Lego doos om mee te nemen en in op te ruimen!

Lego doos om mee te nemen en in op te ruimen!

Zoals zovele kinderen hebben wij echte Lego fans in huis. Onze zoon is vooral gek van lego Star Wars, de dames hebben het dan weer eerder voor Lego Friends en Lego Elves en alle Disney figuren. Je krijgt we een hele verzameling op een keer. Want onze zoon spaart voor grote dozen, vraagt Lego aan de Sint en ook voor zijn verjaardag. Toen we de vorige herfst een weekje weg gingen, vergat ik zowaar Lego mee te nemen. De Lego doos stond gewoon nog op de kast! Het was ook niet de meest praktische doos en dat zette me aan het denken! Ik wilde een praktische doos om de lego in op te bergen en mee te nemen…

Lees ook: Lego Star Wars DIY decoratie

Lees ook: De ultieme Star Wars inspiratie

Het idee voor de Lego doos

In de goodiebag van het Blogger By Nature Event zat een super toffe block tape van Zuru Toys.
De tape is verplaatsbaar  en dus ook herbruikbaar. Op Pinterest vond ik dan een leuk ideetje voor een Lego doos om na te maken met behulp van de mayka bouwblokjes tape en een blikken doos.

Lees ook: metalen constructie speelgoed van kruipende dieren. 

De materialen

In de Wibra vond ik een super toffe retro stijl doos in de vorm van een casette. Dat was, samen met mijn block tape het begin voor de transport doos.
Ik de action kocht ik een grondplaat, want om de één of andere reden vond ik het zo jammer om een echte Lego grondplaat kapot te snijden! Stel dat het idee helemaal mislukte? Dan zat ik daar met een dure kapotte grondplaat en een boze zoon…

Het stappenplan

Alle materialen werden klaargezet. De nep grondplaat van de Action, de bouwblokjes tape, de juwelenlijm (want metaal en plastic aan elkaar maken, dat gaat daar dus echt super goed mee!) en de blikken doos.

Blikken doos casette - wibra

De bedoeling is dat je het deksel van de doos kon gebruiken om op te spelen en dat de diepe kant dan de blokjes kon bijhouden. Naar het voorbeeld op Pinterest heb ik dan de nep grondplaat goed nagemeten en dan met een breekmes op de juiste grootte gesneden. Met juwelen lijm en een paar klemmen hield ik de plaat op de juiste plek tot de lijm goed droog was.
Ik stak ook stukjes van de  nep grondplaat tussen het stuk plaat en de bodem om de spanning goed te houden en de plaat op zijn plek. Zeker tot de lijm goed droog was, bleek dit erg belangrijk.

De Zuru tape is natuurlijk een stuk makkelijker te  plaatsen. De folie eraf en plakken maar! De tape kan je herpositioneren zoveel je wil! Dus dat was echt een hele opluchting na het prutsen om de grondplaat goed vast te krijgen!

De doos kon worden gevuld!

Lego doos om mee te nemen op vakantie

In de woonkamer.

De lego doos kan nu ook gewoon op de kast in de living staan. Het doosje past perfect in het interieur en de kinderen kunnen er heel gemakkelijk bij. En natuurlijk kan het ook gewoon mee op vakantie binnenkort!

Quote Lief Leven

Lego doos pinnen voor later?

Crea-cross linkparty – In de woonkamer

crea-cross woonkamer

Omdat dit leuke doosje om lego in op te bergen mijn woonkamer ook opgeruimd helpt te houden, past hij ook perfect in de linkparty van deze week! Heb jij nog een leuk DIY project of iets tof wat je gemaakt hebt voor je woonkamer? Link dan gerust onderaan via de blauwe knop.

Natascha maakte voor jullie een eigen salontafel! En Melanie maakte een mooie zomerslinger om je woonkamer mee op te vrolijken! Ga dus zeker ook even bij hen langs! 

 

Take care en tot snel

Liefs ilse 

[inlinkz_linkup id=789144 mode=1]

 

 

9 Replies to “Lego doos om mee te nemen en in op te ruimen!”

  1. Het is erg leuk idee voor de kinderen en de mensen. Lego kun je wat altijd bedenken hoe moet doen. Top van je. Succes ermee om te doen. Fijne dag verder.

  2. That’s so cool! A while ago I made a Lego table for my kids, to avoid having Lego constructions all over the living room, but this is great for traveling and vacations,
    Thank you for sharing at The Really Crafty Link Party. Pinned.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.