Ontploffing in de badkamer op hotel in Macau. Scherven en stank!

Ontploffing in de badkamer op hotel in Macau. Scherven en stank!

Ik moet denk ik stoppen met bloggen, het is precies of er wel iets ‘moet’ gebeuren om te vertellen aan jullie allemaal.  Ik zit momenteel in de hotelkamer. Het is hier half elf in de ochtend en de meesten in België en Nederland liggen nog in hun bedje denk ik.  Housekeeping is hier net langs geweest om de resten van een ontploffing op te ruimen…

Ontploffing?

Inderdaad! Maar laat me beginnen bij het begin…

Deze ochtend begon voor mijn man een nieuwe werkweek. Dat wil zeggen dat wij mee opstaan om te gaan ontbijten om 7 uur, tja, je moet er wat voor over hebben hè. 😉

Ik heb de voorbije nacht bijzonder slecht geslapen… geen idee waarom.  De muggenbeten hebben zeker niet geholpen.  Ik lag te woelen!
Ik besloot dus deze morgen maar vroeg met een frisse douche te beginnen. Niets zo heerlijk om wakker te worden en lekker fris ruikend de dag te beginnen!

De rest van de ochtend

We gingen lekker ontbijten en daarna gingen we terug naar de kamer. Ik wilde een beetje opruimen, want met vijf personen op twee kamertjes, dat wordt anders echt wel een rommeltje.

Ik liet de kinderen wat in hun vakantie boekjes van school doen en hun lego en zo terug in de laatjes van de kast zetten…
Jawel, het begon er terug netjes uit te zien.  Plots viel mijn oog op een oranje zakje naast één van de rugzakken.  Het was een zakje met een flesje sinaasappelsap van de luchthaven.
Ai! Uiteraard was dat niet meer goed, ik was helemaal vergeten dat we dat bij hadden…

Knal

Ik nam het flesje uit het zakje en wilde het sap door de wasbak wegspoelen.  Met het flesje in de hand liep ik naar de badkamer en plaatste mijn hand op de dop… KNAL

En TINGELINGELING – een ontploffing!

Het flesje was kapot gesprongen in mijn hand.
Meteen kreeg ik inspectie van drie kindjes die kwamen kijken wat er kapot was…

Heel de badkamer en ik zaten onder het stinkende sinaasappelsap.
De dop was tegen een schilderij aan de zijwand geknald en het glas uit de kader lag in honderdduizend stukjes op de grond…

Had ik al gezegd dat ik stonk?

ontploffing

Guest service

De jonge dames aan de balie stonden vreemd te kijken toen ik vertelde over de ontploffing van een plastic flesje zonder prik. En dat die ontploffing had gezorgd dat de glazen kader in frut van elkaar lag in de badkamer vonden ze ook best vreemd klinken, denk ik.  Maar ze waren super beleefd en behulpzaam en namen de telefoon om alles te regelen.
Ik ging even wat drinken in de lounge en ondertussen zouden ze het glas opruimen…

Terwijl ik dit artikel aan het schrijven was, heb ik nog bezoek gekregen…
Een man van het hotel in pak kwam even foto’s maken van de kader.  Ik legde hem uit wat er gebeurd was. Hij informeerde bezorgd of ik gewond was.  Ik liet hem het flesje zien en zei dat ik blij was dat het geen glazen flesje was.

Ik had zelf al wat gepoetst ondertussen, want wat kan zo’n sinaasappelsap stinken zeg!
Ze hadden alleen het glas opgeruimd tot nu toe…
Maar zo meteen komen ze dus de badkamer nog grondig poetsen.  Gelukkig, want de sinaasappelsap hangt echt overal – van het plafond tot de muur en alle flesjes en potjes hangen vol.  Het lijkt zelfs na mijn tweede douche van vandaag dat ik er ook nog naar ruik?!

Het getuut in mijn oren is ondertussen wel wat minder en ik ben ook wel dankbaar dat de kinderen in hun eigen kamertje zaten te spelen…

Take care en tot snel – hopelijk met iets minder drama van deze kant! 😉

 

 

18 Replies to “Ontploffing in de badkamer op hotel in Macau. Scherven en stank!”

  1. Jeetje, wat een verhaal weer zeg! Gelukkig is er niks ernstigs gebeurd, het had zomaar veel erger uit kunnen pakken. Ik zei nog voor je vertrek dat je vast veel inspiratie voor je blog op gaat doen, maar zo was dat nu ook weer niet bedoeld, hè ;-). Het is nu al een onvergetelijke vakantie, volgens mij. De rest mag nu vast iets minder spectaculair verlopen :).

  2. O,jee. Gelukkig was het geen glazen flesje en is het niet eerder ontploft in de kamer met de kinderen. Ik heb er wel om moeten lachen, sorry….

  3. Gos, je maakt wat mee daar, in de korte tijd dat je er bent. Raar dat het is ontploft, wist helemaal niet dat dat kon joh. Voor jullie minder leuk, maar je hebt wel voer voor je blog zo 🙂

  4. Jeetje bizar zeg. Handje het flessen in het vliegtuig gekocht? Misschien dat het dan misschien met de druk te maken had.. Gelukkig wederom goed afgelopen. Je maakt wel allemaal bizarre en spannende avonturen mee?. Hopelijk was dit het ergste en kunnen jullie nu zorgeloos genieten!

  5. Jeetje wat bizar!! Gek ook omdat er geen prik in zit. Gelukkig zijn jullie niet gewond! Fijn dat het hotel het ook serieus oppikte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.