Vinci en Anchiano het geboortedorp van Leonardo.

Vinci en Anchiano het geboortedorp van Leonardo.

Tijdens onze vakantie in Toscane een aantal jaren geleden, was er één dag waarop het weer wat minder was. Het zag er die dag naar uit dat het zou gaan regenen. De lucht zag donker en de temperatuur was minder. In juni wilde dat zeggen rond de 26 graden, hoor! Maar toch!
Op een kwartiertje rijden van de camping waar we zaten, ligt het dorpje Vinci. Een beetje verder ligt het vermoedelijke geboortehuis van de alom bekende Leonardo. We beslisten vrij laat in de namiddag om er toch nog naartoe te rijden.

Vinci

Aan de voet van de berg Montalbano ligt het dorpje Vinci.  Het ligt tussen olijfboomgaarden en wijngaarden in.  De weg er naartoe is op zich al de moeite! Het uitzicht is echt op en top Toscane! 
Het hele dorpje is verkeersvrij en dat is gewoonweg héérlijk.  Het geheel ademt Leonardo Da Vinci uit.  Ik denk dat al Leonardo er nu zou rondlopen, dat hij zich nog steeds thuis zou voelen. Het ligt er allemaal nog heel erg bij zoals in het verleden. De autovrije wegen helpen daar natuurlijk wel bij! We hebben lang getwijfeld.  Zouden we het museum wel bezoeken met kleine kinderen? Want ze waren echt nog wel klein.

Maar je bent natuurlijk niet alle dagen op reis in Toscane. En je bent ook niet alle dagen in het geboortedorp van Leonardo Da Vinci.  Dus we kochten tickets voor zowel het museum als het geboortehuis van Leonardo, dat een beetje verderop in Anchiano ligt.

Het museum van Leonardo Da Vinci

Het museum bleek een echte hit! Ons zoontje, de nieuwsgierige, stopte bij elk tentoongesteld ding en vroeg om uitleg.  Op een gegeven moment waren we hem kwijt, hoorde we hem roepen: “Papaaaaaaa, je vergeet er één machieeeeeen! Wat is dit?”.
Hij zou het hele museum drie keer kunnen hebben gedaan.  De machines en constructies van Leonardo zijn dan ook erg indrukwekkend natuurlijk.
Het duikerspak, de fiets,…

Warre in museum Da Vinci

Ik trok een foto in het museum van ons zoontje en papa om daarna te zien dat foto’s maken niet mocht.  (oeps!) Zo geïntrigeerd door hoe hij aan het kijken was naar alles, had ik er geen rekening mee gehouden! Ik wilde geen foto maken van het ding, ik wilde vastleggen hoe geweldig ons zoontje de machines vond!

Anchiano

Na het museum gingen we naar het geboortehuis in Achiano.  Of ten minste, het vermoedelijke geboortehuis. Ons zoontje vroeg: “Mama, welke baby gaan we bezoeken?” – Want ja, als er een baby ‘geboren’ is, dan ga je die bezoeken natuurlijk. Grappig toch, die uitspraken van kinderen!

IMG_4280 IMG_4278 IMG_4277 Vinci

 

Meer lezen over onze trip naar Toscane met kinderen? Lees dan ook de artikelen over Pistoia Zoo of Pinokkio Park.

Take care en tot snel

Liefs Ilse

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.