Boekenlegger DIYs – GePIKterest en getest

Boekenlegger DIYs – GePIKterest en getest

Ze blijven toch wel charme hebben, boeken.  Ik heb zelf een e-reader maar toch kan ik nog genieten van de geur van boeken, de illustraties….
En nu met een zoontje in het eerste leerjaar, heb ik toch wel weer wat extra boeken in huis!
Vaak haal ik inspiratie op Pinterest, net als jullie allemaal wel doen.  Ik probeer dan wel altijd een ‘nieuw’ origineel concept uit te werken.
Deze week heb ik echter een paar pins van Pinterest over een DIY van een boekenlegger getest.
Daarbij heb ik dan nog zelf een paar pins aangepast en een geheel nieuwe boekenlegger gemaakt:

boekenlegger

Boekenlegger DIY – gepikterest

Ik heb drie DIY van een boekenlegger gewoon overgenomen en uitgetest. De oranje origami boekenlegger rechts onder in de hoek op de foto is echt super simpel te vouwen met het stappenplan. Met mooie vouwblaadjes in leuke patroontjes kan dit gewoon niet mislukken.
De tweede die ik heb getest is die met een stuk van een enveloppe en washi tape, deze vind je rechts boven.
Voor de derde, links boven in het midden, gebruikte ik magneetjes, papier en washi tape.  Het ziet er heel mooi uit, maar mijn magneetpapier was niet sterk genoeg.  Die boekenlegger gaat dus vast en zeker uit mijn boek vallen.  Wat mij betreft is dit dus gefaald.  Maar misschien met betere magneetstrips dat het wel oké kan zijn.

De aangepaste pin.

Voor het roze veertje op de paperclip heb ik eigenlijk twee ideetjes gecombineerd.  De veertjes van washi tape en de vlaggetjes met washi-tape op een paperclip.

Daarvan maakte ik dus een veertje van washi tape aan de paperclip.

Lees ook: Dikkie Dik boekenlegger haken – patroon. 

De nieuwe boekenlegger

In de wibra vond ik ‘funny’ paperclips in de vorm van een bot.  Daaraan maakte ik van macramé een zwart touwtje met een witte parel.  Een hele leuke boekenlegger voor een dierenvriend(in)

Aan de haak

Ga zeker eens kijken bij Marije, mijn co-host deze week. Haar art journal is al prachtig geworden door zoveel voor crea-cross te doen.

Smile voor volgende week

Ik hoop op veel glimlachende foto’s of gedichtjes die mensen laten glimlachen voor de uitdaging van volgende week, maar voor deze week verwacht ik héél veel leuke boekencovers, boekenleggers, illustraties en meer…. of misschien gewoon art journals of bullet journals, want dat zijn ook boeken!

Ik wens jullie een super creatieve week en vergeet niet je oude en nieuwe artikels en foto’s te linken in de linkparty hieronder. Gebruik daarvoor de blauwe knop!

Take care en tot snel,

Ilse

[inlinkz_linkup id=716078 mode=1]

 

10 Replies to “Boekenlegger DIYs – GePIKterest en getest”

  1. Leuke ideeën weer! Ik heb ook een e-reader maar kan het toch ook niet laten om een boekenwinkel in te gaan en tussen al die boeken te neuzen. Vaak neem ik dan toch nog eentje mee 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.