Werkblaadjes in kerst thema – gratis printables

Werkblaadjes in kerst thema – gratis printables

Ik deel hier vandaag vier leuke werkblaadjes in het thema winter die je gratis kan afdrukken. Ik ga er wel even bij zeggen dat ik ze niet zelf heb gemaakt, maar wel zelf heb vertaald. Voor mijn Lego uitdagingen kersteditie was ik op zoek naar een betere kwaliteit rand van legoblokjes. Die heb ik gevonden bij dreamstime, maar daar moest ik wel voor betalen. Het budget was beperkt en er zaten ook heel wat foto’s bij die ik voor mijn zelfstandig beroep op sociale media kan gebruiken, dus betaalden we voor het gebruik van deze afbeeldingen.  En heel toevallig zaten daar ook royalty free puzzels bij. Dat wil zeggen dat ze binnen mijn betalend abonnement horen en dat ik ze mag downloaden, aanpassen en (gratis) verspreiden. Ik heb dan beslist om deze werkblaadjes in kerst thema ook te vertalen en te verspreiden. Je mag ze gewoon voor eigen gebruik downloaden. Hou er wel rekening mee dat er op één of andere manier geld meer verdienen je een flinke boete kan opleveren!

Werkblaadjes in Kerst thema

Bovenaanzichten van een kerstboom zoeken

Bij deze opdracht krijgen de kinderen zes kerstbomen met gekleurde ballen eraan. Het is de bedoeling dat ze het juiste bovenaanzicht matchen met de juiste rij van balletjes in het midden. Ze moeten rekening houden dat er takken boven de ballen kunnen zitten of ballen onder elkaar. De oplossing staat onderaan de puzzel. Je kan ervoor kiezen deze eraf te knippen natuurlijk.

 

Werkblaadjes in kerst thema - bovenaanzicht boom

Download jouw werkblad – Kerstbomen in bovenaanzicht hier. 

Tel de sneeuwvlokken zonder de puzzel te vervolledigen

In deze puzzel zien de kinderen de negen stukken van een afbeelding. De bedoeling is dat ze gaan tellen zonder eerst de afbeelding in elkaar te puzzelen.
Het is niet zo moeilijk als het lijkt, ze moeten gewoon de middens tellen, maar dat moet je natuurlijk niet meteen verklappen! 😉

sneeuwvlokken tellen

Download het werkblad sneeuwvlokken tellen hier 

Zoek de paren van de kerstsokken

Van bijna  elke sok is er een identieke te vinden op de zoekplaat. Maar één sok is wel heel alleen. Kunnen de kinderen de paren matchen en de zielige sok filteren?
Een extraatje is dat ze deze ook als kleurplaat kunnen gebruiken, maar dan moeten ze wel identieke paren kleuren! 🙂

Download jouw werkblad – Zoekde paren sokken – hier

Zoek het spiegelbeeld van de vlagjes

Van elk van deze vlaggenlijnen vind je op het werblaadje ook het spiegelbeeld! Kunnen de kinderen de juiste vlaggenlijnen bij elkaar zoeken?

Download jouw werkblaadje – Gespiegelde vlaggenlijnen – hier

3D doolhof met de kerstman

Download hier jouw 3D kerstman doolhof.

Zo, dat zijn ze! Leuk toch! Ik wens jullie kinderen héél veel puzzel plezier!

Liefs Ilse

4 Replies to “Werkblaadjes in kerst thema – gratis printables”

  1. Dit jaar toch maar een afdruk gemaakt. Helpt hopelijk morgen in afwachting van de kerstdagen 🙂 Ziet er in elk geval leuk en uitdagend genoeg uit voor mijn kids. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.