Pistoia Zoo – Tips in Toscane met kinderen op stap!

Pistoia Zoo – Tips in Toscane met kinderen op stap!

We waren al eens een keertje geweest, daar in Pistoia Zoo oftewel Giardino Zoologico.  Met kinderen blijft een dierentuin natuurlijk altijd een hit!  Dit prachtige park met veel schaduwrijke plaatsen en mooie habitats is echt een aanrader!

Pistoia Zoo

Pistoia Zoo

De dierentuin van Pistoia is 7 hectaren groot en heeft meer dan vierhonderd diersoorten op zijn terrein.   Doordat ze zo’n groot terrein hebben, hebben de meeste dieren een enorme kooi.  Je kan vaak op meer dan vier plaatsen in de habitat kijken om zo de dieren te zoeken.  Een nadeel is dat de bomen en planten soms zo dik staan dat de dieren erg moeilijk te vinden of te zien zijn.
Wij hebben op di manier de tijgers, de mannetjesleeuw en de Lynx niet gezien.  De bruine beer hebben we wel gezien omdat die had beslist om te gaan zwemmen toen we er een tweede keer voorbij kwamen

De olifanten en de giraffen

De enige dieren die ik echt een beetje zielig vind in de zoo, zijn de olifanten en de giraffen.  Zij hebben namelijk geen enorme kooi en ook niet zoveel planten en bomen rondom hun plaatje.  De vorige keer dat wij er waren, mochten we de giraffen en olifanten voederen met korreltjes.  Ons zoontje, met zijn olifantengeheugen, wist nog dat hij dat de vorige keer gedaan had.  Helaas mocht dat nu niet meer!  Dat vond hij wel héél jammer.
Ik hoop dat de olifanten en de giraffen ondertussen ook een mooier plekje hebben gekregen in het enorme terrein!

De kinderboerderij

Gelukkig mochten de kinderen nog wel de geitjes op de kinderboerderij voederen.  Er staat zo’n soort stuiterbal machine, waar je voor muntjes van twintig cent een handje vol voer kan draaien.  Ik ging dus met mijn muntje(s) naar de machine en ik werd meteen aangevallen door de dikste geit die mijn hand probeerde weg te duwen van het opvangbakje van de voedermachine. Wees dus gewaarschuwd! 😉

pistoia zoo IMG_4307

Wat is er nog meer voor kinderen?

Bij de habitat van elk dier staat een plaatje met uitleg over het dier.  Er zijn twee grote speeltuinen, een paar leuke plaatsjes om te eten en natuurlijk ook een winkeltje met allemaal leuke spulletjes.
De dierentuin is betrokken in veel kweekprogramma’s voor het behoud van diersoorten die met uitsterven zijn bedreigd.  Als je dus iets koopt in de winkeltjes, dan steun je hun projecten.

Wat is een minpuntje?

De zoo is best heuvelachtig.  Er zijn stukken waar de helling niet min is.  Hou daar dus rekening mee als je met een wandelwagen het park in gaat.  Ik ben voorstander om deze zoo met een draagdoek te bezoeken…

Lees ook: Vinci het geboortedorp van Leonardo met kinderen.

[review_bank review_id=7]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.