Tumball, het spel om je behendigheid te testen – review

Tumball, het spel om je behendigheid te testen – review

Het spelletje Tumball kenden onze kinderen al van de reclame op TV. “Dat is dat spel met die balletjes die niet mogen vallen!” Veel uitleg was er dus niet nodig toen we het samen wilden gaan spelen.
We hebben dit spel voor jullie uitgetest.

Megableu

Tumball is een spelletje van het spelletjes merk Megableu. Deze kennen jullie vast ook van Resto Presto en My fairy garden. Ze hebben in hun gamma een brede variatie van spelletjes beschikbaar. Zowel educatieve spellen als hobby pakketten zitten in hun assortiment. De producten van dit merk vind je tegenwoordig bij deze winkels: Bart Smit, Intertoys, Toys XL, Fun, Dreamland, Blokker, Carrefour, Broze, Cora, … en uiteraard ook bij de winkel van ons allemaal Bol! 😉

Tumball

Wat zit er in de doos?

In de doos zit de vierkante basis waar je jouw balletjes in de rand kan leggen. Een arm klik je in dit vierkant vast. De viertien gekleurde, grotere balletjes, komen aan de arm te hangen aan de ophangstaafjes. De vier aflegstaafjes en de 24 witte balletjes zitten ook nog in de doos. En uiteraard zitten er de spelregels ook in! 😉

Voorbereiding van het spel

Je klikt de arm in de vierkante basis. De gekleurde balletjes duw je op de 7 ophangstaafjes, telkens twee per staafje. Deze staafjes klik je in de assemblagering. Dan hang je deze ring aan de haak van de arm. Dit doe je allemaal de allereerste keer dat je het spel gaat spelen. De staafjes kunnen na de eerste keer gewoon zo de doos in. Dan heb je iets minder werk voor je de volgende keer gaat spelen.
Elke speler krijgt zes witte balletjes en een aflegstaafje. De balletjes passen in de holte van de vierkante basis.
Duw de gekleurde balletjes netjes tegen elkaar voor je begint, zodat er zo weinig mogelijk ruimte tussen deze grote gekleurde ballen zit. (You will thank me later 😉 )

Start het spel Tumball

Om de beurt mag een speler met zijn aflegstaafje één wit balletje op de gekleurde ballen afleggen. Bij elke kleine witte bal die er wordt afgelegd, gaan de grote ballen iets verder uit elkaar. Let dus ook op bij het afleggen dat je niet tegen de ophangstaafjes botst, want dan zouden er ook wel eens ballen kunnen vallen! 😉 En laat nu net het doel van Tumball zijn dat er géén witte balletje van de gekleurde afvallen.
Als er ballen vallen als jij aan de beurt bent, moet je deze bij de jouwe leggen en heb je dus extra ballen om af te leggen. Dat moet je dus proberen vermijden!

Doel van het spel

Wie het eerst al zijn balletjes kan afleggen is de winnaar!

Tumball spelen

Wat vonden wij ervan?

Tumball is leuk en wel een beetje spannend. Het spel heeft naast wat behendigheid wel niet veel uitdaging. Het is vooral een beetje geluk wat je nodig hebt om dit spel tot een goed einde te brengen. Maar goed, de kinderen vonden het wel leuk om te doen.

Koop het spel Tumball

Zoals hierboven al staat, kan je het spel in de meeste grote speelgoedwinkels wel vinden.

Lees ook: Kneedfeest van Megableu

 

Kende jij het spel al en is het iets wat in jouw spellenkast ook mag komen staan? Laat het ons zeker weten in de reacties.

Wil je meer lezen over speelgoed dat we hebben uitgetest? Lees dan meer in de categorie spelen.

Liefs Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.