Trice – Het snelle woordspel met dobbelstenen

Trice – Het snelle woordspel met dobbelstenen

Als je een grote liefhebber bent van woordspelletjes, als je veel woorden kent, als je niet te veel stress krijgt van tijdsdruk (of net dat graag wil trainen 😉 ) dan is het spelletje Trice misschien een super leuke aanwinst voor jouw spelletjeskast.

Trice

Trice

Wat zit er in de doos:

  • Spelregels
  • scoreformulieren
  • 2x 12-zijdige beginletter-dobbelstenen (groen)
  • 1x 12-zijdige eindletter-dobbelsteen (rood)
  • 1x woordlengte-dobbelsteen makkelijk (wit)
  • 1x woordlengte-dobbelsteen moeilijk (wit)

Speleigenschappen:

Hoe speel je Trice?

Een speler gooit een rode, een groene en een witte dobbelsteen. De groene zal de beginletter van het woord aangeven, de rode de eindletter en de witte dobbelsteen geeft aan hoeveel letters een woord moet hebben. Je krijgt dan 30 seconden of 1 minuut (wat je bij het begin van het spel heb afgesproken) om zoveel mogelijk woorden te maken die aan de criteria voldoen die de dobbelstenen aangeven.

Per woord krijg je 1 punt. Na zes rondes is diegenen die de meeste punten heeft gewonnen.

Aanpassing voor jongere spelertjes

Aangezien je er ook voor kan kiezen om enkel de eindletter dobbelsteen of de beginletter dobbelsteen te gebruiken samen met de witte om aan te geven uit hoeveel letters een woord moet bestaan, lijkt het me vrij eenvoudig om het spel aan te passen. Zo kan je dit spel ook met jongere spelers, die een liefde hebben voor woorden en letters al met dit spel laten spelen.

In een klas in te zetten?

Het spel lijkt me ook heel erg bruikbaar om binnen een bepaald thema de woordenschat in te oefenen. Je kan dan kiezen om enkel de beginletter dobbelsteen te gebruiken.
Het spel helpt ook een aantal executieve vaardigheden te trainen. Dus ik zie de meerwaarde zeker in om dit spel in een klaslokaal ook in te zetten.

Meer over het spel Trice

Je kan tot zeven spelers laten meedoen in één spelletjes. Het spel is compact en kan dus makkelijk mee op vakantie of in een weekendtas. De speelduur is ook vrij kort (10 minuten) dus dat is ook leuk als tussendoortje als je niet zo heel veel tijd hebt.

Waar te koop

Klik hier voor de link naar de webshop Lobbes. 

Pinnen voor later:

Trices een woorddobbelspel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.