Galaxy shirt schilderen met textielverf. Sci-fi

Galaxy shirt schilderen met textielverf. Sci-fi

Welkom, welkom, welkom op deze creatieve linkparty op donderdag met de naam Crea-Cross! Deze week is het thema Sci-fi en als jullie deze blog al langer volgen, weten jullie dat mijn zoontje en man helemaal gek zij van Star Wars. Ik ging dus op zoek naar een nieuwe Star Wars DIY, een beetje in de lijn van de star wars lego DIY kaarshouders van een tijdje terug. Maar toen ik dan uitkwam bij het Galaxy Shirt met Wall-E, week ons zoontje niet meer van dat idee af.
Ik maakt dus een galaxy shirt met Wall-E en maakt voor de dames variaties met Elsa en een eenhoorn!

Galaxy shirt met bleek, textielverf en glitter textielstiften

Ik vond op Pinterest de werkbeschrijving voor de ‘Easy Peasy Galaxy Wall-E shirt.  Oorspronkelijk wilde ik dus deze aanpassen voor ons zoontje en er een Star Wars versie van maken.  Maar Wall-E heeft in der tijd ook wel indruk gemaakt!  Dus wilde hij niet weten van nog een Star Wars shirt! Hij wilde Wall-E!

Ik kocht drie zwarte shirts in de maten van onze kinderen. Voor de oudste drukte ik een silhouet van Wall-E af.
Ik vulde een plantensproeier met dikke bleek. Let er wel op dat je deze niet meer voor iets anders kan gebruiken! Ik legde het uitgeknipte silhouet op het shirt. Let op dat je dit buiten doen, want bleek is natuurlijk niet het meest vriendelijke product voor je kleding, je handen (gebruik best handschoenen), vloer en andere oppervlaktes! Ik ging buiten op het terras om te spuiten!
Bij het galaxy shirt van ons zoontje gebruikte ik de bleek zonder verdunning. Dat geeft een heel ander effect dan de verdunning. Dat kan je zien bij de t-shirts van de meisjes.
Met blauwe, paars (en geel bij Wall-E) en oude sponsjes ben ik gaan deppen op de uitgebleekte plekken op de shirts. Voor Elsa gebruikte ik uiteraard vooral blauw en paars!
Om de textielverf te fixeren moet er gestreken worden, anders was je het er zo terug af!
Bij de eenhoorn van de jongste heb ik details aangebracht met gouden glitter stift. Bij Elsa heb ik met zilver haar ijswind getekend.

 

Galaxy shirt materialen

Ik gebruikte marabu textielverf en stiften.  Ik ben er best tevreden over, maar je moet wel zorgen dat je zeker goed gefixeerd (gestreken hebt), want ik heb Elsa twee keer moeten tekenen! 😉

galaxy shirt : 3 op een rij

Sci-fi co-host

Ik weet toevallig dat Nicole van Cookies and Carrotsticks super leuke koekjes heeft gebakken voor Star Wars fans!  Ga dus zeker even kijken bij haar!
Ze waren lekker, Nicole! Bedankt!

Het thema volgende week is Regenboog!  Daar verwacht ik ook weer veel van!  Maar ach ik verwacht al super veel van jullie, toch?!

Ik wens jullie een super creatieve week, vergeet niet te linken door op ‘add link’ te klikken en delen op jullie social media om het project te laten groeien vind ik super fijn!

Take care en tot snel

Ilse

Volg je al op Facebook – Twitter – Instagram – Pinterest ?

 Loading InLinkz ...

11 Replies to “Galaxy shirt schilderen met textielverf. Sci-fi”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.