Sweakers zwemsokken: Hoe test je ze zonder zwembad?!

Sweakers zwemsokken: Hoe test je ze zonder zwembad?!

Sweakers zijn super toffe zwemschoentjes van het merk Ockyz.  We mochten er twee paar uittesten.  Maar dat gaf een probleem!
De kinderen hadden de super toffe dingen al gezien:

“Whaaaaa, dat zijn precies echte schoenen, met veters, die wil ik!” riep mijn zoontje!
“De roze met de bloem zijn dan voor mij, eh mama?!” stuiterde mijn oudste dochter.

Maar de eerstvolgende zwemles is pas 9 juLi!  Misschien lukt het nog wel om ze in het zwembad te gaan testen voor die dag, maar het wordt druk de laatste maand van het schooljaar hier in België, dus zeker wist ik dat niet!  En eerlijk? Geduld hadden ze ook echt niet meer toen ze eindelijk wisten waar die Sweakers voor dienden!

Sweakers

Creatief denken

We gingen dus op zoek naar een oplossing… met behulp van de kinderen, want de oudste zei: “Mama, als je die sweakers aan doet in de douche, dan schuiven we daar dus ook niet meer!”

Het spreekwoordelijke lampje ging branden!
“Oké, jullie mogen vandaag met je zwemkleding in de douche en de sweakers uitproberen!”
Yay! Wat is het toch soms tof dat mama een blogger is! 😉

Lees ook: zwembroek trauma

De test:

Er zit een héél duidelijke handleiding in het doosje met prentjes.  Zelfs onze (bijna) vijfjarige kon gemakkelijk ‘aflezen’ hoe je de sweakers moest aandoen aan de hand van de afbeeldingen!

Stap voor stap sweakers aandoen:

Maak de Sweakers nat

 

Plooi de helft van het sokje naar boven en steek je tenen door de juiste gaatjes. Opgelet, links en rechts is hier wel van belang. Anders heeft je grote teen heel veel plaats en de rest te weinig

 

Rol de rest omhoog langs je voet! Klaar om te rennen!

Waarom staan daar jouw gelakte teennagels op de foto?

Euhm – mijn kinderen waren zo enthousiast dat ze geen geduld hadden voor degelijke foto’s!
Het natmaken is nog wel gelukt, maar voor het stap voor stap aandoen dus niet meer!
Gelukkig is de maat van mijn zoontje niet meer zo veel verschillend van die van mij en kon ik dus zelf de mislukte foto’s nog eens over doen!

Het bewijs: de mislukte foto’s

Het filmpje: ze mochten eens gek doen in de douche:

 

Moet ik nu die Sweakers kopen omdat ze er leuk uitzien?

Neen, niet alléén daarvoor!  Dat is uiteraard mooi meegenomen, maar dat is natuurlijk niet de belangrijkste reden waarom je ze zou moeten kopen!  Deze uitvinding heeft verschillende doeleinden.

anti-slip

De belangrijkste reden is natuurlijk de anti-slip zool.  Ze zorgen ervoor dat je kan lopen langs het zwembad zonder uit te glijden.  Gedaan met roepen: “Niet lopeuuuuuuuuuuuuuh!”!  (Tenzij het gewoon niet mag in het zwembad! 😉 )

ecologisch

De sweakers zijn best ecologisch!  Ze worden gemaakt in Europa, dus ze moeten geen super lange weg afleggen voor ze bij jouw in de brievenbus vallen.  Daarbij gaan ze ook nog 4 maten mee.  Dat scheelt in centjes en in aantal!  Zwemschoenen gaan namelijk maar één maat mee!

Gezond voor de voeten

Want in openbare ruimtes zitten nogal wat bacteriën en voetschimmels.  De Sweakers beschermen ook daar tegen.

Ik heb die precies al ooit ergens gezien, kan dat?

Ja, want in 13 grote parken van Center parks verkopen ze de Sweakers dus ook!

Overweeg je een aankoop:

Wij maken gebruik van affiliate links in dit artikel. Dat wil zeggen dat als jullie tot aankoop overgaan via deze link, dat wij dan een kleine commissie krijgen. Jullie betalen uiteraard niets extra, maar wij worden wel beloond om jullie te tonen waar je de aankoop kan doen.

13 Replies to “Sweakers zwemsokken: Hoe test je ze zonder zwembad?!”

 1. Oh wauw. Ik doe graag mee. Wij hebben zowel binnen als buiten plavuizen en ondanks dat mijn dochtertje altijd op rubberen slippers loopt glijdt ze toch regelmatig uit met water. Ik houd mijn hart dan echt vast! Ik ben dus erg benieuwd of dit echt werkt?

 2. Super ? zou mijn dochtertje zeker kunnen gebreuken als we gaan zwemmen heeft ze altijd wel teenslippers aan maar nog Schuifd ze uit.hebben we al mee gemaakt ? ben benieuwd ?

 3. Wat een leuke blog om te lezen! Duidelijk met foto’s hihi en de onduidelijke vond ik ook leuk om te zien!

  Graag doe ik mee! Twijfelde nog ivm prijs en aanschaf waterschoenen voor het strand. Toch lijkt me dit zo handig in het zwembad. Als ik een tegoedbon win, schaf ik ze zeker aan 😉

 4. Beste Ilse,
  Zouden wij jouw prachtige foto van je voet in een zwemsok mogen gebruiken voor onze website zorgvannu.nl? ik schrijf daar een stukje voor over hoe zwemsokken en antislipsokken ouderen kunnen helpen om niet uit te glijden in huis, de badkamer, de douche. En zo’n hippe foto van gelakte nagels in een zwemsok zou een mooie toevoeging zijn. Ik hoor graag van je.

 5. Beste Ilse,
  Zouden wij jouw prachtige foto van jouw voeten in sweakers (met gelakte nagels) mogen gebruiken voor op onze website zorgvannu.nl? Daar bieden we (ministerie van VWS) allemaal slimme zorgoplossingen. Ik ben een stukje aan het schrijven over zwemsokken en antislipsokken en hoe die ouderen kunnen helpen in huis, zodat ze minder snel uitglijden, ook in de badkamer/douche. Ik zou heel graag jouw foto daarbij zetten, zodat het stukje een vrolijke noot krijgt. Ik hoor graag van je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.