Pikkedieven – jullie hebben het voor velen verpest!

Pikkedieven – jullie hebben het voor velen verpest!

Laag!

Hoe kunnen mensen dat nu doen?  Hoe laag kan je vallen?
Hoe pijnlijk moet dat wel niet geweest zijn voor Gudrun Kulich? Ik bezocht haar blog, was verbaasd over de prachtige werkjes…
En zag de pijn en de woede van het scherm springen…

Op de haakgroep vandaag vroeg iemand of er een gratis patroontje beschikbaar was van een amigurumi motor.
Iemand had er wel ergens één en kwam met een gratis patroontje aandragen.
Maar daarop begon er een discussie, want het patroon is nu niet meer beschikbaar – het is er één van Gudrun.

Haakkunst

Deze mevrouw heeft dus prachtige patronen gemaakt!  Grote, kast-vullende, draken, prachtige pauwen en vogels, slangen, feeën,…
Echt WAUW!
En wat nog meer, ze bood de patronen, waar ongetwijfeld bloed, zweet en tranen en een groot stukje liefde in heeft gezeten, gratis aan op haar blog!
Om er dan achter te komen dat andere mensen haar patronen verkopen, patronen waar ze uren aan gewerkt heeft, die ze wilde delen met iedereen, gratis…
Dat moet zo onnoemelijk kwetsend zijn geweest!  Een knauw in haar geloof in de mensheid, in het goede,…
Ze heeft al haar patronen gewist, je kan ze niet meer vinden op het internet.  Overal staat ‘non available’ bij.

Het laatste ontwerp heeft ze ‘End of a Friendship’ genoemd, het is een slang die een vogel wurgt.
Erg toepasselijk en goed gevonden.

Via de haakgroep hoorde ik dat ze achter de mensen aangegaan is die alles zo oneerlijk hebben gebruikt.  Ik hoop echt dat ze erin slaagt.

Aan Gudrun Kulich, amigurumi kunstenaar: 

Gudrun, bij deze, veel succes met je zoektocht naar de oneerlijke mensen!  Ik hoop oprecht dat je nog plezier hebt in je hobby.
Ik wilde dat ik eerder had leren haken, zodat ik me eens had kunnen wagen aan één van je kunstwerken, want dat zijn het echt!
Ik hoop dat je blijft geloven dat de wereld niet helemaal rot is, want dit moet een deuk gegeven hebben in je vertrouwen in de mens!

Als je ooit terug je kunstwerken wil delen (al is het gewoon wat je gemaakt hebt, zonder het patroon!), zou ik graag mee volgen.  Want van zoiets moois, daar kan ik echt van genieten.

Ik kan je laatste kunstwerk en de ironie erin ook echt appreciëren,  je bent volgens mij een top-dame!  
Pikkedieven Gudrun Kelich slang

Aan de pikkedieven:

Schaam jullie!  Schaam jullie diep!  Voor het stelen en om winst te hebben willen maken van het werk waar een ander zoveel van zichzelf heeft ingestoken.
Gudrun is een echte kunstenares, dat zie je aan de slang die ze als laatste heeft gemaakt: die slang vertelt zoveel meer dan dat woorden hadden kunnen doen.
En “dankjewel” om ervoor te zorgen dat deze prachtige patronen niet meer te vinden zijn, dat niemand ze nog kan gebruiken en dat niemand nog kan genieten van de werken van Gudrun.
Ik hoop echt dat ze jullie voor elke cent die je eraan verdient hebt kan “pluimen”.  Stelen is en blijft stelen! 

12 Replies to “Pikkedieven – jullie hebben het voor velen verpest!”

 1. Hoi Ilse,
  ik ben het helemaal met je eens. Ik weet hoe het voelt, is bij mij gebeurd met een ontwerp van sieraden die ik maak. Het is niet te geloven dat dit gebeurd.
  Ik hoop dat ze ooit een boek uitgeeft zij is echt mijn nummer 1.
  Vind het zo knap dat je zoiets kunt maken.

 2. kom ik leuke patronen tegen van gudrun, grrrrr hebben oneerlijke mensen mij een been door mijn neus gehaald. niks meer beschikbaar. ik moet ervan wenen

  1. Winst uit iemand anders zijn werk halen is stelen. Er is een verschil met het voor jezelf namaken, wat van haar ook mocht, want daarom verspreidde ze de patronen. Iemand anders zijn patronen verkopen is echt not done. Maar goed dat is mijn mening, daar hoef je het niet mee eens te zijn.

 3. Wow. Ben een behinnend haakster en heb even gegoogled op haar naam om haar geweldige creaties te zien. Zo zonde dat mensen denken over de rug van een ander geld te moeten verdienen en het nu dus voor alle anderen verpest hebben. Ik hoop net als de anderen dat ze ze ooit in een boek uitgeeft want goh wat gun ik haar verdienste over het vele mooie werk wat ze gemaakt heeft.

 4. Lin Lenaers jij hebt het principe dus absoluut niet begrepen!!! Jammer dat je zelf niet in ziet dat het not done is om andermans patronen gewoon maar te verkopen en eraan te verdienen.

  1. Het is niet alleen not done, het mag ook gewoon niet.
   Ik heb op mijn blog mijn patronen en printables onder creative commons licentie staan. Dat wil zeggen dat iedereen ze vrij mag gebruiken, maar niet mag verkopen.
   Moest iemand dat wel doen, dan kan ik daar echt wel verhaal voor gaan halen en boetes voor eisen.

   Ik vind het ook zo jammer dat sommige mensen niet inzien dat het niet netjes is. Ik vraag me af of ze ook gratis zouden gaan werken dan…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.