Doodle Clay spookhuis met winactie voor crea-hop

Doodle Clay spookhuis met winactie voor crea-hop

Oktober en dus liggen de winkels vol met Halloween versieringen (al zie ik ook al Sinterklaas en Kerstspulletjes er naast liggen!). Samen met negen andere creatieve bloggers vond ik het tof om rond het thema Halloween een leuke crea-hop te organiseren. Bij zo een hop kan je van de ene blogger naar de andere doorklikken en dus in dit geval tien keer Halloween inspiratie opdoen. Een super leuk extraatje is dat je bij alle tien een leuke prijs kan winnen. Bij mij is dat Doodle Clay in een leuke luxe giftset! Ik testte de klei voor jullie uit en maakte een Doodle Clay spookhuis! Happy Halloween en Happy crea-hopping iedereen!

Doodle clay, wat is dat dan?

Doodles tekenen vind ik zelf enorm ontspannend. Kleine tekeningen op een stukje papier… Vroeger, toen de telefoon nog vast aan de muur stond, was het notablokje naast de telefoon altijd vol gekribbeld. Doodles maken werkt, althans voor mij, erg relaxerend.
Toen ik dus Doodle clay ontdekte was mijn nieuwsgierigheid wel gewekt. Klei om doodles mee te maken? Daar wilde ik meer over weten!

Hele zachte klei

Doodle Clay bestaat in drie kleurtjes: wit, donkergrijs en zandkleur. Het is klei die erg glad is van structuur en ook erg zacht is. Verwacht nu geen play doh, het is wel klei, geen plasticine!
De klei blijft tijdens het verwerken ook zacht en dat is een groot pluspunt!

Luxe giftset

In de luxe giftset zitten twee pakjes klei, boetseerstokjes, instructies, een assortiment kleistokjes, een hartjesvorm en letters waarmee je in de klei kan ‘schrijven’. Het is dus echt een mooi cadeautje om te geven. De boetseerstokjes, de letters en het hartenvormpje zijn een blijvend cadeau.

Doodle Clay luxe giftset inhoud

Doodle Clay Spookhuis.

Ik ging met de luxe giftset aan de slag. Ik maakte een spookhuisje dat ik binnen een houten kadertjes paste dat ik had gekocht. Voor Halloween decoratie in mijn woonkamer wilde ik namelijk iets op de kast kunnen zetten.

Ik sneed met het mesje uit een uitgerold stuk grijze klei een vorm. Door een latje er naast te leggen wist ik zeker dat het werkje ook in mijn gekozen kadertje zou passen.

Daar tekende ik met de stokjes een deurtje in. Met wat andere stukjes klei maakte ik oogjes en een boze mond.

Ook voor het dak rolde ik een stuk uit en sneed dat in een driehoekige vorm uit. Deze vorm plakte ik aan de eerste. In het dak tekende ik dakpannen met een ander kleistokje.

Ik rolde een stuk klei als stam voor de boom en enkele dunnere exemplaren hebben als takken gediend. De dunnere takken rolde ik zo dat ze een beetje gedraaid kwamen te zitten.

Met de letters maakte ik HAPPY HALLOWEEN om in het huisje te drukken. Het ‘ongeluksnummer 13’ gaf ik ook een leuk plaatsje! (Het zit hem in de details hè!)

Een klein uiltje en een spookje maakte het geheel af. In de kader stak ik oranje glitterpapier om het geheel wat meer kleur te geven.

Doodle Clay spookhuis

Het Doodle Clay Spookhuis heb ik niet afgebakken. Maar omdat ik graag het verschil eens wilde zien met een stuk klei dat wel werd afgebakken, maakte ik ook nog een hartje met het vormpje in de giftkoker.
Na een half uurtje in een voorverwarmde oven op 130 graden was mijn hartje hard. Het had inderdaad, zoals op de instructies stond, een mooie matte tint gekregen.

Wat kan ik nog met Doodle Clay?

Oké, ik barst dus van de ideetjes! Klei is uiteraard héél veelzijdig! Dus ook Doodle Clay heeft veel mogelijkheden.
Op de website van hen kan je nog veel inspiratie vinden. Cadeaulabels bijvoorbeeld, maar ook hangers voor in de kerstboom of paasboom kunnen perfect. Kaarsenhouders of leuke juwelenschaaltjes… zoveel leuks om te maken! 
En het klopt echt wel wat ze zeggen: het werkt rustgevend! Een beetje extra me-time is nooit fout, lijkt mij! 

Lees ook: Een kersthanger met doodle klei en strijkkralen.

Doodle clay Pinnen voor later?

Doodle Clay

Lees ook: Dia Los Muertos – collage en mixed media opdracht. 

Crea-hop

Het kan zijn dat je via mijn collega Cecile  van Cecile maakt hier bent belandt. Zij maakte een raamtekening en je kan bij haar ook spulletjes winnen om zelf een raamtekening te maken! Bedankt Cecile voor de inspiratie en bedankt om naar mij door te linken!

Ik verwijs jullie zelf graag door naar Fleur van MisFlurry, zij maakte voor jullie een super tof Halloween haakpatroontje. Bij haar kan je een shoptegoed winnen.

Winactie Doodle Clay – Voorwaarden

Bij mij kan je dus een luxe giftset winnen met Doodle Clay. Wat moet je dan daarvoor doen? Niet zo heel veel! Gewoon een reacties geven met een geldig e-mail adres dat je de luxe giftkoker van Doodle Clay wel zou willen winnen en wat je er dan mee zou gaan maken.

Op Instagram geef ik nog twee kokers weg. Lees de voorwaarden onder de foto van de winactie daar.

