Wonder park of Wonderland? Prachtige film!

Wonder park of Wonderland? Prachtige film!

We hadden al trailers gezien van de animatiefilm Wonderpark en mijn kinderen zaten er meteen in! Ze wilden hem dan ook dolgraag gaan bekijken. Deze middag gingen we  naar de première in Kinepolis Antwerpen in het bijzijn van enkele bekende Vlamingen. Voor mijn kinderen zijn dat (nog) geen bekende Vlamingen en ze waren een beetje boos dat ‘die mensen wel aan de stoelen met de tafeltjes mochten zitten!’ 😉

Wonder park

Wonder Park

De film gaat over een slim meisje, June,  dat een enorme fantasie heeft. Samen met haar mama bedenkt ze Wonderland. Als haar mama echter ziek wordt en June geen zin meer heeft om aan Wonderland verder te werken, bergt ze alles op.

Maar dan ontdekt June dat Wonder Park echt bestaat en dat er oorlog heerst en verval. June begrijpt er niets van, want in haar Wonderland was er alleen maar geluk en blijdschap. Ze gaat op zoek naar hoe ze Wonder Park kan redden.

De mooie boodschappen Wonder Park

  • Je kan alles worden! En ik ben zo blij dat ze hier eens gebruik maken van een verstandig meisje die met machines overweg kan! Yes!
  • Creativiteit en fantasie zijn belangrijk!
  • Je hebt niet alles in je leven in de hand, maar je kan wel zelf kiezen hoe je er mee om zal gaan!

Als je tegen jezelf vecht

De aap die de attracties tekent in Wonder Park heeft net dezelfde groene ogen als June en ook net hetzelfde stukje tand dat ontbreekt in zijn gebit, ontbreekt bij June. Mijn kinderen hadden door dat June en de aap eigenlijk één en dezelfde zijn.  Een hele mooie metafoor!

Flitsend en gevaarlijk

De film is heftig en flitsend!  De kinderen waren erg onder de indruk! ‘Ik moest een beetje wenen’, kreeg ik bij de zielige stukjes te horen. En op een gegeven moment, als het June het moeilijk krijgt in Wonder Park, kroop er aan één kant iemand tegen me op.
De film heeft snelheid, gaat geen enkel moment vervelen, maar heeft ook gevoelige stukken.

Wonderland of Wonder Park

Wel onze zoon had de trailer gezien en had onthouden dat zowel Wonder Park als Wonderland worden gebruikt. Ik twijfelde super hard, maar hij had gelijk…

https://www.facebook.com/Blog.Kreanimo/videos/2273435222719954/

 

Wonder Park Yay or Nay?

Voor ons een dikke vette YAY! Deze film had actie, enorm veel creativiteit en fantasie en een slim meisje in de hoofdrol dat wat van techniek af wist. De film verveelt niet, heeft grappige stukjes en brengt een mooie boodschap! Deze film is een ideaal gezinsuitje!

Lees ook: Missing Link – De film met een Jules Verne kantje

Take care en tot snel

Liefs Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.