Gezinsuitbreiding met een kat – Het trieste verhaal van Link

Gezinsuitbreiding met een kat – Het trieste verhaal van Link

De kinderen wilden een huisdier! Een konijn, een muis, een hamster, een cavia, … ze waren wel voor alles te vinden. Het zijn ook echte natuur- en dierliefhebbers! Ik kwam er, samen met mijn man, niet echt uit! Een gezinsuitbreiding, waren we daar wel klaar voor?  Want een dier in huis, daar hoort ook de bijbehorende verantwoordelijkheid bij. We hebben echt meer dan een jaar getwijfeld over welk dier we zouden nemen. Ikzelf ben opgegroeid met katten. Elke lente had ons kattinnetje ‘Mieps’ wel een nestje kittens. Steriliseren, dat was er vroeger niet zo snel bij! Dus ik begon weer te denken om een katje in huis te nemen.  Ik begon te surfen…

Zwerfkat in Nood

In het Noodasiel in Lommel zaten ze met zoveel kittens dat ze niet konden bijhouden met ze op de site te plaatsen. Bij een andere organisatie, waar bij lang geleden al eens adopteerden, Zwerfkat in Nood, stonden er ook enorm veel katten in het lijstje! Ik klikte van foto naar foto, ik las verhaal na verhaal. Mijn hartje kan er niet zo goed tegen. Wat is er veel katten miserie zeg! Plots sprong mij een naam van een kitten in het oog: Zelda.
Zelda is het favoriete computerspelletje van mijn man. Ik klikte op de foto er er verscheen een prachtige kitten met een grijze vacht en sprekende oogjes! Ik overlegde met mijn man en hij ging akkoord. Een kat is nog steeds een zelfstandig en proper dier dat niet in een kooitje moet en waar je enorm veel liefde van krijgt! Dat zagen we dus wel zitten. Een kitten die met de kinderen groot kon worden, dat leek ons een super idee! Een katje als nieuw gezinslid, dat zou het worden!

Helaas en maar

Toen ik een berichtje stuurde dat we Zelda wel zagen zitten, kregen we een antwoord dat ze helaas al in optie was. Dat ze na haar sterilisatie zou verhuizen. Helaas en ook niet natuurlijk. Het was voor haar top dat ze haar nieuwe gezin gevonden had!
En. .. Zelda had nog een broertje. Link (ook een naam uit het computerspel).
Hij had echter nog wat meer pech gehad dan zijn zus. Hij had een gekwetst oogje. De dierenarts had gezegd dat het er heel waarschijnlijk uit zou moeten.

foto van opvangmama Renate, toen Linkje net binnen was gekomen!

De opvang mama was er het hart van in.
Het hele gezinnetje was bij haar gekomen omdat Link een gekwetst oog had. Hun mama was er ook bij, maar die kreeg plots een acute auto immuun ziekte en stierf.
Dus nu waren ze naast gedumpt ook nog hun mama kwijt!

We zeiden meteen dat het ons niet zou uitmaken. Een oogje minder of niet, elk katje verdient een gouden mandje. Als Link zou vrij gegeven worden, dan wilden we ook graag hem adopteren.  Een piraten katje, dat is toch ook iets bijzonders!

De dag des oordeels

De dag dat het hele gezinnetje naar de dierenarts zou gaan stuurde ik nog dikke duimen naar de opvang mama. Ik hoopte zo dat de kleine kerel niet ook nog zijn oogje moest kwijt raken. Hij had al zoveel meegemaakt!

Gelukkig kreeg ik te horen dat dankzij de goede zorgen van zijn opvang mama, hij zijn oogje kon houden! De dierenarts vond het zowaar bijna een mirakel!

Gezinsuitbreiding

Zwerfkat in Nood vindt het héél erg belangrijk dat ze de juiste kat bij de juiste mensen plaatsen. Opvang mama Renate zei dat ze aanvoelde dat wij een hele goede match waren voor Link!
Dat wilde dus zeggen dat we inkopen moesten gaan doen!

Een krabpaal, een kattenbak (we gingen voor het ecologisch PeeWee systeem, waar ik nog een extra artikel aan zal wijden), speeltjes, een eetbakje, een waterbakje,…

Ons nieuwe familielid ophalen

Om Link op te halen moesten we een klein uurtje rijden.
Opvang mama Renate had een huis vol katten en kittens zitten! Ook Zelda was er nog en het andere zusje Zora. Zo mooi om te zien!
Link is een echte knuffelbeer, hij spinde de hele tijd dat we daar waren!
Nog even knuffelen met de zusjes en we vertrokken naar huis. Dat vond hij toch wel een beetje eng…

Ontmoeting met de kinderen

Thuisgekomen ging hij meteen op ontdekkingstocht. De kinderen waren nog op school. Bij mij alleen ging het meteen goed. Toen de kinderen binnen kwamen ging hij wel eerst onder de kast zitten. Het was natuurlijk ook een geweldig grote verandering. Hij had zijn opvang mama en zusjes net achtergelaten en werd in een vreemd huis losgelaten. En daar waren dan drie over enthousiaste kinderen! Dat was van het goed te veel voor onze kleine man!

Maar al snel won zijn nieuwsgierigheid en nu ligt hij elke dag samen met de kinderen in de zetel!

