Plastic eieren recycleren – GePIKTerest en getest

Plastic eieren recycleren – GePIKTerest en getest

De paasvakantie zit er hier in België bijna op! Dat wil dus ook zeggen dat de gevonden chocolade eieren, de suikergoed eitjes, de gekookte eieren en de inhoud van de plastic eieren op is. (Of verdwenen naar een goed doel – sssssssst, niet verklappen!). Mijn idee was om de plasic eieren te bewaren en ze volgend jaar te vullen met andere (betere) opties. Maar uiteraard kon ik ook op pinterest leuke ideetjes vinden om ze te recycleren. Tijd om te testen!

Het thema van de crea-cross linkparty is deze week recycleren omdat 22 april earth day is. Voeg dus onderaan via de blauwe knop jouw (openbare) foto of blogpost toe die in het thema passen.

Plastic eieren worden sambaballen

Ja, ik ben dus ook zo’n mama die de plastic lepels die je ergens krijgt in haar handtas frommelt! Je weet maar nooit wanneer je ze gaat nodig hebben, toch? In de klas of misschien gewoon thuis bij een knutselproject! En gelukkig had ik wel een aantal van die lepels liggen om te gebruiken bij mijn recycleer projectje.

Dus… plasic eieren, washi tape, strijkparels, lepels, …
Maar gaandeweg gebruikte ik ook afplak-tape en plakband!

We begonnen met het vullen van de eitjes met strijkparels.

We legden de lepels aan de beide zijden van de platic eieren en plakte ze met afplak-tape vast.
Ik liet de kinderen helemaal rond de sambaballen gaan met die tape.

Dan konden de kinderen naar hartenlust versieren met de washi tape van mama. En dat is nogal een collectie! Helaas plakt niet alle washi-tape even goed, dus ben ik er nog een keer met gewone plakband overheen gegaan.

Dit waren de resultaten van onze plastic eieren die sambaballen werden:

plastic eieren

Het originele idee vind je op de blog van happiness is Homemade. Wij hebben alleen nog een basislaag afplak-tape gebruikt en afgewerkt met gewone plakband omdat de washi tape niet overal goed bleef zitten.

Lees ook: Boekenlegger DIY getest. 

Crea-cross linkparty – recycleren

Deze week is Natascha mijn co-host, ga dus zeker even bij haar langs. Er staan mooie bloemen op haar blog om zelf te maken! Ze zal weer iets tofs klaar hebben, dat weet ik zeker.

[inlinkz_linkup id=775303 mode=1]

2 Replies to “Plastic eieren recycleren – GePIKTerest en getest”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.