Monumenten op de wereldkaart leren plaatsen

Monumenten op de wereldkaart leren plaatsen

Vorig jaar gingen we braaf naar Parijs, want onze zoon had in Macau een Eiffeltoren gezien. Toen hij dan hoorde dat het grote ding voor het casino ‘The Parisien’ geen échte Eiffeltoren was, liet hij niet meer af. Als de échte in Parijs stond, dan wilde hij daar naartoe! Parijs is trouwens één van mijn favoriete steden, ik ben er zelf al een aantal keer geweest zonder de kinderen. Vorig jaar was het de eerste keer met kinderen. De beste manier om kinderen monumenten op de wereldkaart te leren plaatsen is trouwens volgens mij om er gewoon naartoe te gaan. Maar we hebben tot nu toe nog steeds geen euromillions gewonnen en de interesse is er echt wel. Toen we dus dit mooie educatieve doosje over het plaatsen van monumenten in handen kregen, was vooral onze zoon enthousiast!

Monumenten op de wereldkaart leren plaatsen

Monumenten op de wereldkaart

Wat zit er in de doos?

  • een puzzel van de wereldkaart – deze is afwisbaar!
  • knutselpakketjes met foam van de verschillende wereldmonumenten (met de 7 wereldwonderen)
  • lijm
  • een whitebordmarker
  • een wissertje
  • een boekje met leerrijke activiteiten

Aan de slag om de monumenten te knutselen

De gemakkelijke instructies zorgen ervoor de de kinderen vlot aan de slag kunnen met het bouwen van de verschillende monumenten voor op de wereldkaart.
Het is handig als je wat paperclips bij de hand hebt om de lijm te laten uitharden. Bijvoorbeeld bij het ronde colosseum is dat echt wel handig

Alle monumenten op de wereldkaart klaar

Als de monumenten klaar zijn kan je ze gaan plaatsen op de wereldkaart. Uiteraard is dat niet heel juist mogelijk omdat de landen op de kaart niet groot zijn. Daar komt dan de whitebordmarker en de kleine wisser van pas. De kinderen kunnen pijltjes trekken vanuit de plaatsen waar de monumenten staan.

Monumenten op de wereldkaart leren plaatsen - educatief

Ontdekken

Voor onze zoon waren er toch een aantal ‘ontdekkingen’. “Die Jezus, waar staat die eigenlijk mama?”

Yay or Nay?

Het educatieve pakket om monumenten op de wereldkaart te leren zetten is echt een leuk ding. Je bent al een tijdje zoet met het bouwen van de verschillende monumenten. En achteraf heb je de kaart en de monumenten nog om te tekenen en te schrijven over steden, landen en de monumenten zelf!

Onze kinderen waren dus fan! Yay!

Het enige nadeel is dat onze zoon nu zijn zinnen gezet heeft op Rome en we zijn nog niet naar Londen geweest met hen! Hahaha

Hout en spel

Dit leuke spel kregen wij van Kimberley van de educatieve webshop hout en spel.
Monumenten op de wereld kost 24,99

Wij testen ook al de papieren knutseltangrammen van dezelfde de webshop. Lees alles over deze tangrammen hier.

Take care en tot snel

Liefs Ilse

4 Replies to “Monumenten op de wereldkaart leren plaatsen”

  1. Wat een reuze leuk én nuttig spel. Ik ben bang dat m’n achterkleinkinderen er nog net iets te klein voor zijn, bijna 4 en 6 jaar, maar het is een leuke tip.
    Je hebt wel gelijk dat de beste manier om erover te leren is “er heen gaan”. Topografie is niet mijn sterkste kant ( en heeft ook niet zo mijn interesse) maar ik herinner me nog mijn verbazing toen ik heel lang geleden aan de Spaanse costa del Sol de zon niet in zee zag zinken aan het eind van de dag maar in de vroege morgen uit zee zag opkomen.
    De ligging van de Spaanse kust was me vanaf die reis een stuk duidelijker;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.