Zorg dragen voor jezelf – Meer dan een bruisbal

Zorg dragen voor jezelf – Meer dan een bruisbal

“Je hebt het voor iedereen goed gedaan, behalve voor jezelf!”, zei de dokter toen ik in november was gecrasht. En ja, ze had wel gelijk. Er waren verkeerde keuzes gemaakt, ik deed dingen die me niet gelukkig maakte, had energievreters rondom me en ja, ik droeg slecht zorg voor mezelf. Hoe hard ik gewerkt had om meer te bewegen en gezonder te eten, zo een zak aardappelen was ik geworden. Veel te weinig beweging, slechte voedingsgewoontes. Typisch voor mij, als er ‘iets’ niet pluis is, dan zie je dat eerst aan mijn eetgewoonten. Mijn huid begon ook op te spelen, acné en schilfertjes van droge huid … En toen kwam de crash en had ik nergens meer energie voor. Zorg dragen voor jezelf, het is zo belangrijk. Maar hoe begin je daar dan terug aan als je helemaal aan de grond zit en je energie niveau nul is?

Niets forceren

Hoe graag ik ook wil dat het allemaal snel terug in orde zal komen, zo goed weet in ondertussen ook dat forceren écht niet lukt. Ik wil heel veel, maar mijn lichaam is duidelijk met haar signalen. Ik heb nog niets te willen. Ik hoef nog geen beslissingen te maken buiten kiezen voor mezelf. Stap één is zorg dragen voor jezelf… DAT moet eerst.

Beweging

Ik probeer terug meer te bewegen. Soms lukt dat, vaak totaal nog niet. Wandelen lukt het best, zeker als het zonnetje schijnt. 11000 stappen is mijn doel, maar dat haal ik echt nog niet elke dag zoals een dik jaar geleden. En dat hoeft ook niet. Ik ben niet boos op mezelf voor wat (nog) niet lukt! Ik ben trots op wat al wel weer lukt en ik geloof ook in mezelf.

Voor je lichaam zorgen is de juiste producten kiezen

Dat klinkt belachelijk, maar als mama kies je soms gewoon voor het meest praktische en niet noodzakelijk voor het beste product, dat ook aan je principes voldoet! Het is gemakkelijker om een potje dagcrème in de supermarkt op te scharrelen, dan écht op zoek te gaan naar dat product dat voldoet aan dingen die jij belangrijk vindt.
Deze keer kwam ik puur toevallig bij Self terecht. (Blogger zijn heeft soms zijn voordelen, anders had ik het product waarschijnlijk nog niet ontdekt!) Toen ik las over hun producten, werd ik meteen blij!

Self?

Ik ben totaal geen beauty-blogger, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet weet wat ik belangrijk vind in een product! De missie van Self is om producten te maken die goed zijn voor de mensen die ze gebruiken. Er zitten dan ook geen chemicaliën of parabenen in. Self is 100 procent natuurlijk. Alle producten zijn vegan en animal cruelty free.
En dan is het nog niet gedaan met het goede nieuws!
Over de volledige verpakking van het product is super goed nagedacht om het zo duurzaam mogelijk te doen. Recyclage karton waar het kan en zo gebruikt dat er zo weinig mogelijk afval van overblijft. De verpakkingen worden ook in België en Nederland gemaakt en aangekocht.
De doosjes worden gevouwen door mensen in een beschutte werkplaats, dat vind ik ook zo mooi.
En dan nog één héél belangrijk dingetje: er zitten géén micro-plastics in de producten van Self!

Mijn ervaring

Ik word blij van de houten dekseltjes in mijn badkamer, als dat geen zorg dragen voor jezelf is! 😉
Self staat niet in de kast, maar op de wastafel, zodat ik de producten zie als ik in de badkamer kom.
Zo herinner ik mezelf eraan dat ik voor mezelf kies. De producten ruiken lekker en het feit dat ik weet dat er ‘geen brol’ in zit maakt me blij.
Mijn droge huid is door de dagcrème verdwenen. Self helpt me eraan denken dat ik terug beter voor mezelf aan het zorgen ben, dat ik terug kies voor wat echt belangrijk is voor mij.
Dat daarbij ook nagedacht is om alles zo duurzaam mogelijk te produceren en dat er geen dieren last van hebben gehad geeft gewoon een goed gevoel.

Zorg dragen voor jezelf is zoveel meer dan een bruisbal in bad.

Zorg dragen voor jezelf is niet alleen goed bewegen, gezond eten, bruisballen in je bad gooien en me-time inlassen. Keuzes maken waar je écht achter kan staan zowel op vlak van je werk,  je kinderen, de manier waarop je leeft en de producten die je koopt. Dat is ook zorg dragen voor jezelf!

Ben je nieuwsgierig naar de producten van Self? Dan verwijs ik je graag door naar hun website en verkooppunten.

Kies jij bewust voor bepaalde producten?

Take care en tot snel

Liefs Ilse

 

Ik kreeg de producten van Self om te testen, maar ik heb het enkel aanvaard omdat ik ook echt achter de producten en de boodschap kan staan die Self brengt! Ik wens hen oprecht veel succes met dit mooie, duurzame verhaal vol goeds. 

18 Replies to “Zorg dragen voor jezelf – Meer dan een bruisbal”

  1. Ja zeker, ik heb bijvoorbeeld qua make up Kat Von D als merk. Niet voor alles maar wel voor veel. Dit merk is helemaal Vegan en is dus diervriendelijk. Gelukkig zit het met wandelen, eten en heerlijk in bad liggen met een boek ook wel goed bij mij. Daar raak ik persoonlijk ook helemaal zen van.

  2. De verpakkingen op zich laten je al wat ontspannen heb ik de indruk 🙂 Een houten deksel vind ik ook altijd iets luxe uitstralen.

  3. Herkenbaar, iemand zei eens, je kunt pas goed voor andere zorgen als je dat ook voor jezelf doet! Het lukt me niet altijd, maar ik probeer het wel goed in de gaten te houden!

  4. Ik ga al jaren naar een schoonheidsspecialiste om voor mijn gelaat en ik koop bij hen hun assortiment. Het is duur, ja.. maar mijn huid heeft het nodig. Dus ja, ik ben idd wel gebonden aan een bepaald merk, maar vind dat helemaal niet erg. Ik verzorg mijn huid omdat het zo belangrijk is.

  5. Zo waar wat je zegt! Voor jezelf zorgen is meer dan een bruisbal. Maar… het helpt wel, van die lekkere producten. 🙂 Mooie lijn is dit!

  6. Ik heb het merk al vaker voorbij zien komen, vooral op Instagram. De verpakking vind ik al te leuk! zou het zelf wel eens willen proberen

    1. Nee, dat zeg ik ook hè 🤔
      Dat het veel meer is dan ‘gewoon’ een bruisbal in bad gooien. Dat het veel dieper zit dan dat… was dat niet duidelijk uit de tekst?

  7. Ik kies zeker voor producten die goed zijn voor mijn gevoelige huid vaak zijn dat vegan producten en de officiële plantaardige producten. Dit ziet er uit als een fijne lijn.

  8. interessant, een blog van een beautyproduct dat niet hormoonverstorend is en er ook zo kan instaan! Uiteindelijk de belangrijkste reden waarom ik iets koop of niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.