Urbex Communie fotoshoot – inspiratie voor iets anders.

Urbex Communie fotoshoot – inspiratie voor iets anders.

Vandaag kwam mijn wekelijkse rubriek wat later op de dag online en daar had ik een super reden voor!  Ons zoontje doet vandaag zijn eerste communie.  Daarvoor werden uiteraard foto’s gemaakt!  Omdat wij eens iets anders wilden proberen deden we een urbex communie fotoshoot.  Ik kon de foto’s natuurlijk niet delen voordat de viering achter de rug was.  Maar hier zijn we er dus mee!
De fotoshoot paste perfect in het Crea-cross thema van deze week: smile

Urbex fotografie

Urbex staat voor Urban Exploring.  De fotografen gaan op pad naar verlaten gebouwen en maken er prachtige foto’s van.  Op hun manier klagen deze fotografen het jammere aan van de leegstand.  Sommige prachtige huizen staan gewoon met huisraad en alles er nog in leeg.  Zo zonde!
Vorig jaar interviewde ik Kristel, Urbex fotografe in hart en nieren, voor mijn blog rubriek kreatieve kronkels.

Na het artikel met Kristel, vroeg ik haar of ze een urbex communie fotoshoot wel zou zien zitten, want het leek mij super origineel.
Natuurlijk is oude gebouwen binnendringen gevaarlijk en illegaal, dus dat konden we uiteraard niet met kinderen doen.  Maar de fotograaf wist wel een ander plekje, niet zo heel ver rijden van bij ons vandaan waar we helemaal niet moesten binnendringen of illegale dingen moesten doen.

Urbex communie fotoshoot op een oude bus

In een bos, op een half uurtje rijden van hier, ligt een oude vervallen bus.  Met wat attributen zoals een oude retro koffer en een oude wegenkaart gingen we op pad. Ook wat oude handdoeken gingen mee.  De bus is erg vervallen en roestig en zijn communie outfit moest nog wel een keertje dienen! 😉

De outfit

In de winkel, toen we zijn kleding gingen kiezen, had ik al een plan in mijn hoofd, maar onze zoon wilde wat anders.  Het werd een kort broek in plaats van een lange en een knal rode in plaats van de grijze die ik in mijn hoofd had.  Maar ja, het is zijn feest!  En nu, met de groene, roestige bus, gaven de foto’s extra mooi contrast met die felle rode broek, tegen de groene bus en het bos!

Het avontuur

De weg naar de bus was al een avontuur op zich, want er liep niet echt een pad naar toe.  Ook in de bus was het niet altijd even makkelijk. Er zijn geen zeteltjes meer in en de de vloer is weggeroest.  Papa ging dus vaak mee in de bus om dan als stoel te dienen of om de communiecant op de juiste plek te zetten…

Het wachten

Na de fotoshoot moesten we nog een paar daagjes geduld hebben voordat de foto’s klaar waren.  De voorproefjes die ik kreeg waren al geweldig…
En dan kwamen de resultaten binnen…
Even ‘spammen’ dus!

Hier was papa dus ‘stoel’

De zusjes mochten ook mee op de foto

We zijn super blij met de resultaten, ons zoontje gaf zich helemaal tijdens de shoot.  Hij zei gretig ‘smile’ iedere keer als de fotograaf dat vroeg en zat helemaal in zijn communicant rol!

Co-host

De co-host ging vandaag al eerder online dan de host, maar ik wilde dus echt niet voor de viering de foto’s ‘lekken’.  Marije van Plus een Beetje gaat elke week een beetje verder in haar art journal, ik ben benieuwd wat ze er deze week van heeft gemaakt.

 

 

[inlinkz_linkup id=716080 mode=1]

17 Replies to “Urbex Communie fotoshoot – inspiratie voor iets anders.”

 1. Wat een heerlijk koppie heeft ie. Bijzonder idee die foto’s, jaren geleden eens zo’n echt meisje meisje gefotografeerd voor haar communie. Ik vind die kleding helemaal geweldig!

 2. Schitterende foto’s! Echt een mooi aandenken om terug te kijken op zo’n bijzondere dag.
  Ik snap er trouwens niets van dat er geen links geplaatst zijn voor deze Crea Cross. Ik had verwacht dat de meeste mensen die een makkelijke zouden vinden en weer heel veel reacties zouden komen.

  1. Euhm – goede vraag!
   De fotograaf nam ons mee richting Bergeijk, de juiste plaatsnaam ken ik zelfs al niet meer.
   Ik zou er niet meer naartoe kunnen lopen!

Comments are closed.