De val op het hoofd van de oudste dochter – slechte start in Macau!

De val op het hoofd van de oudste dochter – slechte start in Macau!

Na onze reis naar Macau, die dus meer dan 24 uur lang had geduurd, waren we eindelijk in het hotel.
Mijn man had nog een zakelijke bespreking over het project en dus was hij beneden iets gaan drinken met zijn collega’s.  De kinderen gingen er op ontdekking.  Een van de drie maakte een val en dat viel niet mee!

Op verkenning

Grote palmbomen, een speeltuintje. Prachtige bloemen in het haar…. Het was ondanks het feit dat ze moe waren, best leuk om op verkenning te gaan.
Af en toe kwamen ze terug naar ons om hun nieuwe ontdekking te komen vertellen!
We waren aan het aanpassen aan de omgeving en de warmte en ik postte deze mooie foto op instagram:

de val

De hoge krukken en de val

We zaten op hoge krukken aan een tafeltje. En ja, op zich was dat misschien niet de slimste zet, maar thuis hebben we ook hoge krukken en God weet dat de oudste dochter op alles en nog wat klimt zonder problemen….

Maar deze keer liep het fout en viel ze van de hoge kruk achterover op haar hoofd en het gaf een vies geluid. Mijn hart sloeg over en ik riep van het verschieten heel hard: “Wat doe je  nu?”.
Gelukkig begon ze onmiddellijk héél hard te huilen en was ze niet bewusteloos. Maar die buil! Die val!

De judgemental asshole

Er kwam een meneer naar ons toe gelopen.  Ik dacht dat hij kwam helpen of bezorgd was, maar hij was vooral boos op mijn man en mij: “You are neglectfull parents, you shouldn’t have put her on that stool, that’s way too high!”
Zijn vrouw stond erbij en keek er naar en schaamde zich aan haar gezicht te zien kapot!
Als ik  niet zo in shock geweest was, had ik waarschijnlijk nog meer toe gebeten dan: “And smoking is bad for your health too.” toen hij een sigaret opstak.  Eikel!

Andere zorgen

Maar we hadden dus andere zorgen aan ons hoofd!  Onze oudste dochter was op haar achterhoofd gevallen, ze was moe en inschatten hoe erg het was, bleek niet zo simpel.
We vroegen ijs en alvast of er een dokter aanwezig was, moest het nodig zijn.

Wekken om het uur

We hebben haar uiteraard enkele keren wakker gemaakt gedurende de nacht.  Het was een flinke buil ondertussen op haar achterhoofd! Zelf een wekker zetten als je zo moe bent, is niet evident, geloof me.
Ze reageerde gelukkig best alert en ze kon op alles antwoorden.

Het ontbijt

Ze at ’s morgens van het fruitontbijt, maar weinig en ze zag er nog steeds moe uit en erg bleek.
En jawel een uur na het ontbijt was ze aan het overgeven… dus een hersenschudding was het verdict! Ik appte naar mijn man, die zich super schuldig voelde dat hij aan de hoge krukken was gaan zitten.
En oké, het was inderdaad niet de beste keuze, maar het was een ongeval en dat had ook op een andere manier kunnen gebeuren.
Ik duwde haar met nog wat paracetamol (had ze de avond ervoor ook gehad, leek me wel zo verstandig) in een donkere kamer in bed en maakte haar weer om het uur wakker…

Oef

Ondertussen was het middag en moest ik met de andere twee wat gaan eten.  Ik nam haar mee, al had ze echt geen zin! Maar ze sprong tussen de tegels op en neer en kon waarempel lachen.  Aan de tafel bestelde ze terug fruit en ze at er bijna alles van op.
Ze dronk en kreeg kleur! Ik zag haar ‘genezen’.
Ze lachte en speelde terug.  Het ‘oef’ gevoel kwam over me heen, het is dus allemaal nog wel meegevallen.

