Room tour Grand Coloane – Kijken jullie mee in de hotelkamers waar wij wonen?

Room tour Grand Coloane – Kijken jullie mee in de hotelkamers waar wij wonen?

Wij wonen dus vijf weken op hotel in Macau, of beter in Coloane.  We verblijven in het resort Grand Coloane.  Het is hier zuiver, het eten is lekker, het personeel is vriendelijk. Je merkt wel hier en daar dat het hotel al wat ouder is. Dit resort is een beetje onze tweede thuis geworden en we willen jullie graag even alles laten zien met deze room tour.
Ik heb ervoor gekozen om een plog te maken (picture log met uitleg dus) en ook een korte vlog.  Dat filmpje kunnen jullie bekijken op youtube, ik geef jullie later in dit artikel de link. Niet iedereen bekijkt graag filmpjes. Op deze manier hebben jullie de keuze!

Room tour start

Wij slapen in the Ocean wing op verdieping zes in kamer 605 en 604.  Daar start dus onze room tour.  Gelukkig is er een lift, want het zijn best wel wat trapjes, zeker met kleine kinderen.
Met de key card komen we binnen in de kamer van van mijn man en mij: kamer 605.

Bedden

Wij hebben twee kamer tot onze beschikking.  Eén met een groot dubbel bed en een tweede met twee grote bedden en een babybedje.

Het babybedje is echt wel héél klein voor de jongste, maar ze wilde er koste wat kost wel in slapen!
Twee nachten geleden hebben we haar bij grote zus in bed gelegd en eigenlijk ging dat wel goed.

Hieronder zie je de bedden van de kinderen, ze hebben zelf hun bed opgemaakt.

Airco

De kamers zijn ruim en de airco draait hier dag en nacht. De nachttemperatuur is hier rond de 27 graden.  Overdag schommelt het rond de 30.  Dat lijkt nog wel mee te vallen, maar met de hoge luchtvochtigheid (vaak rond de 80 procent) is dat drukkend. De gevoelstemperatuur gaat hier vaak boven de 40 graden, zeker als de zon schijnt.

De badkamers

We hebben uiteraard ook twee badkamers. Het is best grappig om te zien dat de kinderen naar toilet gaan op ‘hun’ badkamer en hun handen gaan wassen bij ‘hun’ badkamer. Elke badkamer heeft een bad, een ruime douche, een wastafel met mega spiegel en een toilet.
Het uitrekbaar waslijntje is super handig voor bijvoorbeeld de zwemkleding.
Met die vochtigheid buiten droogt het daar namelijk niet zo geweldig goed en sowieso heb je hier vaak een ‘onverwachte’ bui! Ik ben gestopt met proberen buiten dingen te drogen!

Alles apart verpakt

De Chinezen hebben het nogal op hygiëne! Daarom zie je ze vaak met mondmaskers lopen. Dat vonden de kinderen best vreemd in het begin. Nu zijn ze er al wat meer aan gewoon. Ook de rietjes zijn hier apart verpakt! En in de badkamer dus ook alle hotelzeepjes en andere dingen:

Wattenstaafjes, een vijltje, tandverzorgingskit met super schattige kleine tandpasta, douchekapje, watjes en oorstaafjes, een zakje voor hygiënische doekjes, een kammetje, douchegel, bodylotion en shampoo, ze vullen het allemaal aan.

Slofjes

Ook de witte slofjes zijn hier apart verpakt. De kinderen hebben er een paar open gedaan en de eerste nacht stonden er ook langs elk bed een paar slofjes klaar. Die gebruiken we niet, maar liggen dus overal te vallen en er liggen nog zeker 6 pakjes in de kast met nieuwe paren!

Weegschaal

Mijn weegschaal bracht ik mee van thuis. Die is de laatste dagen niet zo blij! De buffetten zijn hier uitgebreid en er is zoveel nieuws om te proberen! Ik eet nog best gezond, maar te veel! Herpakken is de boodschap! Ik zit aan +800 gram op twee weken en een beetje! Oeps!
Gisteren ben ik wel braaf geweest! En vandaag ben ik ook weer op de goede weg, ik ben nog niet op de weegschaal gaan staan! 😉

Ik weet dus (nog) niet of het al terug wat de goede kant op gaat!

De kasten

We hebben ruime kasten hier met heel veel hangruimte en verlichting erin.  Op de grond van de kast ligt tapijt, dus ik heb de kleding van de kinderen op stapeltjes op de grond in de kast gelegd. Zo kunnen ze zelf hun kleding pakken.
We hebben ook een waslade, die elke week wordt leeggemaakt door mij. Ik vul dan een formuliertje in en steek alles in een zak en vaak dezelfde dag nog komen ze aanbellen met een mandje zuivere was!

