PeeWee kattenbak – de meest ecologische oplossing

PeeWee kattenbak – de meest ecologische oplossing

Er is dus sinds een paar weken een klein katje in huis! Link is zijn naam en hij doet het goed. Maar voor we hem konden gaan halen moesten we wel wat spullen in huis halen. Een kat heeft toch heel wat nodig! Een kattenbak, een eetbakje, een drinkbakje, speeltjes, een krabpaal en een eigen fleece dekentje (vond ik, want elk gezinslid hier heeft zijn eigen exemplaar!). Maar welke kattenbak gingen we dan kiezen? Want er zijn heel wat verschillende modellen op de markt! De PeeWee kattenbak sprak ons erg aan! Vooral het ecologische stuk ervan! Ik las ook wel veel positief over deze bak … is het echt allemaal zo goed als het werd voorgesteld? Wij deden de test! Of beter Link testte voor jullie! 😉

Overschakelen naar een ander kattenbaksysteem

Link was niet gewoon om op een bak met houtkorrels te gaan. Dus hij zou moeten overschakelen. Op de instructies staat dat je een beetje ‘oude’ kattenbakvulling over de houten korrels moest strooien tot de kat of kitten het gewoon was. Toch kreeg ik van vele volgers, via instagram, te horen dat het overschakelen bij sommige katten, zeker als ze klein zijn, best vlot kan gaan zonder de ‘oude’ vulling er eerst nog bovenop te strooien.

Ik dacht dat we dat dan eerst maar eens zouden proberen! Wie weet lukte het wel van de eerste keer zonder de oude vulling! Het systeem werkt ook gewoon pas als je enkel de ecologische houten korrels gebruikt!

 

De eerste uren van link

Toen we de eerste dag dat Link bij ons was gingen slapen, was hij nog niet op zijn PeeWee kattenbak geweest! Ik had hem er al een paar keer opgezet, maar hij vond het maar niks en sprong eruit!
De eerste ochtend ging ik op zoek naar plasjes, want in de kattenbak was niets te vinden, maar Link was wel flink geweest en had nergens iets achter gelaten.
Maar dat was al wel een lange tijd dat hij niet was geweest! Ik zette hem dus nog eens op de bak, maar weer sprong hij eruit!

Ik had het deksel van de PeeWee kattenbak er ook af gedaan, zo kon Link makkelijk in de kattenbak. Hij liep echter in het deksel dat een meter verder stond. Onmiddellijk kwam hij er ook weer uit, want er zat geen grit in natuurlijk! Hij begon kleine miauwtjes te geven en stond te draaien in een hoekje. Weer zette ik hem op de bak, weer sprong hij eruit!

Maar toen liep hij een rondje en sprong toch in de PeeWee en plaste! Hoeraaaaaaaa! Het zelfde gevoel als je kindje voor het eerst op het potje plast overviel me! 😉

In de namiddag vond ik er ook een drolletje! Ja, hij was het echt meteen gewoon! Super Link!

Hoe werkt dat PeeWee ecologisch systeem dan juist?

De kattenbak heeft een dubbele bodem. In de het bovenste deel zitten gaatjes. Als de kat dat plast, loopt de urine door die gaatjes naar de bodem van de bak. Het overgrote deel van de urine loopt dus naar onder. De rest wordt erg snel opgezogen door de houten korrels. Deze vallen dan uit elkaar en vallen ook door de gaatje als de kat graaft. Ik ‘roer’ ook elke dag even met de schep door de korrels. 

De kattenbak heeft maar een laagje van 2 cm. houtkorrels nodig. En als je dan regelmatig schept, heb je dus echt erg weinig!

De geur wordt ook echt opgenomen door de korrels. Enkel de drolletjes schep ik wel graag meteen eruit. Het is ook fijn dat je die gewoon door toilet kan spoelen.

De houtkorrels zijn volledig composteerbaar! Echt super ecologisch dus!  

En die vervelende stofwalm van vroeger, bij het verschonen van de bak, daar hebben we ook geen last van! 

Wij zijn fan van de PeeWee kattenbak

Echt, dat ding heeft me positief verrast! Je hebt zoveel minder grit nodig! 
Het is super ecologisch! 
Er is echt geen geurhinder, behalve als een drolletje is gelegd.
De stofhinder is helemaal weg!

Wat is dit een top product! 

PeeWee bewaren voor later? Pin hem op PInterest!

PeeWee Kattenbak

Ik ben echt blij met deze kattenbak! Wat een groot verschil met die van zoveel jaar geleden!

Het is echt de investering waard!

Lees meer over ecologische producten zoals herbruikbare rietjes en een spork. 

Take care en tot snel

Liefs Ilse 

13 Replies to “PeeWee kattenbak – de meest ecologische oplossing”

  1. Wat een handige kattenbak, staat nu al op mijn wishlist voor als mijn huidige kattengrit op is. Hopelijk denkt mijn kat er ook zo positief over… Leuke naam voor een kat trouwens, Link 🙂

  2. Wij hebben een kattenbak waarvan ik de onderkant er uit kan halen, er zit kattengrit in die klontert na het plassen, ik schep deze klont er elke dag even uit en dat gaat ook prima. Hier was het ook even afwachten of hij op de bak zou haan, maar het ging prima.

  3. Wat handig! Ik heb een kattenbak waarmee je door middel van rollen de klonten kunnen zeven. Werkt ook, maar ik geloof dat ik dit systeem toch handiger vind! Ik ga eens kijken waar ik die in Nederland kan kopen

  4. Oh wat een fijne bak. Onze oude poes gaat niet naar buiten en zit geregeld op de bak. Wij gebruiken ecologische houtkorrels maar deze bak lijkt mij zeker ook een uitkomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.