Kreanimo goes Beautyblog – hou je dus maar vast!

Kreanimo goes Beautyblog – hou je dus maar vast!

Diegenen die mij kennen begonnen waarschijnlijk al super hard te lachen bij de titel! Want beautyblog en Ilse van Kreanimo, DAT gaat niet ‘echt’ samen!  En dan bedoel ik dus dat ik letterlijk geen kaas gegeten heb van valse wimpers, foundation en make-up! Al moet ik zeggen dat ik wel al een beetje heb bijgeleerd! Wat is er dan in hemelsnaam aan de hand? Waarom moet ik dan zo nodig ‘beautyblog’ spelen?

2 jaar Kreanimo

Zoals ik al heb laten vallen, bestaat deze blog in zijn huidige vorm (persoonlijke DIY blog, samengevoegd met mijn ‘oude blog’ tekenlesjes) op 26 december twee jaar. Ik speelde al langer met het idee om dan een winweek te organiseren, maar voor een winweek heb je uiteraard wel prijsjes nodig!

Dokter Leenarts haar nieuwe lijn

In mei heb ik al een samenwerking gehad met Dokter Leenarts. Ze heeft een uitgebreide lijn babyproducten en één van mijn testmama’s ging dus toen aan de slag om het boek en de de crème tegen droge huid voor baby’s te testen. Daar kwam een heel mooie, positieve review uit!
Een maand of wat geleden kreeg ik een mail over de nieuwe lijn producten van Dokter Leenarts, ze heeft nu ook producten voor volwassenen en ze had ook producten om weg te geven aan de kant gezet!

Leuk en aardig, maar kan je iets weggeven als je niet eens weet of het wel iets goed is? Want ik wil toch wel achter de producten staan die ik weg geef via mijn blog!

Probleem 1: Kreanimo is geen beautyblog

En tja, zoals jullie weten is Kreanimo geen beautyblog! Dat heeft echt wel zo zijn redenen:

Ik heb bijvoorbeeld eens foundation gekocht, waarvan mijn man (!) zei dat ik er net uitzag als een lijk! Ik heb een bleke huid en had ‘iets’ te lichte foundation gekocht! Alleen al dat mijn man dat zag en ik niet, dat spreekt nogal boekdelen!

Als ik nagellak op heb, dan lukt het me meestal nog geen uur om die fatsoenlijk te houden! Vaak kies ik de domste momenten uit om te lakken. (Of kiezen mijn kinderen de ‘past gelakte nagel momenten’ uit om te komen storen.) 😉
Mijn job als leerkracht praktische vakken helpt ook niet bij het netjes houden van nagellak…
Ik heb dus vaak alleen nagellak op tijdens schoolvakanties of feestjes!

Hierboven mijn nageltjes, gisteren gelakt… Zoals je kan zien: niet echt geweldig mooi meer! 😉
De glitters doen nog een beetje aan camouflage…

Probleem 2: Ik heb geen droge huid

De producten in de lijn voor volwassenen zijn vooral voor droge huid en als ik iets niet heb, dan is het wel droge huid! Eerder vet. Hoe kan ik dat dan testen? En zelfs al kon ik het testen, ik had geen idee wat ik er dan over moest schrijven…

Dus het idee werd even geklasseerd…. tot

mijn nichtje met last van psoriasis kwam babysitten en ik vertelde over de nieuwe lijn van producten van Dokter Leenarts en hoe het toch wel jammer was dat ik ze niet kon testen.
“Euhm, hallo!” – zei ze – “Heb je al eens aan je nichtje met super droge huid van de psoriasis gedacht? Die kan dat wel voor je testen hoor!”
Oeps! Daar had ze dus overschot van gelijk in!  Dat ik daar niet aan gedacht had!
Ik mailde dus naar de verantwoordelijke van Dokter Leenarts dat ik het toch wel wilde testen en dat ik in de winweek ook producten zou weggeven als mijn nichtje het product een meerwaarde zou vinden!

Mijn nichtje ging aan het testen!

Mijn nichtje kreeg dus de testtubes mee en ik wachtte geduldig op haar verdict en dat luidt zo:

Over de droge huidzalf

Deze zalf is heel vettig en zorgt bij mij dat er ‘grotere’ schilfer-plakken van de psoriasis plekken afkomen. Dat is wel fijn, want dan ziet er zo een plek meteen beter uit.  Ik vond de zalf niet zo ideaal bij huidplooien, zoals onder de borst. Daar trekt de zalf niet zo goed in en ze zorgde de dag nadien voor schuurplekken bij het wassen.
Ik heb een hele sterker geurzin en voor mij was er dan ook een lichte petroliumgeur merkbaar, maar mijn mama rook dit helemaal niet. Het heeft dus waarschijnlijk meer met mijn geurzin te maken

Herstellende bodycrème

Deze zalf is heel licht en trekt goed in. Ze vermindert de jeuk! Het ureum dat erin zit kan wel prikken als de huid open is. Als ik insmeerde op een vochtige huid, bijvoorbeeld na het douchen, dan prikte ze niet!

Hoe gebruikte ik de zalf en de crème:

Ik smeerde voornamelijk de droge huid zalf als ’s avonds als ik ’s morgens douche omdat ik het vrij vettig vind en hierdoor gemakkelijker ga krabben aan de plekken. Tijdens het douchen ga ik met een loofa sponsje ook over de plekken om de losgekomen schilfers goed te verwijderen. De herstellende bodycrème gebruik ik wel alle dagen 2x per dag. De plekken zijn minder schilferig en huid er onder is minder ontstoken. Jeukt ook veel minder. De plekken gaan er niet van weg maar doordat ze ‘rustiger’ zijn valt het minder op.

Droge handen crème

Deze crème hydrateert heel goed. Door mijn job in een labo kom ik in contact met chemische producten en handaclcohol. De droge huid verminderde zichtbaar!

Beschermende barrière crème

Werkt goed na scheren van oksels als er ‘bultjes’ zijn. Ze smeert goed uit en trekt mooi in. Gebruik dit wel alleen ’s avonds na douchen/scheren

Bij deze dus mijn eerste beautyblog artikel voor volwassenen! 😉

Ik ben blij dat ik het op deze manier heb kunnen ‘oplossen’, want ik heb vast wel lezers die blij zouden zijn met de producten van Dokter Leenarts. Dat ze probeert om huidverzorging te maken zonder onnodige toevoegingen, kan ik alleen maar toejuichen. Want al weet ik (bijna) niets van beauty, ik weet wel wat ik belangrijk vind!
Vanaf 26 december begint de winweek voor mijn 2-jarig bestaan en daar zal dus ook een verzorgingspakket van dokter Leenarts inzitten!

beautyblog

Kreanimo goes beautyblog?!

Het is een zijsprongetje, omdat ik toch wel wilde weten of de producten echt wel goed zijn voor ze in de winactie zouden komen!
Maar een beautyblog zal dit echt niet worden! Ook niet in 2018! 😉

Take care en tot snel
liefs Ilse

12 Replies to “Kreanimo goes Beautyblog – hou je dus maar vast!”

  1. Even een vraagje heeft je nichtje hele erge last van Psoriasis?

    Wel grappig van je man. Weest blij dat hij t zei ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.