Op Facebook de actie liken en delen is altijd fijn, maar zeker niet verplicht om kans te kunnen maken !

Op vrijdag 19 oktober maak ik de winnaars bekend onderaan dit artikel, op facebook en op instagram!

Linkparty – Halloween

Zoals elke donderdag is er ook nog crea-cross, de creatieve linkparty. Je kan onderaan via de blauwe knop jouw Halloween inspiratie toevoegen. Van bloemstuk tot zelfgemaakt kostuum, alles mag, zolang het maar met Halloween te maken heeft. Zowel creatieve zielen als creatieve bloggers mogen hun linkjes toevoegen. Dat kan ook gewoon naar een openbare foto zijn, je hoeft geen blog te hebben! 

Take care en tot snel en …. Happy Halloween

Liefs Ilse 

[inlinkz_linkup id=801444 mode=1]

93 Replies to “Doodle Clay spookhuis met winactie voor crea-hop”

 1. Hoe tof! Daar wil ik wel kans op maken. Ik zou een huisnummerbordje maken voor bij ons nieuwe huis – denk ik, want misschien wordt het doodlend toch wat anders.

  Groetjes!

 2. Ziet er superleuk uit
  Denk met de meiden hangers voor de kerstboom zou maken en een misschien een schaaltje voor alle haarspullen wat hier elke dag ligt op de kast savonds😅 of een schaaltje voor de meiden en mij voor onze sieraden

 3. Ik doe graag mee! Mijn drie dochters lopen alvast over van inspiratie wat ze ermee gaan doen: spookjes voor Halloween, engeltjes voor de kerstboom, een pennenbakje voor op de bureau…

 4. Ik doe graag mee met de winactie! Mijn drie dochters hebben inspiratie genoeg om te knutselen: engeltjes voor in de kerstboom, een pennenbakje, …

 5. Nog nooit van gehoord maar wel nieuwsgierig.
  Misschien ga ik een leuke kerst hanger maken samen met mijn dochter van 11 jaar.

 6. Wauw wat leuk gemaakt!
  Ik doe graag mee, daar weten onze 2 meiden wel raad mee. Waarschijnlijk iets voor naar opa en oma in Hongarije op te sturen.

 7. Wat ontzettend gaaf! Je had natuurlijk al verteld wat het zou worden maar ik had er niet echt een voorstelling bij. Nu wel en oooo wat leuk zeg. Ik ben ook een echte doodle fan dus ik maak graag kans.

 8. Ik had nog nooit van “Doodle Clay” gehoord, maar het ziet er zo satisfying uit! Ik ben zelf niet de beste in knutselen en mooie dingetjes maken, maar het lijkt me fijn om mijn vingers erin te duwen, haha!

 9. Ziet er mega leuk uit! Ik doe super graag mee aan de winactie! Ik denk dat ik er een attentie zou mee maken voor 1 van mijn collegas onder de vorm van een blijvende postkaart met motiverende tekst en tekening. Ik zie het al helemaal voor mij!

 10. Alleen al voor de accessoires die erbij zitten woW! De kids willen ook iets a la Tim Burton maken…

 11. Wat een gaaf spookhuis zeg! Ik had nog nooit van Doodle Clay gehoord, maar het lijkt me wel leuk om eens te proberen. Ik denk dat ik dan jouw spookhuis zou proberen na te maken 🙂 Succes nog met de hop!

 12. Dit ziet er zo leuk uit! Ik doe graag mee. Mijn kinderen en ik doen een Harry Potter schooljaar en ik denk dat we dit heel graag gaan gebruiken om leuke Harry Potter elementjes met te creëren.

 13. Zou ik heel graag winnen om mijn oudste dochter (13) een plezier mee te doen . Ze maakt met verschillende soorten klei mannetjes (wakeboard en waterski mannetjes vooral ,ook minions , kettingen ,…

 14. Ik kende dit concept nog niet en ik had er ook niet echt bij stilgestaan dat je zo creatief kunt zijn met klei. Echt heel erg leuk dit!

 15. Wat een leuk Halloween spookhuis heb je gemaakt! Zelf ben ik al helemaal bezig met leuke decoratie enzo maken voor het kerstdorp dat ik wil gaan maken dit jaar! (Yep, ik weet het, het is pas oktober en duurt nog 2 maanden haha). Als ik zou winnen zou ik er leuke kerst huisjes of decoratie van maken! Ik doe dus graag mee met de winactie!

 16. Zoals ik al zei op FB: een heks, spookjes, een rendier, evt de hoofdloze ruiter met een pompoenhoofd. Ik doe met plezier mee met de winactie.

 17. Leuk zeg, deze zou ik wel graag eens willen proberen, eens kijken welke creatieve bronnen in nog kan aanboren

 18. Wat een leuke klei. Sinds augustus heb ik 2 plusdochters die enorm graag knutselen, als zij beginnen met ideeen komen die bij mij vanzelf om samen een kunstwerkjes te maken voor ons nieuw huisje!

 19. wat een leuk en grappig spul, kun je van alles mee doen! Ik sla de winactie over, succes allemaal

 20. wat een geweldig idee om een huisje in een houten kader te maken. Ik zie al heel veel kansen om volledig los te gaan met deze doodle clay. Ik denk dat ik zou beginnen met harten maken voor de kerstboom. Misschien een gepriegel, maar ik zou er dan graag roosjes op maken en deze later wat ouder doen lijken door de randjes met verdunde verf aan te stippen. Ik heb er nu al zin in

 21. That sounds so neat! I have never heard of Doodle Clay but I love how your haunted house and heart turned out. Thanks so much for sharing with us at the Virtual Fridge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.