Picknicken op hotel – Het is eens iets anders en het is leuk!

Picknicken op hotel – Het is eens iets anders en het is leuk!

Toen ik toe had gezegd om mee te doen met de mama challenge 2017 een aantal maanden geleden, had ik geen idee dat ik van de negen weken zomervakantie in België een dikke zeven weken niet thuis zou zijn…
Maar omdat de hotelkamer hier in Macau vijf weken ‘onze thuis’ is, ging ik toch de uitdaging aan! Ik schreef al over het knutselprojectje met de washi tape kleurboeken en vandaag ga ik met jullie picknicken op hotel.

picknicken op hotel

Picknicken op hotel?

Wel ja, ik heb wel een paar goede redenen om ervoor te kiezen om op de hotelkamer te picknicken.

Het is een dieet-tip

Voor mij is picknicken op hotel even een echte dieet tip geworden! Eet maar eens vijf weken op hotel met rijkgevulde buffetten op alle momenten van de dag! De weegschaal is er echt niet blij mee. En ik heb mijn best gedaan hoor, maar het wil maar niet lukken! Het vlees is zwak! 😉
Als we dus picknicken op hotel, is het aanbod een beetje ‘magerder’ en dat is dus ook goed voor het dieet van zowel mama als de kinderen. Want die kiezen uit het kinder menu natuurlijk de lekkerste (lees ongezondste) dingen! Gelukkig is het ontbijt wel héél uitgebreid en kan er daar wel gezond worden gegeten!
De ongezonde tafel, zoals onze zoon hem noemt, mogen ze enkel op zondag nemen om aan te schuiven. Aan die tafel staan de pannenkoeken, wafels met slagroom en spek met eieren en zo… Eet dat maar eens vijf weken elke ochtend! 😉

Picknicken binnen versus picknicken buiten

Natuurlijk is picknicken buiten héél erg leuk! Maar hier is dat niet de meest aangename manier om te eten!
Op het warmste moment van de dag brandt de zon hier. In de stad is het te druk en niet echt gezellig en in de tuin van het hotel is het erg mooi, maar het zit er vol grote rode mieren, tropische muggen en ander ongedierte. Met drie kinderen in het gras gaan zitten…. Gezellig is anders!
Langs het zwembad zou in principe wel kunnen!
Maar binnen, op het bankje in de hotelkamer is ook leuk! 😉

Wat gaan we eten?

We hebben hier twee kleine frigootjes, dus die kunnen we niet volsteken met ik weet niet wat allemaal! Toch haalden we in de winkel yoghurt en kaasjes. Samen met sesam crackers en fruit vinden de kinderen het een leuke maaltijd.
We hebben dan ook nog tetra brikjes met melk, chocomelk en druivensap aangekocht.

Nu vragen de kinderen zelfs al: “Wanneer gaan we nog eens kaas met crackers eten?”
Ze vinden het dus best oké, dat picknicken op hotel!

De andere picknickers onder de mama bloggers

Er zijn nog niet zoveel bloggers die al zijn gaan picknicken.
Mirjam en Fleur deelden al wel hun picknick met hun lezers en ik link even naar hen…

Mirjam heeft super mooie flamingo bordjes gebruikt en Fleur geeft tips om gezond en goedkoop te gaan picknicken.  Ga zeker eens bij hen kijken voor een andere invulling dan picknicken op hotel!

Hier beneden zien jullie de link-up van alle deelnemers. Zo kunnen jullie zelf gaan kijken welke andere uitdagingen de mama bloggers die deelnemen al tot een goed einde hebben gebracht en waar jullie nog inspiratie kunnen halen!

Voor mij is het voor nu:

Take care en tot snel,

Liefs Ilse

 

[inlinkz_linkup id=724895 mode=1]

 

20 Replies to “Picknicken op hotel – Het is eens iets anders en het is leuk!”

 1. Haha hartstikke leuk zo toch! Heel begrijpelijk ook om even een alternatief te willen bieden en op deze manier is het ook heel leuk voor de kindjes! Bedankt voor de link, ik ga die van jou ook even toevoegen! ?

 2. Heel creatief bedacht! Wij vinden bijvoorbeeld bij slecht weer of in de wat koudere jaargetijden picknicken binnen ook heel leuk. Is eens wat anders. En ik kan me helemaal voorstellen dat het zelfs voor de kinderen een verademing kan zijn om eens niet voor al dat eten te staan dat je toch maar even 5 weken voor je kiezen krijgt elke dag.

  1. Dat is echt wel zo. Ondertussen ga ik al vaker naar de stad daar te eten op de food court of in een ander eettentje… ik wil wortelpuree en boontjes, bloemkool en ook wel Tony’s. ?

 3. Heel leuk zo. En voor kinderen maakt het toch niet uit. Alles wat afwijkt van het normale, is al bijzonder voor ze.

 4. Gezellig om binnen te picknicken. Dat is ook weer eens wat anders. Maar wel heftig dat het buiten ook eigenlijk gewoon niet goed kan.

  1. Het voelt hier als een stuk in de 40 graden en de luchtvochtigheid is erg hoog.
   En dan die beestjes. Je zou mijn armen en benen eens moeten zien.

 5. Niet om je te beledigen maar wat ene hel! Ik zou al niet tegen die dagen hitte kunnen en dan nog zo moeten prutsen met die kleine ijskastjes. Ik denk weer met liefde terug aan de caravan en de huidige dagjes weg met mn vriend. Wij picknicken bij de auto waar het dashboard onze tafel is of de neus als we onze benen willen strekken. Wens je nog heel veel plezier de laatste weken.

  1. Hihi…
   Maar we kunnen hier ook gewoon in het restaurant eten en in de stad hè. ?
   En er is echt overal airco… behalve buiten, maar daar is een zwembad.
   We zijn hier omdat mijn man moet werken hier. Anders hadden we hem lang moeten missen. Ik was hier wsl nooit gekomen anders. ?

 6. Ik vind dat heel gezellig binnen picknicken. We leggen dan een grote handdoek op de grond en daar leggen we inderdaad wat kleine dingetjes op. Oja ook hebben we eens een picknick gehouden onder de “grote” tafel (eettafel?) gezellig joh dat ik telkens mn hoofd stootte.. ?. 5 weken lang elke dag 3x per dag buffet, tja ik zou ook wat anders zoeken op een gegeven moment. Heel begrijpelijk en slim opgelost.

 7. Een gezond alternatief als je het mij vraagt. En ik vind het toch zo interessant dat jullie in Macau zitten als gezinnetje!! Ik volg jullie op de voet!

 8. Waar het ook is, picknicken is altijd leuk voor kinderen. En juist op de hotelkamer is extra bijzonder. Het feit dat het afwijkt van wat normaal is, is volgens mij al genoeg. Ik heb bijvoorbeeld wel eens gepicknickt in de tuin… en nu ik er zo over denk… kan ik nog wel eens doen, haha. Je brengt me op een idee Ilse, dank!

Comments are closed.