Instagram niets zo fake en niets zo leuk

Instagram niets zo fake en niets zo leuk

De ‘gewone’ instagram gebruiker weet het misschien, heeft er geen ‘last’ van en gebruikt het medium waarschijnlijk gewoon voor de lol. Maar lieve mensen instagram is hot, hotter, hotst en er komen steeds meer gebruikers bij. Meer gebruikers, dat zijn ook meer potentiële klanten voor de professionals op het social media platform en van zodra er geld mee gemoeid is, dan wordt het soms wat bagger! De kunst is om je daar zo weinig mogelijk van aan te trekken en te zorgen dat jijzelf het gewoon leuk blijft vinden. Van zodra de lol eraf is, zou je er een streep onder moeten trekken. Voor mij persoonlijk blijft het een dubbel gevoel. Ik  ben visueel ingesteld en dus is dit foto-medium voor mij leuk…. meestal dan toch!

Wat maakt instagram zo leuk?!

De mooie foto’s, de interactie met mensen die dezelfde interesses hebben als jij, de ontdekkingen van leuke plekjes om te bezoeken, de inspiratie van materialen om ook eens te proberen, … instagram is een grote bron van inspiratie. God weet dat ik er al echt heel fijne mensen heb leren kennen, waar ook een echte ontmoeting in real life van gaat komen. Toeval bestaat niet, denk ik dan!
Ik hoop zelf om met mijn account mensen te inspireren om leuke uitstapjes te doen, leuke DIY uit te proberen en een inkijk te geven in het leven met een hoogbegaafd kind. (Want dat is niet altijd rozengeur en maneschijn, geloof me!). Ik hou van de humor van sommige accounts en ik lees er inspirational quotes. Ik hou van instagram!

Maar instagram is voor een groot stuk zo fake als wat!

Alles kan je kopen! Volgers, likes en reacties. Gooi er een paar honderd euro tegenaan en je bent op slag een influencer. Met geld kan je alles kopen, ook ‘invloed’ op sociale media. Zowel volgers als bedrijven die de grote infuencers sponsoren (je wil niet weten welke bedragen er worden neergeteld om een foto van hun product op een kanaal met veel volgers te krijgen) trappen er vaak in.

Bij sommige hashtags krijg je binnen de seconde dat je een foto online zet een reactie van een emoticon. Dat zijn de bots. Ze zijn ingesteld om onmiddellijk als er een foto met een bepaalde hashtag online gaat te reageren met die emoticon. Zo fake als wat natuurlijk en soms is de emoticon zelfs niet passend! Best grappig!

En dan is er natuurlijk het follow-unfollow spelletje. Grotere accounts gaan kleintjes volgen in de hoop dat die kleintjes zich vereerd voelen en dan terug gaan volgen. Uiteraard ontvolgen ze de dag erna onmiddellijk terug. Er bestaan daar apps voor om te zien wie deze spelletjes doet. Ik ken mensen die deze app bewust niet gebruiken omdat ze er moedeloos van worden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Ik ben zelf op zoek naar oprechte interacties op instagram, dat lukt niet altijd en soms is er geen klik. Dan mag je rustig stoppen met volgen, dat doe ik ook. Maar het is een verschil als je er echt een sport van maakt om bewust mensen te volgen en dan elkaar niet de kans te geven om interactie op te bouwen. Bij mij staat dus wel de app op mijn telefoon en ik ontvolg diegenen die het spelletjes spelen.

Lees ook: geld verdienen met je blog? Hoe doe je dat dan?

Bekende Vlamingen

Als er iemand ‘bekend’ mij komt volgen, dan komen mijn voelsprieten omhoog. Wat moet die persoon nu met mij? Wat zoekt die bij mij? Maar ik geef elk mens het voordeel van de twijfel.
Zo ook bij een bekende Vlaming vorige week. We hebben wel wat overeenkomsten in interesses, maar toch… het voelde niet oké.
Ik zei tegen mijn man: “Ik ben benieuwd, wedden dat ze gewoon op zoek is naar volgers?!”
En jawel, ik had gelijk! Nog geen twee dagen later, stond mevrouw de bekende Vlaming in mijn lijstje ‘unfollowers’. Hahaaaaaaa, betrapt!

En eerlijk?! Dit vind ik voor een bekend persoon gewoon een beetje zielig. Je komt op TV en op de radio, als mensen een klik met je hebben, fan van je zijn, dan zouden ze je zelf moeten gaan zoeken op de sociale media. Op deze manier volgers vissen vind ik echt niet zo tof. Je bent ambassadrice voor health en happiness en je hebt quotes op je feed als ‘Exhale the bullshit’.
Awel, ik Exhale deze volg-ontvolg spelletjes bullshit vandaag!

BTW, mijn collega bloggers kwamen allemaal met dezelfde naam aanzetten toen ik vroeg wie de bekende Vlaming was die dit spelletjes speelde…. Just so you know – we know!

Zo, ’t is eruit! 😉

Take care en tot snel

Liefs Ilse

5 Replies to “Instagram niets zo fake en niets zo leuk”

  1. Oke dat is een triest bekende Vlaming. Maar ik zie het zoveel voorbij komen bij de ‘gewone’ mens. Ik kijk wel even bij mensen die me beginnen volgen maar als het me niet aanstaat volg en like ik niet terug. Het is zo vaak reclame daar zie ik helaas al genoeg van.

  2. Hey Ilse, zij heeft me ook ooit gevolgd. Ik zal dat eens direct checken zie 😉 welke app gebruik je? Ik word ook gek van dat spelletje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.