Papa kwam vroeger

Omdat papa nog wat vergaderingen had en dat makkelijker gaat op hotel, kwam hij al wat eerder terug. De oudste wilde héél graag gaan zwemmen en dus ging in informeren hoe het werkte… en waarempel de dochter wilde ook mee.  Ze heeft genoten van het zwembad.  Wat gepland was als een uurtje zwemmen, werden er drie. Quality time met de drie kindjes en mama in haar kersjes bikini!

De start was dus alles behalve leuk door de val die de dochter maakte en die eikel heeft het er niet makkelijker op gemaakt. Ik hoop voor hem dat ik hem niet meer tegenkom, want ondertussen heb ik een hele ‘rant’ bedacht die ik toen had moeten zeggen tegen hem… 😉
Nee, het maakt op zich allemaal niet meer uit! Het is nog meegevallen – gelukkig maar! Maar die hoge krukken gaan we overslaan deze komende maand, om nog een val te voorkomen.

25 Replies to “De val op het hoofd van de oudste dochter – slechte start in Macau!”

 1. Dat is inderdaad schrikken en een minder zorgeloze start. Gelukkig is ze snel opgeknapt! Beetje jammer dat iemand dan weer zo een opmerking naar jullie moet maken…als hij nou even gewoon zou helpen oid….Succes deze volgende dagen!

 2. Oh, ik kan me voorstellen dat jullie daarvan kapot geschrokken zijn. En wat je zegt over het geluid van de klap, dat gaat dan door merg en been hè! Maar ik vind dat jullie er wel heel verstandig mee om zijn gegaan.

 3. Ohmy wat eng! Gelukkig is het allemaal met een sisser afgelopen maar de schrik zal er voorlopig nog wel even inzitten! Fijn dat ze dat ze de volgende dag weer gewoon mee wilde spelen, eten en drinken. Nu is het tijd om lekker te gaan genieten! Veel plezier!!

 4. Oh jee! Wat een nare ervaring, gelijk op de eerste dag.. Kan me voorstellen dat je hart even stil bleef staan. Gelukkig met een sisser afgelopen, maar toch, pfff.
  En wat een bemoeizuchtige eikel, i.p.v. te helpen. Dan ben je op zon moment veel te verbaasd om ‘adequaat’ te kunnen reageren. Misschien krijg je nog de kans om ‘m te ‘bedanken’ ;-). En anders, let Karma handle it… Vanaf nu hopelijk alleen maar mooie verhalen en herinneringen!

 5. Pfiew! Wat een opluchting dat het al met al meegevallen is… Nog veel beterschap voor haar!
  Ik begreep uit de titel dat jij op het hoofd van je dochter gevallen was, dus na dit gelezen te hebben, is het sowieso een opluchting!
  Geniet van jullie tijd daar!

 6. Aargh! Wat een schrik. Gelukkig dat ze meteen begon te huilen. Dat is een goed teken.

  Wat een vreselijke man zeg, die nog even verwijten komt maken. Als of je als ouder niet al genoeg aan je hoofd hebt op zo’n moment.

 7. Wat een vervelend begin van je vakantie! Gelukkig gaat het nu weer beter met haar. En maar hopen dat je die vreselijke man niet meer gaat tegenkomen. PS compliment voor je verslagen vanuit Macau, zo leuk om te volgen !

 8. Wat enorm schikken! Een ongelukje kan gebeuren hoor. Niks om je schuldig om te voelen. Gelukkig gaat het weer wat beter en kun je hopelijk nu heerlijk gaan genieten.

 9. Natuurlijk schrik je je rot. Maar je hoeft je niet schuldig te voelen, want dit soort ongelukken gebeuren nu eenmaal. En wat een belachelijke opmerking!!!! Het is ook een cultuur ding, hoor. Kijk maar naar Amerikanen. Die zullen de politie bellen als ze zien dat je je kind zonder toezicht voor je huis op straat laat spelen (I’m not kidding, true story). Gelukkig heeft ze niets ernstigs. Je hebt goed en slim gehandeld.

 10. Oh, wat schrikken was dat zeg… (en wat een eikel idd, maar zo onbelangrijk) Blij dat het goed is afgelopen allemaal, dat lijkt me zo beangstigend dat er iets is met je kinderen in een vreemd, ver land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.