Where art thou, Romeo? Verona en het balkon van Julia

Where art thou, Romeo? Verona en het balkon van Julia

Verona, waarom is Verona voor mij zo bijzonder?

Zoals de trouwe lezers weten ben ik leerkracht Plastische Opvoeding in een middelbare school.  Maar nog niet veel van jullie weten dat ik nog een ander vak heb gestudeerd en dat was Engels.
Ik heb zelf enkele jaren Engelse les gegeven aan volwassenen, wat een fijne job was, met veel voldoening.  Helaas valt dat niet meer te combineren met de kindjes en de papa die zo vaak in het buitenland vertoeft.

Tijdens mijn studentenjaren heb ik dus op de zware literatuur moeten zwoegen.  Hoewel ik zelf nooit literatuur of Engelse cultuur zal moeten geven, moest ik het wel zelf allemaal studeren.
Daar tijdens die lessen is het zaadje, dat al geplant was door die geweldige leerkracht Engels in het vijfde Moderne Talen, verder gegroeid en kwam er een voorliefde voor Shakespeare.
Velen van jullie zullen het misschien oubollig vinden, maar veel van zijn thema’s nog steeds héél actueel, – oeps ik dwaal af…

Bibione – Adriatische kust

In 2006 gingen we met een koppel vrienden op reis naar de Italiaanse kust, naar Bibione.
Maar manlief en ik zijn niet echt zonnekloppers, we willen graag cultuur snuiven en dus gingen we met ons tweetjes naar Verona.
Verona werd in Shakespeare’s Romeo en Juliet opgevoerd als de plaats waar alles gebeurde en daar hebben ze in Verona dankbaar gebruik van gemaakt.

Voor diegenen die de film “Letters to Juliet” hebben gezien, de muur daar bestaat dus echt en het balkon ook. (Dit laatste is er wel later pas opgezet)

Juliet's wallVerona

Verona is een erg mooie stad om te bezichtigen er is echt nog veel meer te zien dan ‘Casa Jullietta’.

Voor deze zomer hebben we een vakantie geboekt in een camping in Venetië en Verona ligt daar erg kort bij.  Ik denk dat we dus dit jaar nog eens terug zullen gaan, met de drie kinderen.
Dan kan ik Julliet bedanken voor het geluk in de liefde die ze me schonk, na het aanraken van haar beeld… 😉

 

11 Replies to “Where art thou, Romeo? Verona en het balkon van Julia”

 1. Lijkt me heel mooi om daar ook eens heen te gaan. Persoonlijk ben ik ook niet zo’n strand persoon… maar voor mijn kinderen is een strand vakantie leuker, ze zijn nog veel te klein..

  1. Wij wisselen af strand cultuur, ook met de kleine kindjes (5, bijna 4 en bijna 2 zijn ze hier).
   Ik vergeet nooit de twijfel vorig jaar of we het museum van Leonardo Da Vinci wel zouden doen met de kindjes en uiteindelijk besliste we van het wel te doen.
   Mijn zoontje was echt HééL enthousiast en wilde alles weten van de machines en zo…

   Daar heb ik geleerd van kindjes niet te onderschatten op gebied van cultuur.

   Natuurlijk moet er voldoende zwembad en zand aanwezig zijn, maar wat cultuur kan naar mijn gevoel ook echt voor de kindjes. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.