Nieuwsbrief – waarom ik er wel mee begon.

Nieuwsbrief – waarom ik er wel mee begon.

Overal lees je het bij de ultieme blogtips: zorg dat je een nieuwsbrief abonnement hebt waar mensen op kunnen inschrijven. En ja, dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar in mijn ogen was/is zo’n nieuwsbrief vooral extra werk! Ik twijfel dus al best lang of ik er al dan niet één moet aanmaken! Een beroep wil ik nog steeds niet maken van mijn blog, ik geeft te graag les. Maar professioneler worden in je hobby, dat kan wel.

Wat ‘ze’ zeggen over de nieuwsbrief

Overal lees je tips over bloggen en waarom je toch echt wel een nieuwsbrief moet aanmaken. De volgende redenen vond ik op diverse sites:

Controle

Naast je blog is je nieuwsbrief het enige waar je echt controle over hebt. Social media kan je wel wat beïnvloeden, maar je nieuwsbrief … It’s yours!
–> Goede reden om er wel één te maken!

Money in the list

Pfffff!
Ik ben geen zakenvrouw! Bloggen is nog steeds een hobby en eerlijk, lezer als geld zien daar ben ik dus niet goed in en ik vind het ook een beetje denigrerend. TJa, rijk zal ik dus nooit worden! Maar blijkbaar is het ‘makkelijker’ geld te verdienen met bloggen als je een nieuwsbrief hebt… Ik kan er wel in geloven, maar ik denk dat dit vooral bij websites is die een product of dienst willen verkopen… (Ik kan volledig fout zitten, ik zei het al: geen zakenvrouw!)

–> voor mijn geen goede reden om een nieuwsbrief te starten

Traffic booster

Blijkbaar is een nieuwsbrief toch wel een traffic booster! Ik blijf dat vreemd vinden, want veel nieuwsbrieven die ik ontvang lees ik niet. Niet omdat ze me niet interesseren, want dan had ik er me niet op ingeschreven! Maar de tijd ontbreekt me vaak om ze allemaal te doorspitten.
Maar traffic naar je site is natuurlijk altijd wel een pluspuntje.

–> goede reden om het wel te doen

Je leert je echte lezers kennen

Hoe beter je jouw doelpubliek leert kennen, hoe gerichter je kan schrijven voor je fans.
Op zich vind ik dat echt een leuke, want ik wil mijn lezers altijd beter leren kennen. Ik weet alleen niet of ik gerichter zal gaan schrijven, want ik schrijf nog steeds waar ik zin in heb. Mijn niche is nog steeds zeer breed. Net als mijn eigen interesseveld!

–> Hoewel ik mijn lezers wil leren kennen, weet ik niet of ik ook maar één ding wel of niet zou schrijven omdat net zij mijn lezers zijn.  (Oké, moeilijke zin, maar je snapt best wat ik wil zeggen. Ik schrijf nog steeds wat ik wil schrijven…)

Je kan persoonlijker worden

Je schrijft je lezers persoonlijk aan en je kan ze ook belonen omdat ze je volgen. Je kan kortingscodes weggeven, een winactie doen voor alleen je trouwe lezers en gratis printables maken alleen voor hen. Gewoon omdat zonder hen, je het niet half zo leuk zou vinden om te bloggen!

–> YESS – DE reden om het wel te doen voor mij! 

nieuwsbrief

Waarom ik dus wel met een nieuwsbrief begon

Ik heb ondertussen dus twee nieuwsbrief abonnementen aangemaakt. Vooral omdat ik mijn trouwe lezers wil belonen. En ook omdat ik weet dat ik lezers heb die niet zo vaak op social media zitten en eigenlijk wel alles zouden willen lezen.
Op maandag wordt een nieuwsbrief verzonden met de laatste nieuwe artikels. Zo kan je zelf snel zien wat je hebt gemist of wat je wel of niet wil lezen.
Er is een aparte lijst voor mijn tekenlesjes. Dan krijg je uiteraard enkel een mailtje als er op dat vlak iets te melden is.
Diegenen die niets willen missen krijgen af en toe ook een persoonlijke nieuwsbrief waarin ik nieuwtjes ga vertellen en leuke gratis dingetjes ga meesturen.
Het is allemaal nog héél nieuw en ik moet het dus nog een beetje leren! Maar ik beloof het, als je inschrijft, dan ga ik het de moeite waard maken!

Vergeet niet om de ook op de bevestigingsmail te klikken als je hebt ingeschreven, anders krijg je niets aan!

Lees ook: Blogtips die ik leerde op een bloggers event

Cadeautje!

Om mijn eerste abonneetjes te bedanken maakte ik een variatie op de complimentkaartjes en die wordt meegestuurd! Je kan de kaartjes uitdelen of plastificeren en hergebruiken… Aan jou de keuze!
Uiteraard zullen er geregeld extraatjes worden meegestuurd met de nieuwsbrief, want mijn trouwe lezers hebben dat wel verdiend!

Dus na 2,5 jaar bloggen op deze site, heb ik eindelijk een nieuwsbrief! Schrijf jij je in?

@medebloggers: wie heeft er al een nieuwsbrief en wie niet?
@lezers: hebben jullie abonnementen op nieuwsbrieven van andere bloggers?

Take care en snel

liefs Ilse

 

21 Replies to “Nieuwsbrief – waarom ik er wel mee begon.”

  1. Zelf heb ik (nog) geen nieuwsbrief. Wél heb ik een standaard mailtje dat rondgaat wanneer er een nieuw artikel online staat 🙂

  2. Precies toch veel voordelen aan zo’n nieuwsbrief! Zelf heb ik er geen omdat ik het ingewikkeld vind, ik moet me er dus dringend in verdiepen;

  3. Ik twijfel er ook al een tijdje over. Juist ook voor de lezers die niet zo van de social media zijn. Maar ik vraag me dan af of ik genoeg te melden heb, ik post ook maar twee artikelen per week. Misschien is een maandelijkse nieuwsbrief dan ook wel voldoende, maar of het dan nog z’n voordelen heeft, vraag ik me af.
    Zelf heb ik me trouwens niet ingeschreven bij nieuwsbrieven van bloggers, ik vind het volgen via social media dsn wel voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.