Het emotioneel kantje aan cadeautjes.

Het emotioneel kantje aan cadeautjes.

We hebben al zoveel spullen, vaak ook gewoon te veel. Als dan de cadeautjestijd aangebroken is, dan gaan we weer op zoek naar meer spullen. Ik ga daar toch wel meer bewust mee om de laatste jaren. Ik probeer dingen te kopen of te maken waar mensen iets aan hebben: gebruiksvoorwerpen, nuttige dingen. Toch probeer ik er ook wel een emotioneel kantje aan cadeautjes te koppelen. En dat is iets wat de laatste jaren echt niet meer zo moeilijk is, want er bestaan super veel mogelijkheden daarvoor!

De flesopener

Als je een huwelijksfeest geeft, dan is het de traditie dat je een bedankje geeft. Mijn man en ik kozen 13 jaar geleden een flesopener met de datum van ons huwelijk op. Het is super grappig om te zien dat het ding ook echt overal bij familie en vrienden wordt gebruikt. Dat was dus een super idee van ons, al zeg ik het zelf.
Nu was ons exemplaar ‘verdwenen’. Geen idee waar hij gebleven is, maar hij is weg. En de dochter had er voor vaderdag ook eens eentje geknutseld, maar dat ding was aan het roesten tot en met.

Toen ik dus zag dat je bij Smartphoto een opener kan laten maken met een foto erop, kreeg ik een idee!  Ik zocht één van de mooiste foto’s van ons huwelijk. Die liet ik plaatsen op een flesopener!
Nu hebben we dus terug een flesopener met een emotioneel kantje. De opener is een gebruiksvoorwerp, maar hij doet ons denken aan ons huwelijksfeest. Het feest dat ik onmiddellijk zou overdoen! En het feest waarbij de gasten een opener kregen.

De thermos

Mijn man gooide op zijn werk bijna een half jaar geleden de handdoek in de ring! Van de één op andere dag geen inkomen meer. Maar hij was het zo beu. En blijkbaar had hij in zijn hoofd al lang een ander plan zitten. Hij werd zelfstandige. Vanaf toen was hij echt veel thuis, terwijl hij normaal veel in het buitenland zat of op de baan was. Hij zocht klanten, programmeerde thuis in de bureau… En toen haalde hij een groot project binnen. Een jaarproject waarbij hij toch weer elke dag van huis moest. Omdat hij toch elke dag een drie kwartier moet rijden, kocht ik voor hem een Thermos met een emotioneel kantje: een foto van ons viertjes. Zo heeft hij ons toch altijd dicht bij de hand als hij ’s morgens met zijn koffie de baan op gaat!

 

De gepersonaliseerde doosjes

Voor de kinderen kocht ik een pennendoosje met een foto van henzelf op. Dat had eigenlijk niet meteen een persoonlijk kantje. Eerder een: “Nu weet ik wie er niet heeft opgeruimd-kantje”.  Maar ik koos wel foto’s uit waar ze heel blij en gelukkig op stonden! En blijkt dat die foto’s voor hen toch wel degelijk een emotioneel kantje hebben. De oudste dochter heeft een foto met onze kat. Ze is zo belachelijk blij met dat beestje en zorgt er super voor. Het was één van de eerste foto’s met Link en ze was echt super blij met haar doosje. Voor de jongste had ik er een foto van de vakantie opgezet. Ook zij zat te stralen: “Oh, dat is de foto van in Denemarken“. Een heel verhaal volgde. De zoon heeft zijn pennendoos tot koekendoos omgedoopt en neemt hem elke dag mee naar school!

Ik ben dus gek op emotionele kantjes aan cadeautjes. Mooie momenten op gebruiksvoorwerpen die mensen alle dagen gebruiken. Heerlijk toch!

Als je dus nog inspiratie zoekt voor mooie, bruikbare cadeautjes met een emotioneel kantje, dan raad ik je aan om toch even bij Smartphoto langs te gaan!

Take care en tot snel

Liefs Ilse

De spullen in dit artikel werden ons aangeboden door smartphoto om te testen. 

 

One Reply to “Het emotioneel kantje aan cadeautjes.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.