Sfeer brengen in je woonkamer voor gezelligheid.

Sfeer brengen in je woonkamer voor gezelligheid.

Een aantal maanden geleden alweer, werden de meubels van onze woonkamer geleverd. Na acht jaar en drie kinderen, was vooral de sofa serieus aan vervanging toe. En mijn man wilde graag een tafel in de woonkamer. Dan kon de zoon zijn lego bouwen op de tafel in plaats van op de grond. (Ik kreeg een hele litanie over ergonomie en dergelijke! 😉 ). Ik had die tafel steeds afgehouden, omdat ik hou van open ruimte. Toch ben ik gezwicht. Ik moet zelfs toegeven dat ik super blij ben dat dat ding er nu staat! Zo leuk om gezelschap spelletjes op te spelen of te puzzelen. Maar meubels alleen is niet alles wat je nodig hebt om het gezellig te maken. Sfeer brengen in je woonkamer is zoveel meer dan alleen meubels erin zetten hè. Ik beloofde voor en na foto’s en ik ben bijna zover dat het helemaal ‘af’ is zoals ik het wil hebben. Maar eerst neem ik jullie nog even mee op mijn zoektocht naar gezelligheid.

Kleur op de muur

Ik ben zelf fan van kleur op de muur, of ten minste, een accentmuur. Omdat ik al wist dat onze meubels van hout waren en dus ook best wel donker, wilde ik absoluut zoveel mogelijk wit op de muur hebben. We hadden al een accentmuur in het oker en die hebben we nog wat versterkt door er de kleur ‘Halloween’ op te zetten.

Clear Green zit nu trouwens bij ons op de accentmuren in de keuken, de onderste kaartje is onze accentmuur ‘Halloween’.
Ik ben iemand die echt wel durft knallen als het op muurverf aankomt. Bij ons huurhuis koos ik paars en mijn moeder heeft me drie keer gevraagd of ik wel zeker was! Hahahaha!
Nu ook bij het aankopen van deze kleur, vroeg de man in de verfwinkel of ik echt zeker was dat ik die kleur op de muur wilde zetten: “Het is oranje, hè mevrouw!”.

Licht en indirect licht voor sfeer in je woonkamer.

We hebben in ons plafond LED spotjes verwerkt met een dimmer. Daar kunnen we dus heel mooi de lichtintensiteit mee aanpassen. Als er met lego wordt gebouwd mag het licht lekker fel, zodat de kinderen goed zien. ’s avonds mag het dan weer minder, om het gezellig te maken.
Ik vind het ook echt enorm belangrijk dat er nog een aantal plaatsen in de woonkamer iets extra krijgen om wat stemming te brengen. Lampen zijn daarvoor naar mijn gevoel echt essentieel. 

Als ik inspiratie op wil doen, ga ik altijd eerst op het internet kijken. Ik vond de webshop van Lampen24. Ze hebben echt een enorm aanbod van alles wat met lampen en verlichting te maken heeft. 
Ze hebben echt een gevarieerd aanbod in héél erg veel verschillende stijlen. Dus zelfs als je nog iet weet wat je zoekt, kan je daar eens gaan kijken. De productfoto’s en de omschrijvingen zijn er heel erg duidelijk. Dus ook als je twijfelt over afmetingen en dergelijke is dit een erg behulpzame site. Ik vind het persoonlijk super belangrijk dat de lamp ook op vlak van grootte niet uit de toon valt bij de rest van het interieur.
Deze webwinkel verzendt ook gratis vanaf 50 euro. Dat is ook nog mooi meegenomen! 

Wij gingen dus wel specifiek op zoek naar onder andere een staande lamp die ook bij de nieuwe stijl van de woonkamer paste. De sofa en de stoelen aan de lange houten tafel zijn van leder. Ze hebben echter zwarte, industriële poten. Dat maakt het geheel toch weer meer modern.
Na wat zoeken vonden we dan een staande lamp, om de lege hoek naast de eetkamertafel op te vullen. Ik vond deze op vlak van stijl helemaal passen bij onze nieuwe meubels. En het extraatje van deze staande lamp is dat ze ook als ze niet aan is overdag, een mooie eye catcher is!

 

sfeer brengen door lampen

Naast een grote staande lamp in de lege hoek, wilde ik ook nog graag een tafellamp op het nieuwe TV meubel in de living. Sinds we een aantal jaren geleden daar de kerstboom eens hadden gezet, was me opgevallen dat een lichtpunt daar in de hoek de gezelligheid echt bevorderde. Ik had echter nog een mooie rieten tafellamp van de ‘oude’ living en die paste op vlak van stijl wel helemaal. De lamp is namelijk van riet en bij al dat hout, is het echt een mooie aanvulling. Natuurlijke materialen bij elkaar om het zo maar te zeggen.

woonkamer

Wanddecoratie en meer.

Sfeer brengen begon voor mij dus bij de keuze van de kleuren op de muur, het plaatsen van de nieuwe meubels en het kiezen van lampen voor indirect licht. Maar zonder decoratie aan de muur en zelfs in de kast met glazen deurtjes, is het toch nog niet helemaal af.

Ik heb maar één ding, naast de rieten lamp en het pegboard, overgehouden van mijn vorige woonkamer van decoratie. Dat is de wereldkaart op kurk, waar we onze reizen met speldjes op aanduiden.

Voor de rest is het dus, nog steeds, een beet je te leeg naar mijn zin. Er is ondertussen ook een mooie, grote, plant gekocht. Daar ben ik al wel ontzettend blij mee. En mijn favoriete quote op een aluminium plaat vond ik toevallig ook in de plantenwinkel. Ook die heeft al een plekje gekregen. En toch is het plaatje naar mijn gevoel nog steeds niet compleet. De muur boven de eetkamertafel is nog te leeg en ik mis precies ook nog wat.

Mijn moeder vroeg al wanneer ik nu ‘eindelijk’ de grote kast met glazen deuren ging inladen.

Het is dus zoals ik al zei! Ik ben er bijna. We zijn ook alweer een paar maanden verder, bij mij is dat echt iets dat moet groeien. En echt ‘af’ vind ik het nooit, ik ga vaak schuiven en andere deco spulletjes plaatsen…

Tevreden over de sfeer in de woonkamer

Ik ben echt super blij met de veranderingen in de woonkamer. De meubels, de kleur, de lampen…
De kinderen kunnen nu beginnen aan een puzzel en het gewoon even laten liggen als we moeten gaan eten. De zoon bouwt echt meer op de tafel in plaats van liggend op de vloer!
Er zijn al veel meer spelletjes gespeeld, omdat de sfeer in de living er gewoon meer uitnodigt. Jawel, mijn man had gewoon gelijk toen hij zoveel maanden geleden over die tafel in de woonkamer begon!

Wat vind jij belangrijk als het aankomt op sfeer brengen in huis? Heb je tips voor mij?

Take care en tot snel
liefs Ilse

 

6 Replies to “Sfeer brengen in je woonkamer voor gezelligheid.”

  1. Bedankt voor je tip van de lampenwebsite. Wij gaan de keuken verbouwen en ik wist niet wat ik wou. Nu wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.