Ontzettend Irritant – (makers van de waanzinnige boomhut)

Ontzettend Irritant – (makers van de waanzinnige boomhut)

Eind februari van dit jaar ging ik naar de lezing van Andy Griffiths in de bibliotheek van Hasselt. Want hij was samen met zijn vrouw Jill op boekentoer in België en Nederland. Op die lezing kregen we het hele proces voorgeschoteld dat hij door had gemaakt tot hij bij zijn immens succesvolle reeks ‘De Waanzinnge Boomhut’ geraakt was. Hij zei letterlijk: “We dachten dat Europa de humor niet echt kon waarderen, want onze andere boeken, voor de boomhut boeken, werden niet opgepikt!” Er volgde een lachsalvo onder de aanwezigen, want de humor van Andy en Terry kunnen we hier ook zeker smaken. Tijd dus om ook de boeken zoals ‘Ontzettend irritant’ ook op de markt te brengen in het Nederlands, zo moet uitgeverij Lannoo gedacht hebben.

The ‘just’ books

Voor er ooit spraken was van een boomhut, schreef Andy al een reeks ‘Just’ boeken.
De eerste was ‘Just Annoying’ en dat laat zich vertalen als ‘Ontzettend irritant’. Terry Denton maakte ook de tekeningen voor deze reeks. En eigenlijk ‘voel’ je al bij het lezen van deze boeken dat de boomhut eraan zit te komen. De tekeningen zijn grapjes en vertellen een verhaal op zich.
Ontzettend irritant is dus ook de eerste in een hele reeks.

Ontzettend irritant

Het boek ‘Ontzettend irritant’ gaat, hoe had je het anders verwacht 😉 , over Andy. Deze jongen is super goed in grapjes uithalen en in dit boek zijn de dingen die hij tegenkomt en doet ontzettend irritant.
Het boek heeft negen hoofdstukken en elk hoofdstuk is een verhaal op zich. Dat vond ik voor onze zoon een groot voordeel. Want als je de teken- en schrijfstijl van de boomhut boeken gewoon bent, kan je in het begin wat schrikken van de hoeveelheid tekst. Maar als de kinderen dan merken dat het allemaal aparte verhaaltjes zijn, dan is het gevoel van een mega berg aan boek zo weer verdwenen.

Wat vonden de kinderen ervan?

De zoon moest even op gang komen, vooral omdat hij de boomhutboek stijl had verwacht. Zowel de humor als de tekeningen bleken al snel herkenbaar. Maar het blijft natuurlijk zo dat de ‘just’ boeken voor de boomhut boeken zijn geschreven.

Maar eenmaal op weg, vorderde de boek erg goed en vertelde hij dolenthousiast over de ontzettend irritante dingen die Andy deed en meemaakte. Jawel! Ook van deze boek is hij fan. We zijn benieuwd of er nog boeken uit de reeks gaan volgen.

 

Heb jij hem al in huis? Wat vonden je kinderen ervan?
Heb ik je warm gemaakt? Ontzettend irritant is te koop in alle betere boekhandels en uiteraard ook bij Bol.

 

Als je meer van onze kinderboeken reviews wil lezen kan dat hier. 

 

 

2 Replies to “Ontzettend Irritant – (makers van de waanzinnige boomhut)”

  1. Fun fact: een paar weken geleden was ik ziek op de dag dat onze poetsvrouw komt. Nadat ik terug kwam van de dokter ben ik onmiddellijk in bed gekropen dus de poetsvrouw wist niet dat ik thuis was want zij was beneden bezig. Op een bepaald moment hoor ik ze in de gang bladeren in iets en gieren van het lachen. Wat bleek, terwijl de vloer moest drogen, was ze in een van mijn dochter haar stapel boeken van de boomhut aan het lezen 🙂 en ze wist de humor ook te appreciëren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.