Kleurencirkel bloemen collage – regenboog

Kleurencirkel bloemen collage – regenboog

Aan de slag met gekleurd papier en lijm en je kan hele mooie regenboog bloemen knutselen.
De kleurencirkel bloemen hebben (bijna) alle kleuren van de regenboog. Heel simpel en toch een super mooi resultaat!

Kleurencirkel bloemen met gekleurd papier.

Wat heb je nodig voor deze leuke bloemetjes?

  • gekleurd papier (rood, oranje, geel, groen, blauw, violet)
  • wit of zwart papier om de bloemetjes op te plakken
  • schaar
  • lijmstift
  • potlood

Hoe ga je te werk voor deze bloemetjes?

Vouw een blad dubbel en teken de helft van een hartje tegen de vouw. Fold a sheet of paper and draw half of a heart shape against the fold.

 

Knip deze bloemblaadjes uit. Dit zijn de sjabloontjes voor de verschillende maten van bloemen. Hoe meer verschillende groottes je uitknipt, hoe meer verschillende maten bloemen je kan maken. Cut these out. The more different sizes of hearts, the more sizes of flowers you will get.
Teken de bloemblaadjes over op de verschillende kleurtjes. Vouw ook telkens een stukje van het papier om, zodat je een mooi symmetrisch blaadje krijgt. Draw the heart shaped leaves on the six different colors of paper of the rainbow and cut them out.
Schik de kleurencirkel bloemen op een achtergrondje en plak ze netjes vast. Make sure the leaves are in the right order and glue them to the black sheet of paper.

Wat leren kinderen door deze opdracht?

Kinderen leren met deze opdracht de volgorde van de kleuren van de kleurencirkel.  Deze zijn in dezelfde volgorde als de regenboog.  Enkel de kleur indigo zit er bij de regenboog nog tussen, maar die wordt vaak weggelaten bij kleinere kinderen.
De fijne motoriek oefenen ze in door het overtrekken van de sjabloon vormpjes.  Bij kleinere kinderen kan de juf of de mama ook al sjabloontjes van de blaadjes op voorhand uitknippen.

Ook de richting van de blaadjes is van belang.  Als ze niet aan de zelfde kant open zijn, dan klopt er iets niet aan het bloemetje.  Het is dus ook nog een beetje opletten geblazen bij deze kleurencirkel bloem in elkaar puzzelen.

Lees ook: collage met gedroogde bladeren

Take care en tot snel
Ilse

 

[inlinkz_linkup id=723914 mode=1]

14 Replies to “Kleurencirkel bloemen collage – regenboog”

  1. Heel mooi en simpel knutselwerkje. Jammer dat ik onze jongens zelden aan het knutselen krijg. Dit soort werkjes blijf ik leuk vinden. Al die kleuren op een mooie donkere ondergrond. Zal zelf aan de slag moeten, vrees ik 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.