Muziekster haken als kraamcadeau

Muziekster haken als kraamcadeau

Eén van de cadeautjes die ik nog steeds heb van toen ik een baby was is mijn muziek trekpop dat het deuntje van Für Elise maakt. Mijn kinderen vinden het ook nog steeds geweldig en het is echt een rustgevend muziekje om in slaap te vallen. Ik herinner me echt dat ik telkens opnieuw aan het touwtje trok als ik niet kon inslapen. Toen ik dus een vriendin had, die beviel van een zoontje, kreeg ik het idee om ook een kraamcadeautje te haken. Maar wat dan?! Ik heb een buurvrouw die super goed is in haken en zei vertelde me: haak toch een ster en dan doe je er zo’n muziekdoosje in en hup. Dus nu wilde ik een muziekster haken, maar hoe begin je daar dan aan? Alle credits gaan trouwens naar de buurvrouw, want zei vertelde me stap voor stap hoe ik er best aan zou beginnen!

Muziekster haken

Tips en materialen voor een muziekster haken

Deze gehaakte muziekster is opgebouwd uit ruiten die dan achteraf aan elkaar werden gezet! Kies best katoenen garen uit. Dat blijft langer mooi en gaat niet zo snel pluizen. Dat is zeker voor baby’s heel belangrijk! Muziekster haken
Voor het sterrenkussentje heb je 12 ruitjes nodig die op hun breedste punt 20 vasten breed zijn. Haak met een haaknaald die op 2,5 tot 3 zodat de steekjes mooi dicht zijn zodat de pandavulling er niet uitkomt. Ik ben voorstander van een wasbare trekmechaniek. Deze zijn duurder, maar uit ervaring weet ik dat het echt wel eens handig kan zijn om een muziekspeeltje in de was te kunnen gooien. Een baby geeft al eens melk terug en grotere kinderen worden ook wel eens ziek in bed. Super handig als je het speeltje dan kan wassen zonder dat de trekmechaniek van de muziekster het begeeft! 

 

 

Patroon ruitje voor muziekster haken.
Haak 2 losse
Maak 2 vasten in de tweede losse vanaf de naald te tellen.
Haak 1 losse, haak een vaste, haak twee vasten in de laatste vaste van de vorige toer
(Haak 1 losse, haak in elke steek van de vorige toer een vaste, haak in de laatste steek twee vasten) herhaal tot je op 20 vasten zit.
(Haak 1 losse, haak twee vasten samen, haak in elke vaste van de vorige toer 1 vaste) herhaal tot je steken op zijn.

In elkaar zetten doe je zo:

Naai of haak 6 ruitjes aan elkaar vanaf het midden van de ster te beginnen.
Naai of haak de 6 andere ruitjes ook aan elkaar vanaf het midden te beginnen.
Je kiest zelf of je de naad aan de buitenkant of de binnenkant laat.  Ik heb het aan de binnenkant gedaan, maar mijn buurvrouw doet het vaak aan de buitenkant en dat is ook erg mooi.
Haak de twee sterren aan elkaar met vaste of met kreeftensteek (best even vastzetten met kopspeldjes).
Vul het kussen op en doe er eventueel een muziekdoosje met trekmechaniek.  

Patroontjes om letters te haken vind je op de website van lindevrouw.

Knuffel konijn als kraamcadeautjes haken

Op de foto staat ook nog deze schattige knuffel konijn om te haken.
Van dit rammelaartje kan je het uitgeschreven Nederlandstalig patroon vinden op de blog van Hilde Haakt.
Ik heb de oogjes wel geborduurd omdat de knuffel naar een baby’tje ging.  En hoewel veiligheidsoogjes, zoals de naam het zegt, veilig zouden moeten zijn, borduur ik ze toch vaker bij beestjes voor de hele kleintjes.

knuffel konijn rammelaar

Gebruikte materialen:
Haaknaald 2,7

Verloop garen Camilla van Ice Yarns
Annel cotton 8 voor de letter.
Panda vulling
steekmarkeerder

Veel haakplezier!
Haak je vaak kraamcadeautjes? Laat het me zeker weten in de reacties.

Take care en tot snel

Liefs Ilse 

4 Replies to “Muziekster haken als kraamcadeau”

  1. Hoi ook ik heb deze Blog ontdekt en vond wat ik zocht de ster hoop dat er nog meer baby haak dingen komen zoals muziekmobiel wagenspanner enz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.