Fruit

Omdat we hier vijf weken zijn, brengen ze ons elke maandag een bordje fruit. Bij het ontbijtbuffet scharrelen we ook nog wel een paar stukjes mee voor we terug naar boven gaan. Fruit is hier zeker voldoende!

De long chair

Deze leuke zetel heb ik omgedoopt tot haakzeteltje. Ik ben er momenteel bezig aan zeemeermindekentje nummer twee.
Bij de kinderen staat een kleine ‘gewone’ zetel. Die hebben we omgedoopt tot voorlees zetel voor het bedritueel.

De rommel bureau

Hier zijn andere stekkers en we hebben heel wat kabeltjes hier op de kamer. Zowel mijn man als ik hebben een tablet bij en een smartphone. De router om te zorgen dat de kinderen Nederlandse TV kunnen kijken via de chromecast, de lader van de camera,… het heeft allemaal stroom nodig.  Het is hier dus een kabelnest.

Thuis heeft ieder zijn eigen bureau. Hier moeten we delen. De bureau is dus voor mijn man, als hij ’s avonds nog verder werkt, voor mij als ik blog en voor ons zoontje als hij oefeningen doet.

Speelgoedtafel in de room tour

De bureau in de kamer van de kinderen doet dienst als speelgoedkast:

We brachten lego en knex mee, bunchums, puzzels, boekjes, tekenmateriaal en spelletjes.

Einde room tour – terras

Wij zitten in de Ocean wing, dus kijken we uit op de zee!
We hebben twee kamers die uitkijken op de zee en die een terrasje hebben.
Helaas laat je de deur van het terras beter gewoon dicht!

Het is hier vochtig en er zitten insecten die je liever niet in je kamer hebt.
Er staat dus op de terras deur dat je die best dicht laat met een dubbel slot erop! Dat is echt niet voor niets zo!

room tour
zicht op terras

Dan heb ik natuurlijk nog de videolink voor jullie:

https://youtu.be/4yszl66gA9o

 

Dit was de plog en vlog met de room tour van onze kamers op Grand Coloane in Macau, China!

Laat me gerust weten of je dit leuk vond of net niet. Ik dacht dat het sowieso tof was voor de kinderen later om er naar te kijken…

 

Tot het volgende stukje van het avontuur

Take care en tot snel

Ilse

 

 

 

 

20 Replies to “Room tour Grand Coloane – Kijken jullie mee in de hotelkamers waar wij wonen?”

  1. Leuk dat je zowel foto’s als een video plaatst. Ik kijk namelijk niet veel video’s. Ik probeer dat wel wat meer te doen. Maar wat hebben jullie mooie kamers! Kan me helemaal voorstellen dat het zo voelt alsof je daar woont. Ook heerlijk, overal van die huiselijke spulletjes.

  2. Gluren bij de buren, altijd leuk ;-). Dat je je weegschaal meegenomen hebt! 800 gram vind ik wel reuze meevallen, hoor, gewicht schommelt nu eenmaal door allerlei invloeden. Met rijkgevulde buffetten in een resort gaat het al gauw om kilo’s, dus volgens mij doe je ’t supergoed!

  3. Vind het hele mooie kamers, ook fijn dat jullie een aparte kinderkamer hebben. Zitten jullie weleens op het balkon of mag dat echt niet vanwege de insecten?

  4. Super leuk om mee te kijken! Filmpjes vind ik altijd geweldig om te zien☺ alles zo netjes met 3 kindjes ?

  5. Good morning! This looks really good! :))…I’m sitting here and I#m shopping in the internet, some little things, like for the handicraft work, some CBD Öl , and some new shirts :))….and I’m looking for some nice stuff, as everyone else here is sleeping :((….Thank you for this impression and have a nice day! Lena 😉

  6. Aha, ik heb je gevonden! leuke tour zowel in foto’s als in video.. Voor de kinderen inderdaad vast erg leuk om terug te zien als ze wat groter zijn . Sowieso heel wat voor die kleintjes om in een totaal ander cultuur rond te kunnen kijken.
    Best wel ruime kamers maar dat is eigenlijk wel een must als je er 5 weken logeert want anders vliegen de kinderen tegen de muren op.
    Veel plezier in die 5 weken.

  7. Heel leuk om dit zo te zien. Als je dan toch 5 weken in hetzelfde hotel zit, kan je er beter het beste van maken. Mijn hotelkamer in Hong Kong was 3 bij 5 meter ofzo voor ons tweetjes? En dat was nog best ruim ook 🙂

    Fijn dat die rietjes per stuk worden verpakt, want erg schoon is de lucht niet in Azië. Ik wou dat ze dat overal deden in Azië trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.