Paper Critters – digitaal ontwerpen met kinderen

Paper Critters – digitaal ontwerpen met kinderen

Creatieve apps, ze zijn er in overvloed! Een aantal jaren geleden kwam er een stagiair mijn klas binnen die ICT en plastische opvoeding studeerde. Hij combineerde dus twee vakken die echt nauw met elkaar verbonden zijn. Hij kwam met een super leuk lesje aanzetten dat de leerlingen ook geweldig vonden. Paper Critters ontwerpen oftewel papieren figuurtjes ontwerpen op de pc en ze ook echt afdrukken om in elkaar te steken! Het lijken ook een beetje minecraft figuurtjes!

Paper Critters

Op apple is er ook een app beschikbaar om deze Paper Critters te maken, maar je kan ook gewoon aan een desktop gaan zitten. Via een linkje kom je namelijk op een website waar je ook perfect de paper critters kan laten maken! Je hebt wel Flash nodig (I Know! 😉 )

Laat de kinderen dus surfen naar de website van de app.

Wat ook nog een andere optie is, is dat je het ontwerp in papier laat maken en het dan laat inkleuren door voor ze het in elkaar moeten zetten. Dan heb je zowel het ontwerpen als bijvoorbeeld de techniek van kleurpotlood of viltstift erin verwerkt!

Paper Critters is ideaal omdat het ook voor de minder getalenteerde kinderen een mooi resultaat kan geven! Kinderen die vlot zijn met de pc toveren al snel heel leuke wezentjes op hun scherm!

Verschillende aanzichten

Wat ik heel tof vind aan de paper critters website is dat het figuurtje kan bekeken worden langs de verschillende zijdes.
Bovenzijde, linkerzijde, rechterzijde, voorzicht en achterzicht.
De kinderen bekijken en ontwerpen dus het wezentje langs alle zijden. Zo krijgen ze al doende ook inzicht in de verschillende aanzichten van een 3D voorwerp!

Stap voor stap een paper Critter

  1. Ga naar de website van Paper Critters
  2.  Kies een kleur voor jouw wezentje:
    Dat doe je door op de knop Body Color de kleur aan te passen.
    Met de knop ‘Undo’ ga je één stap terug.
    Met de knop ‘clear’ maar je het hele wezentje terug leeg.
    Met de knop ‘Preview’ kan je zien hoe je mannetje eruit gaat zien.
  3. Stijl kiezen en elementen toevoegen.
    Bij de knop style kan je ook gaan kiezen om het een schattig wezentje te laten worden of net een boosaardig. De elementen die je kan toevoegen zullen wijzigen naar gelang de keuze die de kinderen maken.
  4. Laat de kinderen naar de preview kijken in 3D:paper critters preview
  5. Print de ontvouwing van de paper critters uit:
  6. Je kan je werkje ook opslaan met ‘save’. Als je dan ook de knop ‘add to colony’ aanklikt, dan gaat jouw mannetje ook in de rij met ontworpen wezentjes staan.

 

Linkparty vormen

Elke donderdag is er een linkparty! Voeg jouw foto’s of blogposts toe via de blauwe knop die passen in het them ‘vormen’

Natascha maakte leuke sensomotorische zakjes in verschillende vormen. 

Bij Melanie kan je zien hoe je met vormen kan tekenen. 

[inlinkz_linkup id=802723 mode=1]

 

 

3 Replies to “Paper Critters – digitaal ontwerpen met kinderen”

  1. Hey, lijkt me een kei fijne les! Jammer genoeg werkt Flash player niet meer en vind ik de app ‘Paper Critters’ niet in de appstore. Hebben jullie een soortgelijke website/app waarmee dit mogelijk is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.