nieuwe prym haaknaalden aan.  Ik had één ergonomische (3) haaknaald en nu heb ik ik alle maatjes van 2 tot en met 6 ook.  Ze haken echt fijn en het is een groot verschil met de niet ergonomische, dat was zijn investering wel waard.

haaknaalden

 

6 Replies to “Knikkerzakje haken – Nederlands patroon”

  1. Ik heb ook nog heel veel knikkers van vroeger, maar geen knikkerzakje… ooit eens met Deon geknikkerd, maar is hij nog een beetje klein voor. Heb voor nood de knikkers in een plastic zakje gedaan… Je knikkerzakje is leuk geworden trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.