5 redenen waarom mini strijkkralen zo leuk zijn.

5 redenen waarom mini strijkkralen zo leuk zijn.

mini strijkkralen van SES CreativeFijne motoriek oefenen is iets héél belangrijks en je kan er best op tijd mee beginnen.
De fijne motoriek van ons zoontje was niet zo goed op drie- en vierjarige leeftijd.  Ik heb toen ergens gelezen dat ouders vaak de jongens niet dezelfde oefeningen aanreiken dan meisjes om de fijne motoriek te oefenen.  Kralen, stekers en strijkparels werden vaak niet gegeven.  Maar bij ons stonden die wel gewoon in de kast en werden ze ook best gebruikt!  Ik ken ook genoeg jongens mama’s waar een een grote doos stijkparels in de kast staat.  Dezer dagen hebben ze ook leuke dinoplaatjes en vissenvormpjes om de jongens net zo hard te laten genieten van deze leuke, creatieve activiteit!

Wat later bleek dan dat ons zoontje een brilletje nodig had.  Achterstand op fijne motoriek heeft dus soms ook gewoon een andere oorzaak dan je denkt.
Fijne motorische activiteiten aanbieden is dus zeker wel aangeraden!

Oudere broers en zus.

De derde in de rij was hier veel sneller met al dit soort knutselactiviteiten. Uiteraard omdat grote broer en grote zus ook met strijkkralen bezig waren.
Toen zij ook begon met het maken van strijkparelkunstwerkjes, merkte ik echter dat ze het concept in het begin niet zo goed door had.
Ze vond het vooral leuk om een stuk of tien strijkkralen op een plaatje te doen en ze er dan terug af te halen. Eén voor één, niet gewoon het plaatje omgooien boven de doos.
Ook was het super leuk om de strijkkralen van het ene potje in het andere te doen. Ze behandelde de bak met kralen eigenlijk gewoon als een zandbak of maïsbak.

Wij probeerden de mini strijkkralen van SES creative samen met onze kinderen uit en dit waren onze bevindingen:

5 redenen waarom de mini strijkkralen zo leuk zijn:

  1. Minder geduld nodig

    De peuter hier in huis kon in het begin nog zeker niet opbrengen om de grote platen tot een goed einde te brengen.  Na een halve plaat of zelfs minder gaf ze het op.  Het aan de kant leggen tot een volgende keer lukte meestal niet, want dan wilde grote zus uiteraard net die plaat hebben om er zelf een kunstwerkje mee te maken.  Deze kleine plaatjes zijn net groot genoeg om een peuter het hele ding netjes te laten afwerken.  Het brengt meteen een succeservaring voor hen mee en dat stimuleert om het meer te gaan doen!

  2. Parelmoer kleurtjes vallen bij dames in de smaak

    De kleurtjes in de doos zijn wel erg gericht op meisjes.  De parelmoer vinden ze super!  Ons kleutertje van vier haalde die er eerst uit om van alles mee te maken.

  3. Ideale grootte voor ‘snelle’ projectjes

    Hier in huis willen ze vaak op de meest onmogelijke tijden beginnen aan een strijkparel kunstwerkje.  Vaak ’s morgens voor de school gaat beginnen.  Nu mij niet gelaten, maar die grote platen krijgen ze nooit op tijd af voor ze moeten vertrekken.  Als die plaatjes niet vol gelegd waren voor we moesten gaan, bracht dat een hoop stress met zich mee.

    Nu zeg ik als ze willen beginnen in de ochtend dat ze een mini moeten uitkiezen en dat werkt perfect.
    Ik geef deze mini strijkkralen ook meteen mee als tip voor de naschoolse opvang.  Daar kreeg ik van mijn zoon vaak naar mijn voeten dat ik te vroeg was.  Hij vond het dan zo jammer dat zijn werkje nog niet af was.  Als er nog veel werk aan is, mogen ze het in de opvang niet aan de kant leggen tot de volgende keer.  Dat begrijp ik ook, want als alle kindjes dat doen, dan ligt het er binnen de kortste keren vol.  De mini strijkkralen zouden dus daar ook een oplossing kunnen bieden voor kinderen die bijna worden opgehaald door de ouders, maar die toch nog willen starten aan een snel projectje.

  4. Figuurtjes zijn leuk en gevarieerd

    Zowel de kleurtjes als de vormpjes zijn in deze doos naar meisjes gericht.  Niet dat jongens geen hartjes, vlinders of bloemen mogen maken, maar onze zoon zal toch eerder voor de dolfijn, de kat of de uil gaan.  Het paardje kan uiteraard ook wel voor beiden.

  5. De resultaten zijn makkelijk in andere knutselwerkjes te verwerken.

    Hier in huis hebben de kinderen al bijna een museum aan leuke strijkkraal werkjes gemaakt.  Het is niet altijd gemakkelijk om ze allemaal te bewaren of er iets nuttigs mee te doen!  Kapotte resultaten gebruiken we hier als pareltjes voor armbandjes of kettingen.
    Maar de plaatjes van de mini strijkkralen zijn klein genoeg om de resultaten verder te verwerken in andere leuke projectjes:

    * Maak er een hangertje van voor aan een halsketting.
    * Maak er een sleutelhanger van.
    * Maak er een kerstboomversiering van.
    * Hang ze als versiering aan een cadeautje.
    * Hang ze als extraatje aan een traktatie voor in de klas

Ook voor grote liefhebbers

De strijkkralen activiteit is er trouwens niet alleen voor kinderen!  Een tijdje terug liet ik jullie in kreatieve kronkels kennis maken met Samantha die als volwassene heel wat super leuke dingen maakt met deze kleine kraaltjes.

Lees ook – gipsen uiltje beschilderen.

Lees ook: kleine strijkparel sleutelhangers.

Hebben jullie kinderen ook strijkparels in huis?
Jongens mama’s, bieden jullie deze soort activiteiten voor de fijne motoriek aan?

Deze mini strijkkralen werden opgestuurd naar ons om uit te testen.

17 Replies to “5 redenen waarom mini strijkkralen zo leuk zijn.”

  1. Wat een leuke top, ben gelijk enthousiast. Echt iets voor mijn dochter, dol op knutselen, maar de langere concentratie is er zeker nog niet!

  2. Ik vind knutselen heerlijk. Helaas is mijn dochtertje voor veel dingen nog net te jong. Dus zodra ze ietsjes ouder is ga ik helemaal los? hopelijk vindt ze knutselen net zo leuk als mama en anders heeft ze pech! ?

  3. Ze zijn idd sneller af en dan is voor kinderen toch wel prettig. Dochterlief is thuis met ene groot hart bezig, maar dit doet ze dan niet in één keer omdat het gewoon te groot is.
    Misschien ook maar eens kleine strijkkralen plankjes aanschaffen.

  4. Ik ben 35 en ik vond dit vroeger zo leuk om te doen! Heb hier zoveel mee gespeeld. Nu zijn er nog meer leuke kleuren en vormpjes! xx Josine

  5. Ik heb er nog liggen van mij zelf en als ik dit lees denk ik misschien eens keertje doen met mijn peuter denk dat ze het wel leuk gaat vinden ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.