Paashaas in betonkleurige klei van ei-vorm

Paashaas in betonkleurige klei van ei-vorm

Vorige week ging ik naar een grote winkel in Nederland, vlak over de grens. Ze waren druk bezig met de carnaval spullen op te ruimen en er stonden al tuinmeubelen klaar! Ahhhh – lente in de lucht!  Ook de decoratie afdeling was helemaal ingericht naar voorjaar! Ik heb weer van alles gekocht – oeps – ook een betonnen ei om op de kast te zetten! Betonkleur in ‘in’. Ik kreeg meteen een idee om een mini betonnen paasei te maken. Of ja, toch in een betonkleur! Maar ‘gewoon’ een paasei, dat was het dan ook weer niet! Vandaag deel ik dus mijn paashaas in betonkleur in klei van de Action!

Uiteraard is er onderaan ook weer een linkparty. Deze keer is het thema lekker breed: decoratie. Kom jij dus jouw linkjes ook delen via de blauwe knop? Heel fijn. Linkjes mogen verwijzen naar een blogpost, maar voor de niet-bloggers ook gewoon naar openbare foto!

Lees ook: paashaasje maken met gastendoekje

Betonkleurig luchtdrogende klei!

In de action verkopen ze luchtdrogende klei in betonkleur! Dat werkt héél fijn! Hou er wel rekening mee dat je werkstuk een heel tijdje nodig heeft om te drogen en denk er ook aan om de losse onderdelen vast te zetten met de krastechniek!

Paasei in betonkleur als paashaas: stap voor stap

Neem een stuk klei en maak het zacht door het te kneden. Maak je handen nat, want je handen onttrekken vocht uit je klei en maken die dus droger.
Rol met je handen een balletje en rol dan het balletje op de (gladde) tafel of onderlegger. Vorm met je handen een eivorm door je vorm bovenaan smaller te maken.
Maak je vingers nat en werk alle barstjes weg. Maak je ei glad.

Neem een nieuw stukje klei en maak dit plat. Denk er ook weer aan om je handen nat te maken!
Snijd er twee ongeveer even grote oor vormpjes uit.
Gebruik altijd de krastechniek om losse onderdelen vast te zetten. Als je dat niet doet heb je kans dat de onderdelen na droging terug los zullen komen. Als er lucht tussen zit, komen ze sowieso los!

Krastechniek?

Maak in beide onderdelen met een aardappelmesje krasjes in verschillende richtingen. Laat enkele druppels vallen op de beide stukken en duw dan de delen tegen elkaar. Werk met een mesje de naden goed bij!

Zet de oortjes met die krastechniek vast! Je kan een paashaas in betonkleur maken met hangoren (Is het dan niet meer een konijn?!) of met rechtopstaande oortjes.

Met een klein lepeltje maakte ik de oogkassen door de ronde kant er wat in te duwen.

De snoet maakte ik met twee kleine balletjes die ik plat heb gedrukt en dan met de krastechniek heb vastgezet.
Het neusje is weer een kleiner balletje dat ik minder hard heb platgedrukt, maar waarbij ik ook wel de krastechniek heb gebruikt.

Met een rond stokje heb ik dan de oogjes er nog ingetekend en het mondje onderaan de snoet moest er natuurlijk ook nog in!

En dan was het tijd voor paashaasje zijn fotoshoot:

paashaas

Crea-cross Linkparty – Pasen

En nu is het weer jullie beurt! Via de blauwe knop onderaan kan je jouw drie favoriete paasprojecten komen linken! Ik kijk er alweer naar uit!
Vergeet ook mijn lieve co-host Melanie geen bezoekje te brengen. Zij ging aan de slag om paashaasjes te vouwen!
Deze week worden we ook bijgestaan door Natascha die een super leuk tasje om paaseitjes te rapen in elkaar heeft gezet voor jullie! Ga zeker ook eens bij haar kijken.

Lees ook: plastic paaseieren recycleren

Take care en tot morgen

liefs Ilse

Dit artikel is ook 30/40 van 40 dagen bloggen.

[inlinkz_linkup id=770001 mode=1]

 

4 Replies to “Paashaas in betonkleurige klei van ei-vorm”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.