Deugeniet en knuffelbeer

Link is een echt knuffelbeer. Hij is niet graag alleen. Als je op het toilet zit en er is niemand anders thuis, dan komt hij je zoeken. Het is echt net alsof je terug een klein kindje in huis bij hebt!
Maar hij speelt ook graag! Muizen en lampjes en ook de tent van de kinderen… alles moet eraan geloven! Het is super schattig om te zien!

Morgen woont Link een week hier! Hij is gewoon al echt deel van het gezin! Zo mooi om te zien hoe hij zich hier thuis voelt! Leuk om te zien hoe begaan de kinderen zijn! Ik ben zo blij met onze keuze!

Denk jij aan gezinsuitbreiding met een kat?

Wist je dat het in België eigenlijk verboden is om gratis ongechipte katten weg te geven?
Alle katten zouden gechipt moeten worden. Ook de castratie en sterilisatie zou in orde moeten zijn voor de kat van eigenaar verandert.
Dat is een wetgeving die in het leven werd geroepen om het zwerfkatten probleem aan te pakken.
Ik denk alleen dat er op deze manier wel eens meer dumpingen van nestjes zouden kunnen voorvallen?! Of zie ik dat verkeerd?!

In ieder geval, als je overweegt om een kat in huis te nemen, denk dan ook eens aan het asiel of zwerfkat in nood.
Je betaalt al wel wat voor je kat of kitten, maar als je zelf de castratie of sterilisatie moet doen, dan ben je ook al heel wat geld kwijt.
Bovendien weten ze ook of de kat bij jouw en je gezin zou kunnen passen en zijn er na de adoptie ook nog altijd als aanspreekpunt.

Wees zeker of doe het niet!

Beslissen of je een kat (of eender welk dier) in huis neemt, moet een weloverwogen keuze zijn. Kan je er de nodige zorgen voor voorzien? En besef je dat je, als je op vakantie gaat, een goede oplossing voor moet vinden? Een dier is voor het leven! En dat wil ik ook zeker aan mijn kinderen meegeven.

Uiteindelijk werd het trieste verhaal van Link dus een positief verhaal. Met een oogje dat met heel veel liefde werd gered en een plaatsing bij ons! 😉

Welke huisdieren hebben jullie?

Take care en tot snel

liefs Ilse 

12 Replies to “Gezinsuitbreiding met een kat – Het trieste verhaal van Link”

 1. Wat leuk! En wat ziet Link er lief uit 🙂
  Wij hebben twee katten uit het asiel, beide uiteindelijk dus goed terecht gekomen. Bij de één duurde het langer dan de ander, voor ze gewend was. Maar nu ze lekker de tuin in kan (en muizen kan vangen …) is ze erg gelukkig. De andere kat kwam uit een kattenhuis van meer dan dertig katten en vond zijn rust hier. Hij is een schatje, maar enorm bezig met eten. En slapen. Muizen vangen doet hij niet.
  Heerlijk dat je kids zo fijn met Link omgaan. Die zit in een gouden mandje bij jullie 🙂

 2. Het begon met een mail voor Zelda. Ons eerste contact. Toeval, toeval bestaat niet het valt je toe….

  Met heel veel geluk en liefde mocht ik de pleegmama van Link zijn. Hem loslaten was niet makkelijk maar hem zien verhuizen naar jullie deed ons goed.

  Lieve groet, Renate

 3. Wat leuk om te lezen! Mijn vriendin en ik zijn degenen die haar broertje Zelda adopteerden. We hebben al een kater van 7, Mason en we wilden graag nog een kitten erbij. Toen ik bij Zwerfkat in Nood ging kijken deed ik hetzelfde als jij en ik kwam ook bij Zelda uit omdat ik groot liefhebber van de spellen ben, maar zeker het verhaal raakte me. Sinds zaterdag is ze nu bij ons en zij en Mason doen het eigenlijk heel goed samen voor die eerste spannende dagen. Ze is een stoere pittige dame die zich door die flinke kater niet gek laat maken. We zagen Link natuurlijk ook toen we haar voor het eerst bij Renate bezochten, echt een lief en voorzichtig mannetje. Zo fijn om te lezen dat haar broertje ook goed terecht is gekomen bij jullie!

 4. Super fijn dat Link zo’n mooi plekje bij jullie heeft gevonden! Wat een mooierd! Wij hebben ook een kat, vorig jaar overgenomen van haar baasje dat niet meer beter zou gaan worden. Ik vind het ook heel belangrijk dat de kinderen met dieren opgroeien. En inderdaad; als ze er zijn gaan ze niet meer weg.

 5. Wat een schatje is Link! En wat fijn dat ie zich al zo snel thuis voelt. Wij hebben 8 jaar lang een kat gehad maar na zijn dood geen nieuw huisdier meer genomen. Wie weet, in de toekomst weer.

 6. Ahhh wat een schatje! Wij hebben nu ook twee kittens in huis. Ze zijn inmiddels 4,5 maand oud. We kregen ze met 7 weken. Wij hebben ze van Zwerfdierenopvang Rotterdam (nederland). Het is bizar hoeveel kittens er zijn die een huisje nodig hebben. Hoop dat jullie veel plezier hebben van dit kleintje 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.